Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Λαθρομεταν​άστες : Μία ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Η προεκλογική περίοδος ξεκινά και στην ατζέντα των προτεραιοτήτων των κομμάτων, φιγουράρει η επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, η διόγκωση του οποίου τείνει να αποσυντονίσει πλήρως τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας .

Αφού το ζήτημα αυτό αφέθηκε εδώ και πολλά χρόνια να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και να δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στις μεγαλουπόλεις, ελήφθησαν αποφάσεις για την εν μέρει καταστολή του, διότι συγχρόνως με την υποβάθμιση των Ελληνικών πόλεων, τροφοδοτεί κυρίαρχα την εγκληματικότητα και το παραεμπόριο.

Οι Έλληνες λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας και ...........

του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των λαθρομεταναστών, άρχισαν να αισθάνονται ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι και να εγκαταλείπουν ακόμη και περιουσίες έρμαια στα χέρια των παρανόμων μεταναστών, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Ομοίως και η Ελληνική περιφέρεια εγκαταλελειμμένη κι αυτή στην τύχη της , γίνεται χώρος επιδρομής πλιατσικολόγων και στυγνών εγκληματιών που είναι αδίστακτοι και δε σέβονται τις ανθρώπινες ζωές.

Γιατί όμως δημιουργήθηκαν όλα αυτά;

Διότι οι…..φαεινές ιδέες του πρώην πρωθυπουργού-με τη στήριξη όλων των υπουργών του- οδήγησαν στη ψήφιση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, που εκ του αποτελέσματος απεδείχθη καταστροφικός για την πατρίδαμας.

Μέσω λοιπόν του ευνοϊκού για τη λαθρομετάστευση αυτού νόμου, κατάφεραν κι έκαναν την Ελλάδα παράδεισο των λαθρομεταναστών και εφαλτήριο για να βάλουν….πόδι στην Ευρώπη!

Είμαστε εξ αιτίας αυτής της εθνικά επικίνδυνης πολιτικής που στηρίζουν όλες οι λεγόμενες "προοδευτικές" δυνάμεις, η Χώρα που έχει δεχτεί τους περισσότερους λαθρομετανάστες από όλες της Χώρες της Ευρώπης.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 1.000.000 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων 150.000 πέρασαν τα ελληνικά σύνορατο 2009, 135.000 το 2010 και 130.000 το 2011, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Μόλις οι αρχές της Ελλάδας τους άφηναν ελεύθερους , με σαφή εντολή να …φύγουν μόνοι τους από την Ελλάδα, άρχιζε ο δεύτερος καταστροφικός κύκλος.

Φτάνοντας κυρίως στην πρωτεύουσα , αμέσως τα παράνομα κυκλώματα τους παραλάμβαναν, τους νοίκιαζαν άθλιες γκαρσονιέρες προς πέντε ευρώ την ώρα, τους ανάγκαζαν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα, αλλά και ναρκωτικά,ενώ ορισμένοι από αυτούς εντάσσονταν αναγκαστικά στα κυκλώματα των 1000 περίπου παράνομων οίκων ανοχής .

Έτσι όλο αυτό το άθλιο σύστημα δημιουργούσε με αυξανόμενο ρυθμό και υγειονομικά προβλήματα. Οι παράνομοι μετανάστες γίνονταν πολύ εύκολα φορείς μεταδοτικών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, η ηπατίτιδα και το AIDS και το μετέδιδαν με ευκολία σε όσους τους συναναστρέφονταν.

Η πραγματικότητα είναι, πως εάν η Πολιτεία δείξει αποφασιστικότητα και θέληση να πατάξει το φαινόμενο αυτό, μπορεί να τα καταφέρει.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε, προβλέπει τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε ελεγχόμενους χώρους κράτησης κι ως εκ τούτου, τιθάσευση της μικροεγκληματικότητας,της πορνείας, του παραεμπορίου και απόδοσης πάλι στους κατοίκους ,των κέντρων των πόλεων που είχαν παράνομα καταλάβει οι λαθρομετανάστες. Πολλοί από αυτούς είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εγκαταλείψουν μόνοι τους την Ελλάδα, όταν θα καταλάβουν ότι είναι πλέον ελεγχόμενοι και περιορισμένοι.

Χαρακτηριστική της σοβαρότητας της κατάστασης ,είναι η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. κ. ΑντώνηΣαμαρά :«Η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι» δίνοντας το σύνθημα πως πρέπει «να επανακαταλάβουμε τις πόλεις μας»,

Η άμεση κατάργηση του καταστροφικού νόμου Ραγκούση «περί ιθαγένειας» και φυσικά η διεκδίκηση από πλευράς μας πιο ενεργούς συμβολής της Ε.Ε. στην τιθάσευση και ει δυνατόν επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κυρίαρχα η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης , είναι στην ατζέντα της Ν.Δ. για τη λαθρομετανάστευση .

Αυτό που είναι ιδιαιτέρως λυπηρό είναι η προσπάθεια εκμετάλλευσης του ζητήματος αυτού από μερίδα του πολιτικού κόσμου, όπου με κραυγές,πόλωση και δημιουργία εντυπώσεων επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια , το φόβο και την αγανάκτηση.Όσοι αυτή την κρίσιμη ώρα επενδύουν πολιτικά μόνο στο θυμό και τη δυσαρέσκεια προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα .

Ελπίδα μας είναι η συνετή προσέγγιση του προβλήματος και η βούληση για την επίλυσή του!

6 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ.<δεν θα αφησει να γινει ξεφραγο αμπελι.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να έχετε μία αρνητική γνώμη , μια θετική και μία ουδέτερη για το Ρατσισμό εναντίων των λαθρομεταναστών ;

    Ρατσιστικές κινήσεις εναντίον των λαθρομεταναστών , δείτε εδώ

    http://uet-arn-oud.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πολις εαλω!!!!
    Και δυστυχως τα καστρα πεφτουν εκ των εσω...

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλησιάζουν οι εκλογές και οι υποψήφιοι των πασοκνουδου βρήκαν αναίμακτο θεματακι για να δείξουν πόσο ανησυχούν για την κοινωνία μας .
    Κα Μπουζα δεν μας λέτε τίποτα για την πείνα και την δυστυχία που προσέφερε στους πολίτες αυτής της χώρας ο αντωνακης και ο γιωργακης μαζί με τα πρόβατα που τους ακολουθούν ( βουλευτές ) , ούτε μας λέτε τίποτα για το μέλλον πάρα μόνον ευχολόγια , όπως δεν λέτε τίποτα για την μοναδική ικανότητα των προβάτων των δυο κομμάτων να χαρακτηρίζουν το ξεπούλημα της χώρας και την πείνα ενός ολόκληρου λαού ως σωτηρία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατί δεν κάνετε το ακόλουθο: να απορρίψετε κάθε Νεοδημοκράτη και Πασόκο πρσκείμενο και να δώσετε το λόγο σε άλλους άγνωστους από μικρά και καινούρια κόμματα , σχηματισμούς και κινήσεις??
    Αν διαβάσετε αυτά που γράφει η άνω κυρία , λαθρο μετανάστευση δεν υπηρχε πριν το 2009 , γιατι τότε επι 6 χρονια κυβερνούσε η ΝΔ και δεν μας συμφέρει,,φυσικά ο μεγάλος Αντώνης άνοιξε τα σύνορα το '92 ,, κουβέντα ε??
    Ρε παιδια διαγράψτε τους απο την ζωη μας,,κοινωνικο αποκλεισμο, μην τους δίνετε βήμα και λόγο...
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ta mathimatika einai pollu apla, oi Politikoi den aksizoun na tous dinete shmaseia xreiazwntai koinoniko Apoklismo!!!
    Eksoristoi sto eksoteriko gia na doun kai na mathoun!!!
    Oi Lathrometanastes einai ena megalo mikroveio pou phnh to aima tou Ellhna (merikoi kai pollu ligoi aksizoun na tous dothi h eukairia gia mia kallhterh zwh!)Metanasths pou pefth sthn paranomeia kai ekmetaleush tou kratous preph na fugh sto 24wro!
    Preph na mpoune oi Oikogeneies kai na doulepsoun me ta paidiatous stois perouseiestous kai oxi na douleuoun oi Goneis kai ta paidia agaleia me to Frapedaki!!!Preph na to paretai xamparh agaphtoimou shmpatriwtes pws preph na breksis kolo na piashs psari!!Otan blepw pws trexetai stois ekloges kai tous xeirokrotatai kleh h kardoulamou pou sunexeitai na eisastai ta megalutera korohda tou kosmou!LHPAME POU SUNAXEIZETE TO EIDUO TROPARIO KAI TOUS DHNETAI SUMASEIA!!!!
    KALLHSAS TUXH!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.