Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αλλαγές στο άρθρο 99 εξήγγειλε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου η μέχρι σήμερα εφαρμογή του είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000.

Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα της ...........

επιχείρησης και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Επίσης με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρίες που παρουσίασε σήμερα και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται πρώτη φορά ότι εταιρία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαϊωάννου σε συνέντευξη Τύπου είπε μεταξύ άλλων:

Για τους δικαστές: Δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ, από την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα ότι αν μας περικόψουν τους μισθούς δεν θα εργαστούμε.

Για την αποχή των δικηγόρων: Δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής. Αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό.

Για τη συμφωνία στο Eurogroup: Η χώρα τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι εγγύηση και όχι εξάρτηση.

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.