Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Άδικα με κατηγορούν λέει ο 18χρονος χάκερ

Με την αστυνομία να κατηγορεί τρεις μαθητές Λυκείου για το «χτύπημα» στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο 18χρονος που συνελήφθη αρνείται ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση και ότι συνδέεται με τους Anonymous.

«Από μωρό είχα υπολογιστή. Σήμερα ανήκω στην ελληνική «χάκινγκ σκηνή», πουθενά αλλού. Είμαστε κατά των πολιτικών και χρησιμοποιούμε το χάκινγκ για μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς διαφθορά και με δικαιοσύνη», σημειώνει ο 18χρονος με το ψευδώνυμο «Delirium», μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Εκτός από τον 18χρονο, έχει σχηματιστεί .........

δικογραφία εναντίον ενός 17χρονου και ενός 16χρονου με τις κατηγορίες της παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα.

Ο πατέρας του 16χρονου επισημαίνει πως ο γιος του δεν έχει σχέση με την επίθεση, τονίζοντας πως όταν κατάλαβε ότι ο γιος του ασχολείται με το χάκινγκ ειδοποίησε την αστυνομία.

Φίλοι και συμμαθητές των τριών νεαρών, που προέρχονται από οικογένειες με μικρή έως ασήμαντη οικονομική επιφάνεια, τους περιγράφουν ως αυθεντίες στο χάκινγκ και το κράκινγκ, επισημαίνοντας ότι ασχολούνται από πολύ μικρή ηλικία με τους υπολογιστές.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τους υπολογιστές τους και 12 σκληρούς δίσκους και προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία, ώστε να συμπεράνουν αν είναι τα ίδια άτομα που έκαναν χάκινγκ σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια.

Εκτός από την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι τρεις νεαροί φέρονται να έχουν ρίξεις τις ιστοσελίδες του γραφείου του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλών άλλων κρατικών φορέων και οργανισμών.

Η παρέα των χάκερ, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε οργανωμένα χτυπήματα κατά ελληνικών ιστότοπων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «GHS» (Greek Hacking Scene) και τα προσωπικά προσωνύμια «delirium», «nikpa» και «extasy».

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.