Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Φιλιατρινών Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου -μεγάλο ποσοστό νεολαίας- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου των Φιλιατρινών της Αθήνας στο Σαρόγλειο Μέγαρο( Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων).

Στα πλαίσια της .......

εκδήλωσης τιμήθηκαν 2 ήρωες φιλιατρινοί αξιωματικοί που έπεσαν στις δύο κύριες μάχες του Α Βαλκανικού πολέμου. Ο Γεώργιος Δ. Σάμπαλης στην μάχη των Γιαννιτσών και ο Χαράλαμπος Ι. Λάλουσης στην μάχη του Σαρανταπόρου. Μετά από αυτές τις δύο μάχες άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους συγγενείς εξ αίματος, κ.κ Λάλουση Παναγιώτη και Άκη και Σάμπαλη Ιωάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Κατσίβελας,, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου -Νέστορος κ Πετρόπουλος, ο πολιτευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Τριφυλίας κ . Λούτος, πρόεδροι Τριφυλιακών συλλόγων, ο ταξίαρχος κ. Χαράλαμπος Λάλουσης καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων των χωριών της πόλης μας. Η βραδιά κύλησε υπό τις μελωδίες του πιανίστα Μαρίνου Κωστόπουλου που χάρισε με το ταλέντο του ένα ξεχωριστό δίωρο στους παριστάμενους.



3 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα και καλα να περνατε αλλα με τον Υποσειτισμο του ΚΑΦΚΑ τι θα γινει Κυριε Βορρε, Κυριε δημαρχε και ολοι οσοι καλοτρωνε στις δεξιωσεις σκεφτοντε τα ατομα που πεινανε και δεν εχουν ουτε την αναγαια περιθαλψη.Δεν λεω καλες οι τιμιτικες πλακετες στους προγωνους μας αλλα αν αυτοι οι ηρωες μπορουσαν να μας μιλησουν θα μας ελεγαν να αφισουμε τις δημοσιες σχεσεις και να ασχοληθουμε με τους ζωντανους ξεχασμενους συνανθρωπους μας.
    Με ευαισθησια παντα ενα ακουραστο αγριλιωτικο αλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγριλιώτικο άλογο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Η ιδέα σου πολύ καλη. Θα δουμε τι προτείνεις για το ΚΑΦΚΑ,οταν βγεις μπροστα χωρις κουκουλα και βαλεις την βοήθειά σου να κανουμε όλοι μαζί ο,τι περνάει από το μυαλό και την οικονομική μας δύναμη για τους συνανθρώπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stoν Ανωνυμο απαντω με θαρος οτι με τον εθελοντισμο στο ΚΑΦΚΑ ασχολουμε τουλαχιστον 16 χρονια κατα εξαμηνα καθε καλοκαιρι και το χειμωνα με ερανους σε Καναδα και Αμερικη γιαυτο με βλεπετε στην πλατεια με τα παιδια του ΚΑΦΚΑ και απαξιωτικα και ειρονικα μου λενε μερικοι οτι διχνω οτι εχω λεφτα σαν αμερικανα.
    Λοιπον το αλογο δεν ειναι κουκουλα αλλα το βιβλιο που εγραψα σε Ελληνικα Και αγγλικα' Οι περιπετειες του Ντορη' που ελαχιστοι Φιλιατρινοι Υποστηριξαν γιατι γραφω και αληθειες που θυγοντε τα συμφεροντα ορισμενων.Τα εσοδα απο το βιβλιο αυτο ειναι για την βοηθεια στο ΚΑΦΚΑ οπως ειχα δηλωσει στους δυο χορους στον Αγριλι και ελπιζω να διαβασετε πιο αναλυτικα και στο περιοδικο Φιλιατρα αν αυτη τη φορα δημοσιευσουν το κειμενο γιατι πολλα απο αυτα που τους εστειλα στο παρελθον τα εχουν χασει Ακομα και οι δασκαλοι των σχολειων της πολης μας [εκτος ΤΟΥ 3ΟΥ] αρνηθηκαν να δωσουν εστω κατι για το ΚΑΦΚΑ λογο ικονομικης κρισης μου ειπαν .Τωρα για πιο αληθειες μπορειτε να ανεβητε στο ιδρυμα και να ρωρησετε τα ιδια τα παιδια η τα Σουρερ μαρκετ η την παραγκα Αγριλη . Στο παρελθον ενεργουσα σιωπιλα αλλα δυο χρονια τωρα η καταστησις εχει ξεφυγει τοσο πολυ και απορω πως δεν το γνωριζατε η αδιαφορουσατε.Δεν ειναι στο ηθος μου να απαντησω κατ αυτον τον τροπο αγαπητε μου ανωνημε αλλα η αγαπη για τους πασχοντας συνανθρωπους μας και πρωτιστως για τα Φιλιατρα με προκαλεσατε.....Μαρθα Τσαφου Γεωργοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.