Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τριφυλία Βολές Δεληγιάννη για τη λειτουργία του Δήμου στους Γαργαλιάνους

Τα κλειστά ταμεία του Δήμου στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων, και ο κόσμος που διαμαρτυρόταν απέξω, προκάλεσαν την έκρηξη του δημοτικού συμβούλου, Θεόδωρου Δεληγιάννη.
Ο κ. Δεληγιάννης έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προ ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, απευθύνοντας ερωτήματα, στο δήμαρχο, για τη λειτουργία του Δήμου στους Γαργαλιάνους.

Την ώρα που νερό στους Γαργαλιάνους δεν .......

υπάρχει και «πονοκέφαλο» της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας αποτελούν τα έσοδα που δεν εισπράττονται, με το Δήμο να χρωστά παντού και στους πάντες, δημότες των Γαργαλιάνων πήγαν να πληρώσουν (και άρα να εισπράξει ο Δήμος), αλλά βρήκαν στις 12.30 κλειστά τα ταμεία. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της, δικαιολογημένης, αγανάκτησης του δημοτικού συμβούλου που καθημερινά, και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, ζει με την αγωνία και το άγχος για την υδροδότηση των Γαργαλιάνων!

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης: «Θέλω να ρωτήσω τον κ. δήμαρχο κάτι που είδα σήμερα (σ.σ. χθες). Διερχόμενος από το Δημαρχείο των Γαργαλιάνων, στις 12.30 η ώρα, είχαν κλείσει τα ταμεία και ο κόσμος που πήγε να πληρώσει το νερό διαμαρτυρόταν απέξω. Τι γίνεται;».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη τελείως απρόκλητα και άκομψα ο πρόεδρος του Δ.Σ. (και δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων), Γιάννης Καλκαβούρας, και τον διέκοψε με το έτσι θέλω, λέγοντάς του: «Νομίζω ότι υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος εκεί πέρα. Δεν έπρεπε να πάτε να τον δείτε;», για να πάρει αμέσως την απάντηση του κ. Δεληγιάννη: «Πήγα στον κ. αντιδήμαρχο. Δηλαδή, να πάω στον κ. αντιδήμαρχο. Δωδεκάμισι η ώρα να είναι κλεισμένα τα ταμεία. Είναι λογική αυτή; Ο κ. αντιδήμαρχος δεν ήταν μέσα; Τι γίνεται; Λειτουργούν οι Δήμοι (σ.σ. τα δημοτικά καταστήματα των Δημοτικών Κοινοτήτων); Άμα θέλετε έτσι, δε θα είμαστε ανδρείκελα εμείς!».
Εκτός μικροφώνου παρενέβη ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος: «Να κάνει αναφορά, να αναφέρει το γεγονός και την αρμόδια υπάλληλο! Δε θα παίζουμε…». Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας είπε: «Για το αν λειτουργεί το ταμείο των Γαργαλιάνων, δεν το ξέρω. Υποψιάζομαι και φαντάζομαι ότι ο σχετικός έλεγχος θα γίνεται, ο Στάθης (σ.σ. ο αντιδήμαρχος) είναι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και εάν υπήρξε κάποια παρατυπία, κάποια παράλειψη, σαφώς και μπορεί να το απαντήσει ή να την καλύψει και να βελτιωθεί».

Με τη σειρά του, ο κ. Ανδρινόπουλος είπε: «Πράγματι, το μεσημέρι, δωδεκάμισι η ώρα έγινε αυτό. Ήτανε μια αυθαίρετη ενέργεια μιας υπαλλήλου, γιατί είχε την αγωνία αν θα προλάβει να μετρήσει το ταμείο, να πάει να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα, γιατί κλείνανε τα ταμεία της τράπεζας στις 2 η ώρα. Δωδεκάμισι η ώρα, λοιπόν, κατέβηκα εγώ κάτω και βρήκα τον κ. Δεληγιάννη να ωρύεται. Κακώς, γιατί το Δημαρχείο δεν είναι καφενείο! Κι εγώ ο ίδιος έκανα παρατήρηση στην κυρία και συνέχισε να λειτουργεί το ταμείο. Δεν έπρεπε καν να εκεί πέρα να ωρύεται μπροστά στον κόσμο και να γίνεται θέμα υπό τύπου καφενείου! Δεν κάνουμε πολιτική καφενείου!».

Αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Δεληγιάννη, που παρενέβη εκτός μικροφώνου: «Είσαι καλά, κε αντιδήμαρχε;». Ταυτόχρονα, παρενέβη και ο πρόεδρος του Δ.Σ., με τον κ. Δεληγιάννη να λέει: «Και βέβαια ωρυόμουν, είναι πράγματα αυτά; Εδώ δεν έχουμε λεφτά και να είναι κλειστό το ταμείο; Πώς θα έχουμε έσοδα; Βεβαίως και θα ωρύομαι και θα εξεγερθώ κιόλας!».

Ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων τόνισε ακόμη πως «όποιος έχει πρόβλημα με τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου, πάει, κάνει την αναφορά του, καταγγέλλει το γεγονός, καταγγέλλει επώνυμα και παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Για να αρχίσουμε να βάζουμε μπροστά και να δουλεύουν οι υπηρεσίες και να μην κάνουμε πολιτική καφενείου, το ξαναλέω!», με τον κ. Δεληγιάννη να εκφράζει την έντονη ενόχλησή του για τις εν λόγω αναφορές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

8 σχόλια:

  1. να κοιταξη ο δελληγιανοισ να εχουμε νερο που μετα απο 8 χρονια εχουμε προβλημα αλα καλα καθετε στο εξωχικο του θεν καθετε γαργαλοιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα εκλεισε το ταμειο η υπαλληλος στης 12:30 για να μετρηση το ταμειο μεχρι της 2:00,τοσα πολλα ηταν τα λεφτα;παρατηρηση κυριε αντιδημαρχε στους υπαλληλους του δημου να κανετε οσες θελετε,στο αγανακτησμενο πολιτη που δεν εξυπηρετητε δεν εχετε το δικαιωμα να πειτε τιποτα οσο και να ωρυετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,
    ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΤΙ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΛΟΥΠΟΣΕΤΕΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ,η ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΝΤΙΣΗ,ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΑΝΟ,ΤΟΝ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΩΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμπαινε γιγαντα και εγω μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ντροπή για την πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΘΩΔΩΡΗΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΑ. ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΓΓΟΣ. ΠΕΣ ΤΑ ΘΟΔΩΡΗ ΠΕΣ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΠΕΛΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.