Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Φιλιατρά: Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους πολίτες για το κλείσιμο της Alpha Bank



Αίσθηση, συζητήσεις  και μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργήσει στην κοινωνία των Φιλιατρών η χθεσινή μας αποκάλυψη για το επικείμενο κλείσιμο της πρωην Εμπορικής τράπεζας και νυν Alpha Bank.
Πολλοί είναι αυτοί που στις διάφορες συζητήσεις τους εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την διοίκηση της Alpha Bank η οποία καταργεί το κατάστημα με την δικαιολογία ότι είναι ζημιογόνο για την επιχείρηση.

Σε επαφή που είχαμε ....

με τον ιδιοκτήτη του οικήματος που στεγάζεται η τράπεζα μας είπε ότι πριν δυο χρόνια όταν υπήρχε η Εμπορική είχε κάνει με δική του πρωτοβουλία μείωση στο μίσθιο της τάξης του 40%, πρόταση που τότε είχε γίνει αποδεκτή με αποτέλεσμα την παραμονή της τράπεζας και την ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης.

Ήδη το θέμα απασχολεί τον εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών όπου την Δευτέρα το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τον Αγροτικό Σύλλογο αλλά και άλλους φορείς προκειμένου να συνταχθεί μια επιστολή προς την διοίκηση της Alpha Bank ζητώντας την παραμονή του καταστήματος.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από την τράπεζα γίνονται διαδικασίες ώστε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να τερματιστεί η λειτουργία του καταστήματος πριν προλάβει να πάρει το θέμα έκταση και υπάρξουν αντιδράσεις.

Ο κ Καραμπάτσος, μας δήλωσε την πρόθεση του για περεταίρω μείωση του μισθώματος προκειμένου να παραμείνει η τράπεζα και να εξυπηρετούνται οι πολίτες των Φιλιατρών και οι επισκέπτες της πόλης.
Δηλώνει σαφώς αντίθετος με την πρόθεση της διοίκησης να κλείσει το υποκατάστημα και ζητά να παραμείνει και να λειτουργήσει σαν απλή θυρίδα όπως και η Εθνική.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, υπήρξε νεότερη επικοινωνία με τον κ. Θεόδωρο Καραμπάτσο όπου μας δήλωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα της Alpha Bank παραχωρεί το οίκημα του για χρήση όπως έχει τώρα, χωρίς να καταβάλει η τράπεζα καθόλου ενοίκιο για ένα ολόκληρο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΟ
Εντυπωσιακή η προσφορά του κ. Καραμπάτσου.
Εμείς το λέμε καθαρά και ξάστερα. ΑΝ η διοίκηση της τράπεζας εμμείνει στην θέση της για κατάργηση του καταστήματος των Φιλιατρών, εμείς οι πολίτες να αποσύρουμε τα χρήματα μας και να κλείσουμε τον λογαριασμό μας στην τράπεζα αυτή για να έχει οικονομική ζημιά.
Μόνο έτσι η διοίκηση της Alpha θα "βάλει μυαλό". Γιατί θα έχει οικονομική ζημιά. Και καμία τράπεζα δεν θέλει να ε΄χει οικονομική ζημιά.
Στην επίθεση της τράπεζας εναντίον της πόλης μας εμείς οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουμε με ομαδική αντεπίθεση στα οικονομικά τους.
Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε την δύναμη να το κάνουμε. Γιατί πολύ απλά είναι τα χρήματα μας και τα κάνουμε ότι θέλουμε και τα πάμε όπου θέλουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.