Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Ούτε στα αυτονόητα!

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα και τους πολίτες. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχουν μπροστά τους καθοριστικής σημασίας για την πορεία και το μέλλον της χώρας διαπραγματεύσεις για το περίφημο, πια, PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ήδη, όπως και προηγούμενες φορές, τίθενται διλήμματα, υπαρκτά ή ψευδή, πραγματικά ή εκβιαστικά, είναι όντως διλήμματα που πρέπει να απαντηθούν από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν ευθέως, χωρίς μισόλογα, διγλωσσία και υποκρισία, και υπεύθυνα, δίχως λαϊκισμούς και δημαγωγία.
Τι, επιτέλους, θέλουν για τη χώρα και τους ...........

πολίτες! Και πώς αυτό που θέλουν, εννοείται (!) για το καλό μας, μπορούν να το επιτύχουν, χωρίς προηγουμένως να μας έχουν στείλει σε άλλη χώρα ή σε άλλον κόσμο… Θέλουν όμως; Και μπορούν; Είναι αποφασισμένα τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ και να «εξασφαλίσουν» τους όρους και τις συνθήκες για ανακούφιση των πολιτών από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν ρίξει στις πλάτες τους και, ταυτόχρονα, να αρχίσει σιγά σιγά η ανάκαμψη;

Συμπαθάτε με, αλλά όπως βλέπω και είμαι σίγουρος, πια, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να στηρίξουν, επαρκώς έστω, τη χώρα και τους πολίτες. Στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται περισσότερο με τα εσωκομματικά, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι υπουργοί στην κυβέρνηση, περισσότερο ως δελφίνοι και λιγότερο ως υπουργοί. Στη Νέα Δημοκρατία ξυπνούν αντιπολίτευση το πρωί και κοιμούνται συμπολίτευση το βράδυ. Μπλεγμένοι στη μέχρι πρότινος αντιμνημονιακή ρητορεία τους, ενώ από την άλλη λένε «ναι» σχεδόν σε όλα και σε τίποτα! Όσο για τον ΛΑΟΣ, ακόμα ψάχνει και ψάχνεται αν θέλει να μείνει ή να φύγει από τη συγκυβέρνηση…

Οι άνθρωποι αυτοί, των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν, τη μία φορούν το μανδύα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και την άλλη της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. Υπονομεύουν την ίδια την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και υποθηκεύουν το μέλλον, τινάζοντάς το ουσιαστικά στον αέρα και οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή της χρεοκοπίας και τους πολίτες στην πλήρη και απόλυτη εξαθλίωση. Ούτε καν στα αυτονόητα δε συμφωνούν, απλώς για να διαφωνήσουν, ικανοποιώντας το λιγοστό εναπομείναν κομματικό και πελατειακό τους ακροατήριο!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

5 σχόλια:

 1. ΑΡΘΡΟΓΡΑΘΕΙΣ ,ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΤΤΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ?
  ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΗΛΙΑ,ΟΚ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΛΙΑΚΟ BECARFUL...
  Β ΑΑΘΗΝΑΣ ΓΑΡ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τον 5:24μμ
  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ GREEKLISH ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
  Ο λόγος που δεν βλέπεις το σχολιο σου. Γράφτο με Ελληνικούς Χαρακτήρες και θα το δεις. Στα greeklish (πλην των αναγνωστών απο το εξωτερικό) δεν επιτρέπονται.

  McH

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.