Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί είναι οι 9 υπουργοί που θα στείλει σπίτι τους ο Σαμαράς το Νοέμβριο

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Τρόικα και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή φέρεται ο πρωθυπουργός. Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες στα ηνία της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμορφώσει άποψη για το ποιοι υπουργοί αποδίδουν έργο και ποιοι αποδείχθηκαν αδύναμοι κρίκοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του ............

πρωθυπουργού αποκάλυψαν έναν διάλογο που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σύμφωνα με τον οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος τον συμβούλευσε να επιτηρεί αυστηρά τους υπουργούς του και ο Αντώνης Σαμαράς τη διαβεβαίωσε ότι το κάνει και με το παραπάνω.

Πράγματι, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία όλο το προηγούμενο διάστημα να διαπιστώσει ότι η λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης είναι πρωτόγνωρο και εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Τσέκαρε ο ίδιος τους υπουργούς της κυβέρνησης και παρακολουθούσε το κυβερνητικό έργο με επιμονή. Σε πολλές περιπτώσεις φάνηκαν αδυναμίες, προέκυψαν κενά και αποκαλύφθηκαν δυστοκίες που έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Είναι πλέον ορατό ότι η τρικομματική κυβέρνηση με την παρούσα δομή εμφανίζει προβλήματα λειτουργίας και συνοχής. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναδείχθηκαν ερασιτεχνισμοί και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Εκτός όλοι οι υπουργοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών και υφυπουργών που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να προτείνουν για το νέο υπουργικό σχήμα στελέχη των κομμάτων τους με ειδικότερο και μεγαλύτερο πολιτικό βάρος, αλλά και περισσότερη πείρα από ό,τι τα πρόσωπα που χρησιμοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την επικοινωνιακή ακινησία των υπουργών που επιλέχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Από το ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να αποχωρήσουν:

Αθανάσιος Τσαφτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ευάγγελος Λιβιεράτος, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Δημήτριος Κούρκουλας, υφυπουργός Εξωτερικών

Από τη ΔΗΜΑΡ θα κληθούν να αποχωρήσουν:

Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης
Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας

Κόκκινη κάρτα σε 3 υπουργούς της ΝΔ

Μεγάλη ενόχληση έχουν προκαλέσει στον Πρωθυπουργό και 3 δικοί του υπουργοί που είτε με τα λάθη είτε με τις παραλείψεις τους δεν επέδειξαν έργο στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Πρόκειται για τους:

Γιάννη Βρούτση, υπουργό Εργασίας
Κώστα Μουσουρούλη, υπουργό Ναυτιλίας
Γιάννη Ιωαννίδη, υφυπουργό Πολιτισμού, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό

Για τον υπουργό Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακινησία που παρατηρείται στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων αλλά και για την πρόσφατη γκάφα του όταν αποκάλυψε ότι η Τρόικα ζήτησε εκκένωση των νησιών με λίγους κατοίκους, για να το διαψεύσει άτεχνα λίγες ώρες αργότερα.

Επίσης, για τον Γιάννη Βρούτση, ενώ ακούγονται καλά λόγια και αποτιμάται θετικά το πρόγραμμα «Αριάδνη», υπάρχει μεγάλη γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ γιατί αποσύρει τροπολογίες υπό την πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τον κ. Βρούτση, εξάλλου, «παραίτησε» από το υπουργικό συμβούλιο ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος παρενέβη πυροσβεστικά χθες για να λύσει την εμπλοκή με την Τρόικα στα εργασιακά και άφησε αιχμές κατά του κ. Υπουργού Εργασίας ο οποίος είχε πελαγώσει στις διαπραγματεύσεις επί πολλές ημέρες.

Αποτυχία οι υπουργοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Οι 6 «τεχνοκράτες» που πρότειναν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τον περασμένο Ιούνιο απεδείχθησαν προβληματικές λύσεις διότι δεν απέδωσαν στον τομέα τους και δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα απ'όσα επέλυσαν. Οι κκ. Τσαυτάρης και Λιβιεράτος από το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να κινήσουν τα παραγωγικά υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας τα οποία ανέλαβαν και απεδείχθησαν «γκρίζα πρόσωπα» στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικές εντυπώσεις άφησε και ο Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος αποτελεί διακοσμητικό στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών και δεν παράγει αποτελέσματα. Παρότι διαθέτει την «ευφυία» να μην κάνει τίποτα στον τομέα του ώστε να μην εκτίθεται, εντούτοις η έλλειψη έργου στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η χώρα, οδήγησε τον Πρωθυπουργό στην απόφαση ότι η παρουσία του δεν κρίνεται απαραίτητη.

Ελλειμματικό είναι το έργο και των δύο υπουργών της ΔΗΜΑΡ κκ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη. Κατέχοντας δύο εμβληματικά και κρίσιμα υπουργεία, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντίστοιχα, οι δύο υπουργοί θα αντικατασταθούν άμεσα από άλλα πρόσωπα, πιο παραγωγικά και με περισσότερα αντανακλαστικά.

iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. Δε φεύγει καλύτερα ο ίδιος... κι ας τους πάρει κι όλους μαζί του... αλλά όχι ακόμα... πρώτα να ψηφιστούν τα μέτρα... έτσι για να την ακούσει κι ο παππούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατσε να βγαλει Νοεμβριο.Εκεινον το λαμπροπουλο το βουλευτη του,2 μερες πριν τις εκλογες στο BEST δεν το ξεχνω...ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.