Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που μετείχαν στην επιτροπή υπό το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα που συσκέφτηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ .......

Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη Διαμαντόπουλο καθώς και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Κωνσταντινέα, ενημέρωσε τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων της Δ.Ε. Φιλιατρών καθώς και τους φορείς της πόλης, σχετικά με το περιεχόμενο της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη τονίσθηκε από όλους η ανάγκη παραμονής και ενίσχυσης του Α.Τ. Φιλιατρών επιτακτικά. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αναγνωστάκης επέμενε στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, που περιλαμβάνει την κατάργηση του ΑΤ Φιλιατρών και αντιπρότεινε για την αστυνόμευση της πόλης των Φιλιατρών τα εξής σημεία:

1) Την εφαρμογή του αστυνομικού πόλεως που θα στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών και θα διενεργεί το γραφειοκρατικό και προανακριτικό έργο της αστυνομίας στο πρωινό ωράριο.

2) Την αστυνόμευση της πόλεως των Φιλιατρών από περιπολικό επί 24ώρου βάσεως.

3) Την αστυνόμευσή επί 24ωρου βάσεως από την ΟΠΚΕ(Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας).

4) Την υπόσχεση για ίδρυση μόνιμης αστυνομικής δομής στην πόλη των Φιλιατρών, σε κτήριο που θα παρέχει ο Δήμος.

Όλοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών καθώς και οι φορείς της πόλης, εμμένουμε επιτακτικά στην ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του Α.Τ. Φιλιατρών.

Αξιολογώντας τις προτάσεις του κ. Γενικού Γραμματέα, θεωρούμε ότι αν και κάποιες κινούνται σε θετική κατεύθυνση συνολικά κρίνονται ανεπαρκείς και μη εξασφαλισμένες ως προς την εφαρμογή τους. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, επιδιώκοντας την περαιτέρω διαβούλευση με την Κυβέρνηση και επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι Εκλεγμένοι Σύμβουλοι όλων των Παρατάξεων της Δ.Ε. Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.