Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ονομαστική Ψηφοφορία στη Βουλή & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

(Διάβασα στο πρωτοσέλιδο της REAL και σε Blogs ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ Κοτζιάς στην επικείμενη επίσκεψή του στα Σκόπια θα θέσει σαν πιθανή λύση στο θέμα της ονομασίας το «Μακεδονία του .....

Βαρδάρη»… http://www.frontpages.gr/d/20170618/18/Real-News και σας παρακαλώ, ευχόμενος Καλή Εβδομάδα, να αναρτήσετε το παρακάτω κείμενό μου που είχε δημοσιευθεί στα Blogs τον Ιανουάριο του 2009 και τον Απρίλιο του 2010).

Τι εννοούσε ο ΥΠΕΞ κ Δρούτσας όταν είπε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι «μέσα στα πλαίσια της λύσης που…θέλουμε;»…
Θα σας υπενθυμίσω ότι πριν πολλά χρόνια ό τότε ΥΠΕΞ κ Θεόδωρος Πάγκαλος σε επίσκεψή του εδώ στη Θεσσαλονίκη μας είχε υποδείξει, εμφανώς με διδακτική πρόθεση ο συμπαθής και ευτραφής καλός άνθρωπος, «λιγότερη ενασχόληση με τον Μέγα Αλέξανδρο και περισσότερη με τα...τρέχοντα θέματα...»

Μήπως υφαίνεται ως σάβανο για εμάς τους Μακεδόνες και τη Μακεδονική γη, αυτό που μας είπε ο κ Δρούτσας, που έλεγε ο κ Πάγκαλος, που αποσιώπησε επί 10 χρόνια ο κ Σημίτης, που μάσησε ο «ανιψιός» του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Πρωθυπουργός, και τώρα βγαίνει μπροστά ο Αυστριακής παιδείας κ Δρούτσας επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου σε στυλ «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...» να μας ανακοινώσει ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι μέσα στη λύση που…θέλουμε!

(Και εάν κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ θέλουνε;…)
(Σημειώστε παρακαλώ ότι στο κείμενό μου του 2009 - 2010 δεν αναφέρθηκα γιατί ΔΕΝ ήταν γνωστό το γεγονός ότι ο κ. Δρούτσας, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης του κ Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου που δήλωνε στο βιογραφικό του ότι είχε κάνει Διδακτορικό και είχε διατελέσει και μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης αναγκάστηκε να διαγράψει κάποιες «ανακρίβειες» από το δημοσιευμένο βιογραφικό του)
Περισσότερα εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=155095

Επειδή διαθέτω την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι έμαθα τα γράμματα που απαιτούνται για να διαβάζει κανείς και τις ίδιες τις γραμμές όπου αραδιάζονται οι κάθε λογής ρήσεις των κάθε λογής εν ενεργεία και «επί τιμή» εθνοπατέρων και εθνομητέρων αλλά και τα κενά διαστήματα ΑΝΑΜΕΣΑ σε αυτές τις γραμμές καταθέτω τη σημερινή μου άποψη με πλήρη γνώση ότι θα στενοχωρήσω κάποιους.
Προφανώς για λόγους που εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ γνωρίζουμε τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικανοί το Κρατίδιο των Σκοπίων το αποκαλούν επισήμως εδώ και χρόνια… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
(Πόσες φορές το επανέλαβε στο Βερολίνο ο τότε Καγκελάριος για να το…εμπεδώσει ο τότε Πρωθυπουργός μας;)

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε βιβλίο που χρησιμοποιώ για μάθημά μου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι στην αγγλική γλώσσα διάβασα στο σημείωμα του εκδότη - Mc Graw Hill Book Company τουτέστιν ενός από τους πλέον «βαρβάτους» διεθνώς εκδοτικούς οίκους - ότι ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου Organizational Behavior καθηγητής Dr.Fred Luthans είχε λέει επισκεφθεί και είχε διδάξει ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ του προγράμματος U.S.A.I.D. σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας ( πάει καλά ) και της....άκουσον, άκουσον.... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!..
(Εδώ σίγουρα κάτι δεν πάει καλά ).

Με άλλα λόγια ούτε ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος είναι γνωστός για τέτοιου είδους «λάθη» ούτε και η χορηγός της υποτροφίας του διακεκριμένου ακαδημαϊκού συναδέλφου Dr Luthans είναι καμία άγνωστη φιλανθρωπική ή φιλεκπαιδευτική εταιρεία καθώς είναι η United Stateς Agency for International Development (δηλαδή η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης – για κάποιους, το «μακρύ χέρι της Παγκοσμιοποίησης»)!
Πιο επίσημη αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πέρα από τη λειτουργία πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια δεν υπάρχει! Αυτά κάνουν οι ξένοι που δυστυχώς ΔΕΝ διαβάζουν ιστορία αλλά κόμικς. Χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο και εμείς;
Σε τι οφείλεται αυτή η συνεχιζόμενη πρεμούρα της αναγνώρισης των ΣΚΟΠΙΩΝ από την ΕΛΛΑΔΑ με όνομα που θα είναι του τύπου ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
Καθώς διαβάζω την ανακοίνωση του κ Δρούτσα διαπιστώνω ότι μάλλον δεν έχει πρόβλημα με την αναγνώριση των Σκοπίων ως ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
Εγώ όμως και αμέτρητοι, Μακεδόνες και Θρακιώτες και Μοραΐτες και Ρουμελιώτες και Θεσσαλοί και Νησιώτες πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα με το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Οι αντιδράσεις μεμονωμένων βουλευτών για το θέμα των Σκοπίων μοιάζει ολοένα και περισσότερο ως απλά και μόνο ένα κακόγουστο επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι!
Πολλοί στους δρόμους ρωτάμε τους άνδρες και τις γυναίκες Βουλευτές που εκλέγονται εδώ στον Ελληνικό Βορρά: «Δεν μπορεί να μας θεωρείτε τόσο, μα τόσο αφελείς που να πιστεύετε ότι θα εκτονωθεί ο θυμός μας με μεμονωμένες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες....»
Επειδή στις εκλογές του 1996 είχα τιμηθεί στην Α΄ Εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με σχεδόν 25,000 σταυρούς (κάποιοι τοπικοί μηχανισμοί μου στέρησαν το δικαίωμα να εκλεγώ όπως το ήθελαν οι Συμπολίτες και Συμπολίτισσές μου και για το λόγο αυτό ΔΕΝ συμμετείχα ΠΟΤΕ ξανά και ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχω σε εκλογικές διαδικασίες) πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να ζητήσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το όνομα των Σκοπίων.

Δεκαετίες ολάκερες η Ελλάδα αρνιόταν να αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ πίσω από την επίφαση της «φιλίας μας με τον Αραβικό Σύνδεσμο» και άλλα συναφή ενώ παράλληλα και εμπόριο κάναμε με το Ισραήλ και τους Άραβες και καλές σχέσεις με όλους είχαμε.
Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δώσουμε στους απογόνους του Κίρο Γκλιγκόρωφ την ταυτότητα, την αναγνώριση που απεγνωσμένα ψάχνουν στις «διμερείς» (ανάθεμα την αφέλειά μας…) μεταξύ Ελλάδος και Σκοπιανών ....συνομιλίες;
Εμάς ως Έθνος δεν μας αρκεί ο προσδιορισμός του FYROM ή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Με τον όρο αυτό στην περασμένη δεκαετία του ΠΑΣΟΚ και την πενταετία της Ν.Δ. και εμπόριο κάναμε και διπλωματικές σχέσεις αναπτύξαμε και βοηθήσαμε τους Σκοπιανούς με πολλούς τρόπους...
Το τι εισπράξαμε ως αντάλλαγμα….αφήστε το!

Τα υπόλοιπα Έθνη (περισσότερα από 130 έχουν Διπλωματικές Σχέσεις με τους γείτονες ως FYROM και OXI ως Δημοκρατία της Μακεδονίας) όμως συχνά Διεθνή ΜΜΕ και Διπλωμάτες έτσι και αλλιώς εδώ και πολλά χρόνια τους αποκαλούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά θα ήθελα, έστω και αν χαρακτηριστώ αφελής, να πιστεύω ότι κάπου σε κάποιο σκοτεινό επίπεδο του ατομικού και συλλογικού τους υποσυνείδητου αυτούς που έχουν διαβάσει και σέβονται την ιστορία θα τους τρώνε κάποιες τύψεις...
Υπάρχει λόγος Κύριοι και Κυρίες - 300 - της Βουλής, (ή, έστω όσοι μένουν αφού αφαιρεθούν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - οι οποίοι από την εποχή της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ και μετά ΔΕΝ είχαν πρόβλημα με το «Μακεδονικό ζήτημα») και τις αξιώσεις παλαιότερα του «συντρόφου» τους Κίρο Γκλιγκόρωφ και τώρα των διαδόχων του να απαλλάξουμε τη Διεθνή Κοινότητα από τις ενοχές της;
Εάν υπάρχουν κάποιοι λόγοι τότε γνωστοποιήστε τους και σε μας να το χωνέψουμε!!!

Γιατί αποτελεί καταφανή ΕΜΠΑΙΓΜΟ η συνεχιζόμενη μεθόδευση των ΔΙΜΕΡΩΝ συζητήσεων με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον Διπλωμάτη καριέρας κ Νίμιτς.
Να αποφασισθεί και τελικά να προχωρήσει η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ Ψηφοφορία στη Βουλή και ακόμα καλύτερα να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!.
Φυσικά, το ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ και ΘΕΜΙΤΟ για μια τέτοιου ιστορικού μεγέθους απόφαση θα ήταν ένα ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ πανελλαδικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (έτσι απλά και μόνο για να δούμε ποιοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να φυλάμε Θερμοπύλες και πώς τους αξιολογούν κάποιοι πίνοντας το ουίσκι ή τη βότκα τους από άκρου σε άκρο της Ελλαδικής Επικράτειας…)

Αλλιώς κάποια μέρα μπορεί να επικαλεστούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους και να μας απαγορεύσουν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ να έχουμε:
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,
Υφυπουργείο Μακεδονίας (ήταν κάποτε εάν δεν με απατά η μνήμη μου λόγω ηλικίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ στο οποίο είχε θητεύσει ο Βουλευτής Έβρου Παναγιώτης Χατζηνικολάου πατέρας του Δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου δύο φορές (2/7/1989 μέχρι 12/10/1989 και 8/8/1991 μέχρι 13/10/1993),
Αεροδρόμιο Μακεδονίας,
ή και οτιδήποτε άλλο συνδέεται με το Ιστορικό μας όνομα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.