Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ανοικτή επιστολή από το Σωματείο Εργαζοενων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Προς την Δημοτική Αρχη Τριφυλίας για την ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Ανοικτή επιστολή προς Τον Δήμο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας απέστειλε το Σωματείο Εργαζοένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας στην οποία κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας ενόψει του νόμιμου ελέγχου οικονομικών χρήσεων παρελθόντων ετών. Παράλληλα ......

επιχειρούν να εκφοβίσουν τον Ορκωτό λογιστή ο οποίος καλείται απλά να κάνει την δουλειά του κατηγορώντας τον για "επιμονή" του να υπογράψουν οι εργαζόμενοι κείμενο ανάληψης ευθυνών.

Με απειλητικό ύφος προς κάθε κατεύθυνση υποκινητών, αλλά και προειδοποιηση στην Δημοτική αρχή οι υπογράφοντες την Ανοικτή Επιστολή, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κουφαλάκος και η Γ. Γραμματέας Σταυρούλα Στραβάκου απαιτούν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΑΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (!!!!!!!!) γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τους βρεί η Δημοτική αρχή Απεναντι της με δυναμικές κινητοποιήσεις!!!!!!

Είναι πραγματικά απορίας άξιον το απειλητικό ύφος που χρησιμοποιούν από το Σωματείο προς την Δημοτική Αρχή.

Σας Παραθέτουμε την Επιστολή για να δείτε το ύφος τους.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔIOIKHΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΥΑΤ

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία ύπουλη και εχθρική επίθεση στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Υπόγεια και σκόπιμα κυκλοφορούν απειλές για κλείσιμο της ΔΕΥΑΤ ενόψει του νόμιμου ελέγχου οικονομικών χρήσεων παρελθόντων ετών .

Μας προξενεί εντύπωση η επιμονή του ορκωτού λογιστή, να υπογράψουν οι εργαζόμενοι κείμενο ανάληψης ευθυνών που δεν έχουν.

Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση υποκινητών, αλλά και προειδοποιούμε Δημοτική Αρχή και Διοικητικό Συμβούλιο «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ».

Την κύρια ευθύνη για την ανοργανωσιά στη ΔΕΥΑΤ, αλλά και για τυχόν εκκρεμότητες που εμποδίζουν τον οικονομικό έλεγχο, φέρουν η διοίκηση της ΔΕΥΑΤ και η Δημοτική αρχή.

Το Σωματείο μας, αμέσως μετά την τροποποίηση του καταστατικού μας ήλθε σε επαφή έγκαιρα τόσο με τη διοίκηση όσο και με το Πρόεδρο κ. Γυφτάκη, καταθέτοντας εγγράφως τις προτάσεις του, για τις οποίες δεν έλαβε καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Είμαστε αναγκασμένοι σήμερα μετά την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας και να καλέσουμε τους πολίτες της Τριφυλίας να στηρίξουν τον αγώνα μας για διατήρηση της ΔΕΥΑΤ, ενάντια σε βλέψεις για πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση να στελεχώσει τη ΔΕΥΑΤ, με κατάλληλο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, ικανό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ της περιοχής ευθύνης του Δήμου.

Αυτό προϋποθέτει:

1. Νέο Ο.Ε.Υ (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας), και οργανόγραμμα θέσεων και καθηκόντων, όπου θα προβλέπονται όλες οι απαραίτητες θέσεις εργασίας.

(Υπάρχει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη θέση του Σωματείου που επεξεργάστηκε σε συνεργασία με τη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΤ).

2. Ενσωμάτωση του υπάρχοντος προσωπικού, (μόνιμου, αορίστου ,ΑΜΕΑ, αλλά και με σύμβαση ορισμένου χρόνου), στο νέο Ο.Ε.Υ, ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους.

Παράλληλα να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή από την Κυβέρνηση να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

3. Σύνταξη μελέτης και αγορά κατάλληλου εξοπλισμού ( Μηχανήματα, αυτοκίνητα, εργαλεία κ.λ.π.), για να μπορέσει το προσωπικό να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του με ασφάλεια.

Στην κατεύθυνση αυτή το Σωματείο μας θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε Διοίκηση και Δημοτική Αρχή.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα μας βρει απέναντι με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Κουφαλάκος                                   Σταυρούλα Στραβάκου

ΣΧΟΛΙΟ
Ειναι πραγματικά απορίας άξιον το ύφος που χρησιμοποιούν απο το Σωματείο Εργαζομενων προς την Δημοτική Αρχή αλλά και την προσπάθεια εκφοβισμού του ορκωτου Λογιστή πυ κλήθηκε να κανει την δουλεια του.
Εφόσον προβλέπεται μια τέτοια διαδικασία υπογραφής κειμένου για ανάληψη ευθύνης τους, θα πρέπει να το υπογράψουν.

Κανείς θεωρώ ότι δεν θέλει να υπάρξει ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της Αποχέτευσης. Αλλα την ΔΕΥΑΤ δεν την χρειάζονται οι πολίτες της Τριφυλίας. Γιατί από συστάσεως της, πληρώσαμε ΧΡΥΣΑΦΙ το νερό και την αποχέτευση. Οι Λογαριασμοί ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ σε σχέση με τα χρόνια προ ΔΕΥΑΤ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΥΑΛΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΛΑΣ Η ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥλΙΑΣ και να επιστρέψει η ύδρευση στους Πρώην Δήμους.
Γιατι το μονο που ξερυν να κανουν στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας είναι να εισπράττουν αλλά το έργο τους είναι ΜΗΔΕΝ
Και μια προτροπή προς τον πρόεδρο κ Κουφαλάκο.
Αφήστε τον Ορκωτό λογιστή να κάνει την δουλειά του, τον έλεγχο του όπως πρέπει να κάνει. Και οτι πρέπει να γίνει ΝΑ ΓΙΝΕΙ.




1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο πού στείλαμε για δημοσίευση, πώς βγάλατε το συμπέρασμα ότι δεν αφήνουμε τον ορκωτό να κάνει την δουλειά του; Απλά αναφέρουμε ότι την ευθύνη την φέρει η Διοίκηση και όχι οι εργαζόμενοι. Όσον αφορά στην την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, αν παρακολουθείτε τους αγώνες του Σωματείου, θα πρέπει να έχετε καταλάβει ότι, είμαστε αντίθετοι με την ανταποδοτική πολιτική τους, πού τις έχει μετατρέψει σε φορομπηκτικούς οργανισμούς. Γιά μας το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα. Και εφόσον συμφωνούμε, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας γιά οργάνωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και με χρηματοδότηση από το κράτος του κόστους λειτουργίας τους. Μόνο έτσι θα έχουν πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης όλοι οι πολίτες με φθηνό κόστος υπηρεσιών. Η κατάργηση τους και το πέρασμα των υπηρεσιών στους Δήμους, δέν θα αλλάξει τίποτα στην τιμολογιακή πολιτική, αφού διέπονται από τους ίδιους νόμους. Οι μόνοι που θα είναι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία, αφού θά αυξηθούν οι εργολαβίες και θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Δες τε την ανταποδοτική πολιτική και στην καθαριότητα. Στην διάθεση σας γιά οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.