Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Γιόλακα - Αγιος Γεράσιμος: Το.... "Κάτω Παρτάλι" των Φιλιατρών [ VIDEO ]

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Αγιος Γεράσιμος Γιόλακας καθώς σύμφωνα με καταγγελίες που δεχτήκαμε, η Δημοτική ενότητα Φιλιατρών από τον Νοέμβριο του 2013 που υπήρξε βλάβη στον αγωγό ύδρευσης μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη και έχει δωθεί μια προσωρινή λύση λόγω νερών που κατέβαζε το ποτάμι.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα των κατοίκων της περιοχής του.......

Αγίου Γερασίμου, στο Φιλιατρά News, τον Νοέμβριο του 2013, εκδηλώθηκε βλάβη στον αγωγό ύδρευσης που ξεκινά από την δεξαμενή των Φιλιατρών και διανύει ολόκληρη την απόσταση από Φιλιατρά μέχρι Λαγκούβαρδο.
Η βλάβη έγινε στην περιοχή Γιόλακα στο ποτάμι μετά την στροφή της Αγίας Κυριακής.

Λόγω του χειμώνα το ποτάμι κατέβαζε νερά, και η αποκατάσταση της βλάβης ήταν πολύ δύσκολη. Δόθηκε μια προσωρινή λύση με ένα "μπαϊ πας" με ένα μικρού διαμετρήματος λάστιχο μίας ίντζας που ενώνει τα δυο σημεία των αγωγών ώστε να μην μείνει χωρίς νερό η περιοχή.
Αν και ο Χειμώνας έφυγε, η Άνοιξη πέρασε και το καλοκαίρι μπήκε στην περιοχή σιγά σιγά αρχίζουν να εγκαθίστανται οικογένειες που έχουν εκεί τα εξοχικά τους.

Ήδη κυρίως τις απογευματινές ώρες παρουσιάζεται έλλειψη νερού λόγω αυξημένης ζήτησης με αποτέλεσμα οι λίγοι μέχρι στιγμής κάτοικοι να αγανακτούν στην κυριολεξία καθώς η δημοτική ενότητα Φιλιατρών στην οποία έχουν απευθυνθεί πολλάκις τους εμπαίζει και αδιαφορεί για την αποκατάσταση της βλάβης ακόμα και σήμερα που το ποτάμι έχει στερέψει από νερό.

Μια βλάβη που κοστίζει περίπου 200 με 250 το πολύ ευρώ η δημοτική ενότητα Φιλιατρών δεν την αποκαθιστά με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα....
Ξέρουν όμως πολύ καλά να χρεώνουν τον κόσμο της περιοχής με ανύπαρκτες υπηρεσίες που εμπίπτουν στα Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό φωτισμό.

Βρεθήκαμε στην περιοχή όπου καταγράψαμε τα καταγγελλόμενα των κατοίκων και προς ενίσχυση όλων αυτών έγινε on Camera επίδειξη για το πόσο πέφτει η πίεση του νερού αν ανοίξει μια μεγάλη παροχή όπως ο πυροσβεστικός κρουνός που βρίσκεται έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου επι της Εθνικής Οδού Φιλιατρών - Γαργαλιάνων και που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να τροφοδοτηθεί με νερό πυροσβεστικό όχημα ή πόσο μάλλον αν ανοίξουν 4 με 5 παροχές από τος συνολικά 25 που είναι στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι και σκέφτονται πολύ σοβαρά να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα και να καταγγείλουν την Δημοτική αρχή για την κοροϊδία που δέχονται και απαιτούν από τον Αντιδήμαρχο κ. Πούλο, το συνεργείο των υδραυλικών να αποκαταστήσει την βλάβη.

Για το θέμα θα έχουμε και συνέχεια σε νεότερο ρεπορτάζ.