Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΙΚ: «Καμπάνα» για όσους δεν ζητούν απόδειξη

Επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους, προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Το πρόστιμο θα καταβάλλεται εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, με έκπτωση 50%.

Επίσης, καθιερώνεται νέο point system για τις .........

παραβάσεις, όπου θεσπίζονται για πρώτη φορά «κίνητρα συμμόρφωσης», ενώ υπάρχουν ελαστικότερα πρόστιμα για τυπικές φορολογικές παραβάσεις.

Για τα πρόστιμα, θα προβλέπεται έκπτωση 40% αν το ποσό θα δίνεται σε δόσεις, 60% αν καταβληθεί εφάπαξ, ενώ θα δίνεται επιστροφή έως και 30% σε όσους πληρώνουν τα πρόστιμα.

Aυτά προβλέπονται μεταξύ άλλων στο φορολογικό νομοσχέδιο, που όπως αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο, θα προχωρήσει τις αλλαγές σε δύο φάσεις.

Μεταξύ των αλλαγών που θα περάσουν σε πρώτη φάση θα είναι η υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας, καθώς και το «πόθεν έσχες» για όλα τα εισοδήματα.

Εν τω μεταξύ, από το 2012 οι φορολογούμενοι θα συμπληρώνουν σε νέα ειδικό έντυπο (Ε10) όλα τα έσοδα και τις δαπάνες που έχουν.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους από δάνεια, καθώς και τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες.

Με αυτόν τον τροπο θα καταγράφονται οι περισσότερες συναλλαγές των πολιτών και το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι θα περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή, αποκαλύπτοντας όσους κρύβουν εισοδήματα και δαπάνες από την Εφορία.

Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.