Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

9,45 ευρώ πήρε ως μισθό νοσηλεύτρια για 15ημερο!

To αστρονομικό ποσό των 9,45 ευρώ έλαβε ως 15ήμερο μόνιμη δημόσια υπάλληλος, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως βοηθός θαλάμου. Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η γυναίκα καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα με μισθό 19 ευρώ, αφού εκεί έφτασε, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις αναδρομικές κρατήσεις που αποφασίστηκαν για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς τα ...........

ίδια συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως σε δημοσίους υπαλλήλους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που εργάζονται στον τομέα της Υγείας ή σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που έλαβαν εκκαθαριστικά «αρνητικά»!

Όσο για τη συγκεκριμένη εργαζόμενη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις κρατήσεις που της γίνονταν για δύο δάνεια, ο μισθός της είχε φτάσει τα 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή 200 ευρώ «καθαρά» το δεκαπενθήμερο. Τώρα, με τις νέες κρατήσεις που της έγιναν αναδρομικά και για το ενιαίο μισθολόγιο, στο οποίο εντάχθηκε, ο μισθός της αυτόν το μήνα έφτασε τα 19 ευρώ, δηλαδή 9,45 το δεκαπενθήμερο.

«Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους τον επόμενο μήνα, αφού οι απολαβές τους δεν ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 100 ευρώ!» αναφέρει σχετικά χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» (των Ν. Τσίτσα, Δ. Καραγιώργου).

«Κυρίως οι εργαζόμενοι που αποπληρώνουν δάνεια καταναλωτικά ή για την αγορά σπιτιού, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το λογαριασμό μισθοδοσίας τους, έλαβαν εκκαθαριστικά ελαχίστων ευρώ για το επόμενο 15νθήμερο, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Τζάνειο πραγματοποιούν σειρά κινητοποιήσεων, με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η επιτροπή αγώνα διοργανώνει καθημερινές συγκεντρώσεις στα επείγοντα (στις 8 το πρωί), μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων και των ταμείων για τη μη καταβολή του “πεντάευρου”. Το προσωπικό των νοσοκομείων θα πραγματοποιήσει διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Ζητούν να αποσυρθεί το ενιαίο μισθολόγιο, να μη γίνει καμία περικοπή ωρών και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.

“Οι απώλειες των χαμηλόμισθων υπαλλήλων από το νέο μισθολόγιο - παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης - κυρίως για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ κυμαίνονται από 100-400 ευρώ», επισημαίνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Στ. Κουτσουμπέλης.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι μετά την κατάργηση του νοσοκομειακού επιδόματος, το οποίο αντιστοιχούσε κατά μέσο όρο σε 280 ευρώ ανά υπάλληλο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος ύψους 150 ευρώ για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που ασκούν βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. “Απαιτούμε την άμεση υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος”, δηλώνει ο κ. Στ. Κουτσουμπέλης».

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.