Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Πρωταθλητής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών και κέρδισε την άνοδό του στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το επίτευγμα κρίνεται .....

τεράστιο, αν αναλογισθούμε το υπόβαθρο των άλλων ομάδων που είχε να ανταγωνισθεί (αφού οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από πρωτεύουσες Νομών), αλλά και τις κατηγορίες που αγωνίζονται οι ομάδες του Νομού των άλλων αθλημάτων.

Οι αγώνες έγιναν στο Ξενοδοχείο Tripoli City, της Τρίπολης, το τριήμερο 06 – 08 Μαΐου 2016 και έλαβαν μέρος οκτώ ομάδες της Πελοποννήσου (πλην νομού Αχαΐας).
Ο Σ.Ο. Φιλιατρών σημείωσε τέσσερις νίκες:
με το ΚΡΑΝΙΔΙ: 7,5 –2,5
με τον Όμιλο Σκακιστών Καλαμάτας: 5,5 – 4
με το ΑΡΓΟΣ: 6,5 – 3,5
με την ΣΠΑΡΤΗ: 5,5 – 4,5
και μια ισοπαλία, με το ΑΣΤΡΟΣ με 5 – 5.

Σημαντικές ήταν οι νίκες με τον Ο.Σ. Καλαμάτας (περσινό πρωταθλητή) και επί της πολύ δυνατής ομάδας της Σπάρτης και μικρό στραβοπάτημα (ευτυχώς όχι μοιραίο) η ισοπαλία της πρεμιέρας με την ομάδα του Άστρους.
Για το Σ.Ο. Φιλιατρών αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι εξής αθλητές: Γεωργανάς Παναγιώτης, Κυριακόπουλος Αντώνης, Χάραρης Γεώργιος, Αποστολόπουλος Παναγιώτης, Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος, Ίσπας Ευγενεία, Τριαντοπούλου Αφροδίτη, Ταγκαλάκη Ιωάννα, Σαλακάς Φώτης, Αποστολόπουλος Σωτήριος, Κορμάς Γεώργιος, Αντωνόπουλος Παναγιώτης και Τάνεβ-Σαρδέλης Οδυσσέας.
Η επιτυχία του Σ.Ο. Φιλιατρών επιτεύχθηκε χάρις στη σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε, αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση (πρακτική και οικονομική) των συνοδών των μικρών σκακιστών.
Τώρα ανοίγει για τον Σ.Ο. Φιλιατρών, αλλά (θέλουμε να πιστεύουμε) και για όλο τον Δήμο Τριφυλίας, ένα καινούργιο κεφάλαιο αθλητικής ιστορίας, που αντίστοιχό του δεν έχει να επιδείξει καμία άλλη ομάδα της περιοχής σε οποιοδήποτε άθλημα. Η προσπάθεια, το επίπεδο δυσκολίας, αλλά και οι ανάγκες που υπάρχουν για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ά Εθνικής είναι πολλαπλές, αφού οι περισσότερες ομάδες που έχει να ανταγωνισθεί
(από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καβάλα κ.λπ.) είναι ενισχυμένες με μεταγραφές και από grand master του εξωτερικού. Από την άλλη μεριά όμως μόνο κέρδη μπορούν να προέλθουν από μια τέτοια εμπειρία.
Το Δ.Σ. του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν, αλλά και τους γονείς των αθλητών για την βοήθεια και την κατανόηση που επέδειξαν.

Τελική Κατάταξη μετά από 5 Αγώνες


Rk.
SNo
Team
Games
  + 
  = 
  - 
 TB1 
 TB2 
 TB3 
1
3
ΣΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
5
4
1
0
9
0
30,0
2
4
ΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
5
4
0
1
8
0
31,0
3
6
ΦΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
5
3
0
2
6
0
31,0
4
1
ΠΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
5
2
1
2
5
1
25,0
5
7
ΣΟ ΑΣΤΡΟΥΣ
5
2
1
2
5
2
26,0
6
2
ΑΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
5
2
1
2
5
3
28,0
7
5
"ΠΕΡΣΕΑΣ" ΑΡΓΟΥΣ
5
1
0
4
2
0
22,5
8
8
ΠΣ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ
5
0
0
5
0
0
5,0

Annotation:
Tie Break1: Matchpoints (2 for wins, 1 for Draws, 0 for Losses)
Tie Break2: Manually input (after Tie-Break matches)
Tie Break3: points (game-points)


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητηρια σε ολους για την επιμονη σας και την υπομονη σας. Κανατε να δειχνουν τα δυσκολα ευκολα, αλλα οσοι ξερουν πως δεινονται οι αγωνες καταλαβαινουν. Μπραβο οχι μονο για την μεγαλη επιτυχια αλλα και για τη προσπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.