Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Να γίνουν οι Φυλακές στην Μεσσηνία και μάλιστα να γίνουν στα Φιλιατρά!!!!!!!

Του πρώην διαχειριστή μας

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.

Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την .........

δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;

Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.

Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.
Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....

Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.

Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

14 σχόλια:

  1. καλο..... να γινει στα φιλιατρα να την γεμισουμε μεταναστες και χασισεμπορους!!!!!!Αχ ρε φουλη τι αλλο θα ακουσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλές οι φυλακές, δε λέω αλλά
    1. με τόσες αποδράσεις, θα σου άρεσε να βρεθείς εσύ ή τα παιδιά σου όμηρος σε κακποιούς?
    2. οι μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών γίνεται μέσα απο τις φυλακές,,, όλοι αυτοί, που θα κοιμόντουσαν στα Φιλιατρά ( λες και η Αθήνα σεν είναι 3,5 ώρες μακρυά) θα κουβαλούσαν και αποσκευές,, μαζί τους. Ασε που κατα το δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιός είσαι, ποιός ξέρει τι μπουμπούκια θα κατάπλεαν στην περιοχή, δε μας φτάνουν τα ντόπια δηλαδή, να έχουμε και επισκέπτες του είδους!!! Εδώ στην Τρίπολη λέγανε έξω απο την πόλη πολύ μακρυά και δε θέλανε, εσυ βγαίνεις και με πρόταση? Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΟΛΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. J.F EIPE... SYNFWNO ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ.. ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΗ!!!ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ..Η ΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΙΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ???ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1011 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΗΛΙΨΕΙΣ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ!!!Υ.Γ ΠΗΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΕΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΤΑ 2000€.ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 7 ΝΑ ΜΗΝ ΚΗΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΑΝΘΡςΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 500€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.. ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ!ΠΟΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΦΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον ανώνυμο 2:24.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό.... για να απαντήσεις μόνος σου στην ερώτηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά εσείς νομίζετε ότι θα έρθουν τίποτε λεφτάδες για επισκεπτήριο, θα δείτε κατασκηνώσεις γύρω από τις φυλακές που θα πάει σύννεφο,όσο για την μείωση της εγκληματικότητας ρωτήστε στον Κορυδαλλό πόσο ασφαλείς είναι σε σχέση με τους γύρω περιοχές. Νομίζετε ότι ο καθένας που θα έρχεται επισκεπτήριο θα κάνει τουρισμό θα κάνει μπάνιο στο Στόμιο, καφέ στο Μύλο και θα πίνει ούζο στην πλατεία? Αν νομίζετε ότι το Ναύπλιο έχει τουρισμό λόγω των φυλακών ας κάνετε ένα ρεπορταζ για τους επισκέπτες των φυλακών, το πόσο συμμετέχουν. Απορώ γιατί η Αίγινα δεν ζήταει την επαναλειτουργία των φυλακών για να έχει τουρισμό Χειμώνα Καλοκαίρι. Περιμένω αν έχετε κάποιο άλλο παράδειγμα από άλλη περιοχή που εγώ αγνοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 2 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ;
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΠΩς ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς!
    οσο για τις φυλακες οντως ωρα ειναι να γεμισουμε χασισεμπορους! γιατι, αυτοι οταν θα αφεθουν που θα πανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. J.F EIPE... ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΣΩ!ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!!! ΙΣΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗ ΟΣΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ.. ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ.. ΣΟΥΔΑΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ !!! ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΑ!!ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΘΕΙ Ο ΝΥΚΟΚΗΡΗΣ!!ΕΔΩ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟΤΙΚΩΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ!!ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ?ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ?Η"ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΑ/ΥΡΙΑΚΟΥ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ .. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΗΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΗΜΟΤΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΤΑΝ!!ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ.. Ο ΤΖΕΦΡΗ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!ΜΕ ΤΑ 500€ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΟΠΙΑΔΙΠΟΤΕ ΥΠΕΡΕΣΙΑ!!ΜΑ ΟΠΙΑΔΙΠΟΤΕ!!!ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ Κ@@@@ΟΥΣ!!ΑΥΤΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΟΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΙΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΛΗΝΟΥΝ??ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΠΩΣ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ Μ Η Δ Ε Ν Ι Κ Ε Σ .Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχήν πιστεύω, πως τα Φιλιατρά δεν περιμένουν να γίνουν φυλακές για να γεμίσουν "χασισέμπορους και μετανάστες" όπως προείπαν κάποιοι από τους π
    ρολαλήσαντες!
    Δεύτερον, Κυριότερο και ουσιώδες! πιστεύω επίσης, πως οτιδήποτε προβάλει έναν τόπο, μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά! Και αφού μέχρι τώρα, δεν καταφέραμε να διαφημιστούμε επαρκώς για τις ομορφιές μας, ας επιτρέψουμε να μας μάθουνε με σημείο αναφοράς κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα!

    Και παιδιά! μονιάστε επιτέλους... τι θα πει δημόσιος υπάλληλος με μισθό 2000 και τι θα πει ελεύθερος επαγγελματίας που φοροδιαφεύγει?
    Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Ο ένας κάνει κέφι να ζήσει με την -μέχρι πρότινος- ασφάλεια ενός μισθού, όποιος και αν είναι αυτός ο μισθός. Ο άλλος θέλει να έχει την δυνατότητα να ρισκάρει, να κερδίσει, να αναπτυχθεί, να ανγωθεί και να δημιουργήσει... Γιατί θα πρέπει οι μεν να μην αποδέχονται τους δε? Μπορείτε αν θέλετε- τουλάχιστον η μία συνομοταξία-να αλλάξετε θέσεις...
    Προσωπικά πάντως,μακάρι να γίνονταν φυλακές στα Φιλιατρά! Αν μη τι άλλο κέρδος, θα είχαμε ένα δεύτερο σχολείο για τα παιδιά μας ! ( Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο προεδρος του εμπορικου συλλογου τι γνωμη εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμάμαι πως και τότε που πρωτοέγινε συζήτηση για να ιδρυθούν φυλακές στα Φιλιατρά, το σύνολο σχεδόν των πολιτών που είχαν το θάρρος να εκφράζουν δημόσια τη γνώμη τους, στάθηκαν αρνητικά στην πρόταση να ιδρυθούν στην πόλη μας φυλακές. Είχα δε σχολιάσει τότε μέσα από τις σελίδες της τοπικής εφημερίδας "ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ", πως για μια ακόμη φορά δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να δώσουμε την δυνατότητα στα Φιλιατρά να αποκτήσουν μια δημόσια υπηρεσία, που θα απασχολούσε πολλές δεκάδες δημοσίων υπαλλήλων και δεκάδες επισκεπτών, όπως συμβαίνει σε όλες τις πόλεις που φιλοξενούν φυλακές και σωφρονιστικά ιδρύματα. Πέραν και της συνεπαγόμενης ενίσχυσης της τοπικής μας αγοράς, που θα είχε την ευκαιρία να εξασφαλίζει καθημερινά τη σίτηση εκατοντάδων συνολικά ατόμων (κρατούμενοι και υπαλληλικό προσωπικό), πράγμα που που σημαίνει μια ακόμα αξιόλογη οικονομική και εμπορική δραστηριότητα για την πόλη μας.
    Το ειρωνικό μου και τότε σχόλιο ήταν, πως εμείς οι Φιλιατρινοί θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μόνο αν θα μας γινόταν πρόταση να ιδρυθεί στα Φιλιατρά ένα Πανεπιστήμιο ή ένα παράρτημα της Ακαδημίας Αθηνών!
    Κατηγορούμε πολλούς γιατί δεν βοήθησαν τα Φιλιατρά να γίνουν μια εύρωστη οικονομικά πόλη, αλλά δεν παραδεχόμαστε πως είμαστε κι εμείς υπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια της πόλης μας. Ακόμα και ως σημαντικό Αγροτικό Κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας που θα μπορούσαμε κάλιστα να γίνουμε, γιατί έχουμε όες τις προϋποθέσεις, δεν ξέρουμε πως να χειριστούμε έξυπνα τη δυνατότητα αυτή.
    Ούτε ποτέ βιόσιμους αγροτικούς συνεταιρισμούς μπορέσαμε να ιδρύσουμε, ούτε ένα Δημοπρατήριο για τα αγροτικά προϊόντα μας καταφέραμε ποτέ να αποκτήσουμε, ούτε και στην τυποποίηση ακόμα του ποιοτικά άριστου ελαιολάδου μας τολμήσαμε ποτέ να προχωρήσουμε.
    Έχουμε άριστη ποιότητα φιλιατρινής ντομάτας που διατίθεται δυστυχώς στην αγορά με το όνομα "Ντομάτα Μεσσηνίας", όπως είχαμε και το φημισμένο "Καρπούζι Φιλιατρών" που κάποιοι ανεγκέφαλοι το άλλαξαν σε "Καρπούζι Μεσσηνίας", επειδή ο Δράκος τους έδωσε χρήματα να κάνουν βλαχοπανήγυρο στον Αγρίλη, βάζοντας ως όρο να ονομαστεί η γιορτή σε "Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας"!!!
    Ευτυχώς μας έμειναν ακόμα τα "Αγγούρια Φιλιατρών" (βοήθειά μας...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. JF EIΠΕ... συμφωνω απολυτα με τον φιλο 3.49!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.