Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ο Δημος Τριφυλίας για την Λειτουργία Υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Φιλιατρών

Με έκπληξη τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι κάτοικοι των Φιλιατρών πληροφορήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το νέο πρόγραμμα λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη, από τη θυροκόλληση του προγράμματος στην είσοδο της .....

Τράπεζας.
Εν μέσω παρατεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης και ενώ με χαρά μας αναγγέλλεται το τέλος των μνημονίων, οι κάτοικοι των Φιλιατρών και Δημότες του Δήμου Τριφυλίας βρίσκονται ενώπιον μιας νέας συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Κράτους προς τον πολίτη.

Μια πόλη, σταθερά αναπτυσσόμενη, σταδιακά υποβαθμίζεται ερήμην των κατοίκων της με αλλεπάλληλες σφραγίσεις Υπηρεσιών.
Αγνοούμε τα κριτήρια με τα οποία η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε την επιλογή αυτή , την οποία σαφώς θεωρούμε λανθασμένη.

Λειτουργία δύο ημέρες την εβδομάδα δεν επαρκούν για τις συναλλαγές του κοινού σε μια πόλη με εμπορική και έντονη αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, παραπέμπει δε σε υπολειτουργία του Καταστήματος που εντέλει προαναγγέλλει την οριστική σφράγισή του.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής της Διοίκησης είναι η επιβάρυνση των συναλλασσόμενων με δαπάνες μετακίνησης και η απώλεια εργατο-ωρών για την εξυπηρέτησή τους από την Εθνική Τράπεζα στις άλλες πόλεις. Οι κάτοικοι θα επιλέξουν να στηρίξουν την οικονομία της πόλης τους, η οποία αποδίδει εκατομμύρια ευρώ φόρους στο Κράτος κυρίως από την αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα των κατοίκων της, αρνούμενοι την απαξίωσή της.

Η λογική της μείωσης των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας θα έρθει αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση των εσόδων της. Τη ζημία αυτή ας σκεφτεί η Διοίκηση για να αλλάξει την απόφαση της.

Ως Δήμαρχος Τριφυλίας εκφράζω την έντονη δυσφορία μου, για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.
Ο Δήμος θα παρέμβει και θα αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να πείσει την Διοίκηση της Τράπεζας να μην εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΠΑΝ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ


2 σχόλια:

  1. Και τι κάθεστε ορέ συμπατριώτες. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού κι εμείς. Ήδη με την αναγγελία της τράπεζας εγώ μετέφερα το λογαριασμό μου στην Πειραιώς.
    Αυτοί μας έχουν ανάγκη, αλλά τη σύμπτωση κι αυτή, μόνο στα Φιλιατρά συμβαίνουν αυτά. Υποβάθμιση σε όλους τους τομείς. Χέστε τους άρχοντες και τράπεζες. Οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει, δεν πειράζει μη σας τρώει το μαράζι, Γαργαλιάνοι κι Αρκαδιά (Κυπαρισσία), δε σας πέφτουν μακριά.Τρέξτε όλοι και σηκώστε όσα έχετε ψηλά, μας επήρανε χαμπάρι και μας ρίχνουν καρπαζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.