Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Οφειλόμενη προς τους συμπολίτες μας ενημέρωση, η οποία σκόπιμα μέχρι και σήμερα αποκρύπτεται από τα Μ.Μ.Ε. της Αθήνας, για τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, αλλά και τις θέσεις και απόψεις μας, για το δήθεν άνοιγμα του δήθεν κλειστού λειτουργήματός μας.

Οι δικηγόροι της Ελλάδας αγωνιζόμαστε για .............

τη διατήρηση της ελευθερίας του λειτουργήματός μας, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διασφάλιση της σχέσης εμπιστοσύνης του οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη, άσχετα από την οικονομική του τάξη με τον δικηγόρο του.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο κατ’ άρθρο, αλλά και σε όλη τη κατεύθυνσή του, ένα σκοπό έχει. Την εξαφάνιση του δικηγόρου-λειτουργού, ελεύθερου και μαχόμενου, την τόνωση και ίδρυση νέων μορφών δικηγορικών εταιρειών για τη διασφάλιση και μόνο του κεφαλαίου. Και βέβαια τον αποκλεισμό του κάθε απλού Έλληνα πολίτη από την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Ήδη έχουν νομοθετηθεί οικονομικές επιβαρύνσεις στις ποινικές και διοικητικές δίκες με αύξηση παραβόλων από 500 έως 1000%.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ:

- ΟΧΙ στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, που προστατεύουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, αμφίδρομα του πολίτη και του δικηγόρου.

ΖΗΤΟΥΜΕ την προστασία των ιδιαίτερα χαμηλών ελαχίστων αμοιβών των δικηγόρων και ιδίως των νέων και των συνεργατών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών και κατασκευαστών, οι οποίοι θα κληθούν ελλείψει ενός κατώτατου ορίου προστασίας των ελαχίστων αμοιβών τους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αντί «πινακίου φακής».

- ΟΧΙ στις εταιρείες, που θα υπαλληλοποιήσουν τον λειτουργό δικηγόρο.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ στη δημιουργία δικηγορικών εταιριών με τη μορφή «χταποδιού» οι οποίες μέσω των ανά την Ελλάδα (σε απεριόριστο αριθμό) «εταίρων» τους θα συγκεντρώνουν δικηγορική ύλη –όση έχει απομείνει- στην έδρα της εταιρίας και με δεδομένο ότι οι «εταίροι» δε θα μπορούν να δικηγορούν αυτοτελώς εκεί που διατηρούν το γραφείο τους, θα λειτουργούν αφενός ως «υποκαταστήματα» των εταιριών, αφετέρου διεκπεραιωτικά.

Είναι ορατός ο κίνδυνος δημιουργίας ολιγοπωλιακών καταστάσεων (καρτέλ) που θα προκαλέσουν «ασφυξία» στην υποτιθέμενη «ελεύθερη» αγορά νομικών υπηρεσιών και νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Οι Έλληνες δικηγόροι αγωνιζόμαστε:

• για μια δυνατή δικαιοσύνη και

• όχι για μια δικαιοσύνη μόνο για τους δυνατούς

Συνεχίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του δήθεν κλειστού δικηγορικού λειτουργήματος.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους δικηγόρους της Ελλάδας.

Διαμαρτυρόμαστε για την κυβερνητική εμμονή να προωθήσει το νομοσχέδιο για το δήθεν άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος. Ένα νομοσχέδιο που οδηγεί στην απαξίωση και την εξόντωση του δικηγόρου προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.

Για τους λόγους αυτούς δυναμώνουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας:

• Συνεχίζουμε την αποχή από την άσκηση των καθηκόντων μας μέχρι και την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011.

• Προχωράμε σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας και των Περιφερειακών Ειρηνοδικείων την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 και ώρες 08.00 – 10.00 π.μ.

• Την ίδια ημέρα (Τετάρτη 16.2.2011):

* Κλείνουμε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

* Απέχουμε πλήρως από την άσκηση όλων των καθηκόντων μας

* Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας δίνει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (ώρα 11:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο) για να παρουσιάσει και να εξηγήσει τις θέσεις και τον αγώνα μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.