Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Επεισόδια στην Αθήνα. 3 οι νεκροί.

Τρεις νεκρούς εντόπισαν οι πυροσβεστηκές δυνάμεις στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin Egnatia, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ και παραδόθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε κτίριο στην λεωφόρο Αμαλίας 40, ενώ κάηκε και ένα πυροσμεβστικό όχημα.

Η τραγωδία συνέβη γύρω στη 13:30.

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν διαδηλωτές πέταξαν ........

βόμβες μολότοφ. Αρχικά η φωτιά σιγόκαιε και αρκετοί από τους παρευρισκομένους κατόρθωσαν να φύγουν.

Ωστόσο, στη συνέχεια η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα γραφεία περίου 10 άτομα. Πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία όταν εισήλθε στο κτίριο βρήκαν απανθρακωμένους δύο γυναίκες και έναν άντρα, εργαζόμενοι της τράπεζας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όπου διαδηλωτές επιχειήρσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, από τα σκαλιά στα δεξιά. Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαδηλωτές με χρήση χημικών και τα επεισόδα συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους.

Ορισμένοι διαδηλωτές τοποθέτησαν μία μαύρη σημαία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Το κλίμα έντασης μεταφέρθηκε και στους δρόμους πίισω από το Πολυτεχνείο.

Πηγή: in.gr

3 σχόλια:

  1. Θυμάμαι τότε τον Δεκέμβρη...εδώ στην Αθήνα. Μετά τον θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον λαλίστατο τότε πρόεδρο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μιλά για παραιτήσεις. Φύγετε έλεγε τότε στον Πρωθυπουργό της χώρας, στον Υπουργό των Εσωτερικών, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Τώρα σιωπή...Άραγε - έστω και για λόγους ευθυξίας, ότι ειναι ανίκανοι το έχουν αποδείξει εδώ και πολύ καιρό - θα παραιτηθεί κάποιος? Και αυτό - φοβάμαι - ειναι μόνο η αρχή. Γιατί ο άνθρωπος γεννιέται με 3 πράγματα. Το άισθημα του ύπνου, της δίψας και της πείνας. Κανένα απο αυτά δεν μπορεί να το παλέψει. Ακόμα και οι ασκητές έτρωγαν ακρίδες. Όταν λοιπόν κάποιος πεινάει, πρώτα θα σκοτώσει και μετά θα το σκεφτεί, ακόμα κι αν ή λεία του θα τον κρατήσει ζωντανό έστω και μια ώρα. Είδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανεις μα κανεις δεν ειπε,δεν ειχε το θαρος να βγει και να το πει πως οι δηθεν κουκουλοφοροι μιλουσαν σπαστα ελληνικα. Οποτε πιστευω κα καταλαβατε τι συμβαινει και ποιος ζηταει ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.