Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για την ιδρυση Σοφρονιστικού καταστήματος στην Μεσσηνία

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στη Μεσσηνία διεξάγεται το τελευταίο διάστημα ένας ευρύς διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων για τη λειτουργία σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του μόνιμου Εφετείου, που λειτουργεί στην Καλαμάτα από το Νοέμβριο 2004.

To βασικό κριτήριο χωροθέτησης σε περιφερειακό .........

επίπεδο είναι η προσπελασιμότητα, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας. Επίσης, κριτήριο αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών κράτησης με γνώμονα την επανόρθωση των κρατουμένων, την προετοιμασία για την κοινωνική επανένταξή τους, καθώς και η προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητέ Υπουργέ,
Η λειτουργία ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος αποτελεί σήμερα Παμμεσσηνιακό αίτημα, αναμφίβολα ενδυναμώνει τη λειτουργία του Εφετείου και τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και τυγχάνει της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε το αίτημα αυτό, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.»

11 σχόλια:

  1. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΙΡΟΥΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΙ Ο ΚΟς ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
    ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευελπιστώντας ότι θα μελετήσετε το πόσο επικύνδυνα χαζός ή αφελής είστε κύριε - τελος παντων - Βουδουρη εμείς θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία γύρω απο το πόσο βαθιά νυχτωμένος είστε.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο...
    Τίποτα!
    Και δεν με εκπλήσσει η παρέμβαση του συγκεκριμένου.
    Πληροφοριακά να σας ενημερώσω, πως ποτέ η τοπική κοινωνία δεν ερωτήθηκε.
    Και εκεί που έκλεισε ένα δημοτικό σχολείο, έρχεται η σειρά του επόμενου, επεβλήθησαν λατομία επιβαρύνοντας ασφυκτικά το περιβάλλον ενός πανέμορφου ημι-ορεινού χωριού, τώρα οι γνωστοί επιτήδειοι στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, επιχειρούν να επιβάλλουν φυλακές ώστε να ....αναβαθμιστεί περισσότερο!
    Ντροπή σας κύριοι!
    Α! και για να μην ξεχνιόμαστε, όσοι συμφωνούν με τις φυλακές έχουν παραμυθιαστεί ότι θα γίνουν προσλήψεις κατά παράκαμψη του ΑΣΕΠ και του ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα βολευτούν...
    Συν κάποιοι άλλοι που έχουν οικόπεδα προς πώληση στους χώρους αυτούς.
    Ευελπιστώ ο κύριος Τατούλης να επιληφθεί άμεσα και να μην επιτρέψει αυτή την ασυδοσία, είναι η τελευταία μας ελπίδα να ανατραπούν οι οργανωμένες μειοψηφίες που χειραγωγούν τους όχλους απροκάλυπτα.
    ας γίνουν κάπου εκτός Καλαμάτας οι φυλακές, δεν σηκώνει άλλο βάρος η κοινωνία που εν πάσει περιπτώσει, θα πρέπει κάποτε και η βουβή πλειοψηφία να ερωτηθεί ανόθευτα.
    Αλλιώς αν και ο κύριος Τατούλης αποδειχθεί μια από τα ίδια, ζήτω που καήκαμε.
    Να ελέγξει τον φάκελο του χωριού αυτού και να απαγορεύσει τη δημιουργία φυλακών, που είχε προγραμματίσει ο απερχόμενος δήμαρχος και τώρα προωθεί ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του.
    Μακάρι και τα παιδιά του blog να προωθήσουν την αλήθεια αυτή, αφού αν το ερευνήσουν θα δουν πόσο επιβαρυμένη είναι η τοπική κοινωνία που επικαλούνται να γίνουν οι φυλακές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον θα διαφωνήσω με αυτά που γράφεις αγαπητέ.
    Και αυτό γιατί αν σκεφτείς το πόση εγληματικότητα έχουν περιοχές που ήδη έχουν φυλακές θα τις βρεις πάρα πολύ χαμηλά. Χαρακτηριστικά στο Ναύπλιο που εχει εκει φυλακές η εγκληματικότητα τείνει στο μηδεν λόφγω πολυ αυξημενης παρουσίας της αστυνομίας ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ κλπ κλπ.

    Ενα σοφρονιστικό κατάστημα το οποίο θα πε΄ρεεχει υψηλό βαθμό ασφάλειας για τυχούσες αποδράσεις κλπ κλπ μπορει στον τόπο να προσφέρει θετικά.
    Για σκεψου μια μικρή πολιτεία χιλίων ανθρώπων.... στα φιλιατρά για παράδειγμα.
    Προμήθειες σε φαγητό, πατάτες φρούτα, γενικά κηπευτικά, προμήθειες σε διάφορα είδη... θα μπορουσαν να γινουν απο τα φιλιατρά τους Γαργαλιάνους την Κυπαρισσία, γενικά από την περιοχή.
    ΣΥΝ την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
    Σήμερα η αναθεματισμένη κυβέρνηση του μνημονίου απειλεί να κλείσει το αστυνομικό τμήμα στα φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους.
    Και μόνο η ύπαρξη φυλακών στην περιοχή, θα εβαζε φρένο σε αυτά τα σάπια σχεδια σιχαμένων εγγεφάλων σαν του jefry.

    Τα αστυνομικά τμήματα οχ μόνο δεν θα εκλειναν αλλα θα ενισχύονταν σημαντικά για να υπάρχει επαρκέστατο προσωπικό για να υποστηρίξει το σοφρονιστικό κατάστημα.

    Τα δικαστήρια της Κυπρισσίας θα ενισχύονταν που σήμερα εχουν εκφραστεί σκέψεις να κλείσουν. Οσο για το νοσοκομειο θα είχε ρίξει πολυ γερή αγγυρα για την παραμονη του.
    Νομιζω ότι βλέπεις τα θετικά της ιδρυσης ενός καταστήματος φυλακών. Μακαρι να γινόταν στα Φιλιατρά. Μακάρι να ήταν τόσο έξυπνος ο Δήμαρχος που να έκανε μάχη για να το διεκδικήσει.
    Διαβάστε τι λεει ο Νίκας στην Καλαμάτα.... Όπου Γάμος και χαρά και η βασίλω πρώτη.

    Οσο για το άλλο που γραφεις ότι Α! και για να μην ξεχνιόμαστε, όσοι συμφωνούν με τις φυλακές έχουν παραμυθιαστεί ότι θα γίνουν προσλήψεις κατά παράκαμψη του ΑΣΕΠ και του ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα βολευτούν...

    Ακόμα και να βολευτούν 3-4 ανθρωποι απο την περιοχή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; Γιατι ακόμα και σε αυτο καλό βλέπω.
    Αλλα περιέργως συμφωνεί και ενας μεγάλος επιχειρηματίας ο Λεωνίδας καραβίτης ο οποίος έχει εκφραστεί στο blog και επώνυμα, και που δεν νομίζω ότι εχει ο ίδιος αναγκη να βολευτεί καθως βγαζει πολυ περισσότερα απο εναν τετοιο υπάλληλο.

    Διάβασε τα σχόλια που υπάρχουν σε δυο σχετικά θέματα και μετα διαμόρφωσε άποψη.

    http://filiatranews.blogspot.com/2011/06/blog-post_9076.html

    http://filiatranews.blogspot.com/2011/07/blog-post_3854.html

    Νομίζω ότι η κοινωνία είναι ώριμη και μπορεί να ζυγίσει τα πράγματα.
    Η Ευκαιρία αυτή είναι μια κάθε 30 χρόνια. Αν χασουμε το τρένο τωρα το χασαμε γι πάντα.
    Η κυβερνηση του μνημονίου εχει βαλθεί να διαλύσει την Ελλάδα. Ας το σκεφτούμε λίγο βαθεία μεσα στο μυαλό μας και οχι επιδερμικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι κακό να βολευτούν, απλά τα επιχειρήματα που παραθέτεις είναι αξιολογήσιμα, εν αντιθέσει με τα ψέματα που αραδιάζουν κάποιοι τοπικοί παράγοντες ότι θα παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ και το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα προσληφθούν οι ντόπιοι κάτοικοι της στενής περιοχής.
    Πιο ειλικρινή βρίσκω αυτά που λες παρά τις αρλούμπες που εκστομίζουν κάποιοι στη δική μου περιοχή (δεν είμαι φιλιατρινός) για να φέρουν φυλακές.
    Από εκεί και ύστερα, οκ συμφωνώ με τα περισσότερα όσων λες αλλά δεν μπορεί να παραβλεφθεί -κακά τα ψέματα- το αλισβερίσι στα προαύλια των φυλακών και η άνθιση του εμπορίου ναρκωτικών, μακάρι να ήμασταν ένα ουσιαστικά ευρωπαϊκό σύγχρονο κράτος και δεν θα είχα επιφυλάξεις, όσο είμαστε όμως πιο ψηλά και από το Λεσότο σε επίπεδα παγκόσμια μετρήσιμης διαφθοράς τρέμει το φυλλοκάρδι μου!
    Και θα δεις πως ούτε περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ούτε σύγχρονες δομές κράτησης θα διαθέτουν οι φυλακές, αλλά θα γίνει άλλο ΄΄ενα μπουντρούμι, στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΔΟΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...Ακόμα και να βολευτούν 3-4 ανθρωποι απο την περιοχή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;...

    Να σου πω ποιό θα είναι το ΚΑΚΟ!
    Πρώτα απ' όλα ότι θα "ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ"!
    Εις βάρος του εαυτού των, εις βάρος κάποιων αξιότερων συνανθρώπων, εις βάρος της Ελλάδος.
    Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ξεπουλήσει την Ελλάδα και κάποιοι συνεχίζουν να του δίνουν "ψήφο ευγνωμοσύνης"!
    Το ότι το ΠΑΣΟΚ πήγε να χαρίσει την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον Σάλλα της Πειραιώς μάλλον δεν σας λέει τίποτα.
    Όταν όμως η Αγροτική ξεπουληθεί τελικά από το ΠΑΣΟΚ, προσέξτε με τα χρέη που έχετε, όσοι έχετε, μήπως "βολευτείτε" τελικά αλλά, από λάθος μεριά του κάγκελου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λες και τωρα δεν κανουν αλησβερίσι με ναρκωτικά. Χασίσια κλπ κλπ... Περειμένουν τις φυλακές για να γινουν...
    Ας σοβαρευτούμε. Παντού γινεται διακίνηση. Δεν θα ξεκινησει γιατι ηρθαν οι φυλακές. Μην ακούτε αηδίες και μην σας κάνουν να σκεφτεστε ορισμένοι σαν αγράμματοι και αστοιχείωτοι.

    Οταν υπάρχει μια πρόταση ΠΧ Ιδρυση Φυλακών στην Μεσσηνία πρεπει να βαλουμε την πρόταση κατω και να σκεφτουμε εχει θετικα κατι τετοιο και ποια???
    Εχει αρνητικά και ποια. Αναλογα λοιπόν με τα θετικά και αρνητικά βγαζεις συμπέρασμα και λες εχω τηνάποψη αυτη. Αλλα επιδερμικά και μόνο κι εγω ειμαι αντίθετος στην δημιουργία Φυλακών. Αλλα μετα απο σκεψη και κανοντας αυτο που σου είπα παραπάνω (θετικά και αρνητικά) κατεληξα στο συμπέρασμα ότι είναι θετικό το να γίνει στην περιοχή μου τα Φιλιατρά το σοφρονιστικό κατάστημα.

    Δεν ξερω απο που είσαι, αν θες πεστο (δεν τρεχει τίποτα) και πες μου το δικό σου σκεπτικό που αρνείσαι να γινει στην περιοχή σου αυτό το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι από Άμφεια, μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή (έκλεισε το δημοτικό σχολείο πριν λίγα χρόνια οριστικά, τώρα καταργούν και το έτερο δημοτικό σχολείο στη κάτω Άμφεια), όπου επίσης έχει δημιουργηθεί πρόσφατα λατομική ζώνη με τα φορτηγά μάλιστα να περνάνε ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ και από όταν έγινε ντόρος συμμορφώθηκαν οι της κοινοπραξίας, επιπλέον αυτοί που προτείνουν σε εμάς φυλακές πρότειναν και πέτυχαν να φέρουν τα νταμάρια και μάλιστα υπάρχει ένα επιπλέον ανενεργό νταμάρι στα σύνορα με το επόμενο χωριό!!!
    Η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά, οι περιβαλλοντικές συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες για ένα πρώην όμορφο ημιορεινό χωριό.
    Οι ίδιοι μάλιστα πρότειναν κάποτε να δημιουργηθούν χωματερές στο ίδιο χωριό (δε μιλάμε για σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας σκουπιδιών) αλλά δεν έγινε οριακά και τώρα πάλι θέλουν να εγκαταστήσουν φυλακές που ουσιαστικά θα βρίσκονται αρκετά δίπλα σε σπίτια, λίγα μόλις μέτρα έξω από τον οικισμό του πολύπαθου αυτού χωριού...
    Δεν είναι ντροπή;;;
    Ας γίνουν φυλακές σε μια πιο "ανοιχτή" τοποθεσία όπως συνέβη στις φυλακές του Ναυπλίου που μου ανέφερες, μιας και εξέτασα μέσω gps τη σχετική εγκατάσταση.
    Δεν διαφώνησα σε αρκετά επιχειρήματα που ανέφερες, απλά ξεκαθαρίζω πως είναι ανώμαλη συνθήκη, να κλείνουν δυο δημοτικά σχολεία, να εγκαθίσταται φυλακή, ενώ το πράσινο να ξοδεύεται επειδή το επιθυμούν ορισμένοι επιτήδειοι.
    Δεν λειτουργώ τοπικιστικά, πίστεψέ με, απλά δεν αντέχω την ασυδοσία, πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός επιτέλους σε αυτή τη μπανανία.
    Πιστεύω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.
    Πέρα από το τι αντίληψη έχει κανείς για τις φυλακές ας υπάρξει και η αρχή της αναλογικότητας, δεν μπορεί μια τοπική κοινωνία να σηκώνει όλο το βάρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει έχει ενα υπόβαθρο το σκεπτικό σου το οποίο είναι αποδεκτό και απολύτως σεβαστό.
    Γι αυτό μόλις βγήκε το θέμα έκανα άρθρο να γίνουν εδώ οι Φυλακές. Στα Φιλιατρά. Και θα κάνω και κάτι ακόμα...... το οποίο επέτρεψε μου να το κρατήσω για τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να είσαι καλά αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.