Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Από απόψε το βράδυ νέες τιμές διοδίων από και προς Καλαμάτα

Από απόψε τα μεσάνυχτα θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές των διοδίων, όπως είχε ανακοινώσει η παραχωρησιούχος κοινοπραξία «ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ» για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη», που θα είναι ακριβότερα κατά 0,30 ευρώ για τα μικρά οχήματα και κατά 0,30 έως 0,50 ευρώ για τα μεγαλύτερα οχήματα.

Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο, που .........

ανακοινώθηκε, η μετάβαση μιας μοτοσυκλέτας από Καλαμάτα προς Κόρινθο θα κοστίζει συνολικά 4,60 ευρώ για τα διόδια Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Ασέας, αντί των 4,30 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν σήμερα. Θα πληρώνουν 1,70 ευρώ σε Σπαθοβούνι, 1,60 σε Νεστάνη και 1,30 σε Ασέα.

Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,40 ευρώ (από 2,30) στο Σπαθοβούνι, 2,30 ευρώ (από 2,20) στη Νεστάνη και 1,90 ευρώ (από 1,80) στην Ασέα.

Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 6,20 ευρώ (από 5,90) στο Σπαθοβούνι, 5,90 ευρώ (από 5,60) στη Νεστάνη και 4,80 ευρώ (από 4,50) στην Ασέα.

Τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα πληρώνουν 8,70 ευρώ (από 8,20) στο Σπαθοβούνι, 8,20 ευρώ (από 7,80) στη Νεστάνη και 6,70 ευρώ (από 6,30) στην Ασέα.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.

Αυξάνεται η μηναία εισφορά του κλάδου υγείας των "παλαιών" ασφαλισμένων

Τροποποιείται ο κανονισμός του κλάδου υγείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και αυξάνεται η μηνιαία ατομική εισφορά των ασφαλισμένων, που εντάχθηκαν στην ασφάλιση μέχρι το τέλος του 1992.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, «η μηναία εισφορά του κλάδου υγείας του ΟΑΕΕ για όσους έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 1992 ορίζεται σε ποσοστό 7,65% επί της 4ης ασφαλιστικής κατηγορίας όπως ισχύει κάθε φορά».

Η επιβάρυνση αυτή αντιστοιχεί .........

σε 2,80 ευρώ το μήνα.

Zougla.gr

1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του κ. Τατούλη για συνεχή επικοινωνία και εμβάθυνση της συμμετοχικότητας των πολιτών στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις και θέσεις τους προκειμένου να καταρτισθεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ..........

Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ = ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ…

Δεν φαίνεται να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση η ΝΔ στην Αρκαδία καθώς φαίνεται πως ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, εξακολουθεί να σαρώνει τα πάντα στον νομό του «κόβωντας» από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ένα μεγάλο μέρος της δύναμης της, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές...

Το περίεργο είναι πως η δύναμη της ΝΔ στην Αρκαδία θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη δεδομένου πως ο γραμματέας του κόμματος είναι και ο βουλευτής του νομού, αλλά φαίνεται πως ο Ανδρέας Λυκουρέτζος έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του απέναντι στους συμπολίτες του.

Ο τίτλος είναι δικός μας και το ρεπορτάζ του .......

portal parapolitika.gr

Το δικό μας σχόλιο επί του θέματος είναι πως η Ν.Δ δεν έχει χάσει μόνο στην Αρκαδία αλλά σε όλη την Πελοπόννησο..

Εξάλλου η Αρκαδία ήταν πάντα το ΄κράτος΄ του Τατούλη…

Ο κατά εμάς ΠΕΤΡΑΝ σαρώνει τα πάντα σε όλη τη Πελοπόννησο ακόμα και στην Μεσσηνία, το απόλυτο κάστρο του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά…

Εξελίσσεται σε μεγάλος ηγέτης μιας που έχει κάτι παραπάνω από όλους…

Είναι πάντα δίπλα στους φίλους του διότι δεν είναι ΑΦΙΛΟΣ και ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ και δεν επηρεάζεται από τους ΄γλείφτες΄ που τον περιτριγυρίζουν…

Ακούει την γνώμη όλων και όχι πέντε στενών συνεργατών του..

Και προπάντων δεν φοβάται κανέναν πολιτικό αντίπαλο του…

Άλλωστε το απέδειξε….

Όλοι τους και μόνος του…

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ = ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Dimotiko safari

Αντί για… Γκάτσο, άκουσε τα σχολιανά του!. Χαμός στο Μέγαρο μουσικής με τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Μόνο… μέγαρο δεν θύμιζε το Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Κυριακής, καθώς η παρουσία και μόνο του Θεόδωρου Πάγκαλου σε εκδήλωση ήταν αρκετή για να «ανάψει» τα αίματα και να ξεσηκώσει το κοινό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη έφτασε στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει εκδήλωση με τη Μαρία Φαραντούρη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου.

Εκεί όμως έπεσε πάνω σε αντιεξουσιαστές που ........

μοίραζαν φυλλάδια και ακολούθησε ένα μικρός χαμός! Οι νεαροί άρχισαν να γιουχάρουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο και σύντομα οι αποδοκιμασίες γενικεύτηκαν με πολλούς παρισταμένους να παίρνουν μέρος στις λεκτικές επιθέσεις κατά του αντιπροέδρου. Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που κλήθηκε η ασφάλεια του Μεγάρου για να επιβάλλει την τάξη. Οι περισσότεροι στόλιζαν τον αντιπρόεδρο με διάφορα κοσμητικά επίθετα και προσδιορισμούς για το βάρος του, ενώ του θύμιζαν και τις δικές του εκφράσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους ή το διάσημο πλέον «Μαζί τα φάγαμε!».

Τελικά, μάλλον το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τον Θεόδωρο Πάγκαλο και έτσι εκείνος αποχώρησε στο διάλειμμα της εκδήλωσης...

Πρώτο θέμα

Απίστευτες Φωτογραφίες από το Ίντερνετ

Outrageous Pictures
Σχόλιο: ...φίλε Kopanakinews's Weblog σου «έκλεψα» την ιδέα...σε αντιγράφω...ξέρω ότι θα με «συγχωρήσεις»!!!!
--

Χρωστάς στην Εφορία; Θα το μαθαίνουν όλοι. Οφειλέτες µε ονοµατεπώνυµο.

Λίστα µε τα ονόµατα όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς το∆ηµόσιο, από ένα ποσό και πάνω, θα δηµοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονοµικών µε βάση ρύθµιση που θα συµπεριληφθεί στο φορολογικό νοµοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα θεσπίσει κριτήρια για την κατάταξη των οφειλών αυτών σε εισπράξιµες και µη εισπράξιµες. Τα ονόµατα των µεγαλοοφειλετών µε ληξιπρόθεσµες οφειλές θα δηµοσιοποιούνται έπειτα από την πάροδο ενός εύλογου χρονικού διαστήµατος, ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Επίσης, το νοµοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο ..........

στις γενικές του κατευθύνσεις στο Υπουργικό Συµβούλιο και σχεδιάζεται να ψηφιστεί ώς τα τέλη Φεβρουαρίου, περιλαµβάνει µια σειρά από ρυθµίσεις για αυστηρότερες φορο-ποινές, όπως αυτόφωρο για µη απόδοση ΦΠΑ ακόµη και για ποσάαρκετά κάτω των 50.000 ευρώ, αλλά και µέτρα - ανάσα για τις επιχειρήσεις όπως µείωση του συντελεστή φορολόγησης στα αδιανέµητα κέρδη από 24% σε 20% και αναβολή για έναέτος του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες µετοχών. Οι λεπτοµέρειες των ρυθµίσεων συζητήθηκαν το Σάββατο σε σύσκεψη του οικονοµικού επιτελείου.

Η προηγούµενη απόπειρα του υπουργείου Οικονοµικών να ρυθµίσει το θέµα των ληξιπρόθεσµων οφειλών, διαγράφοντας όσες θεωρούσε µη εισπράξιµες, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πολλοί την αντιπαρέβαλαν µε την προεκλογική δήλωση του πρωθυπουργού ότι «λεφτά υπάρχουν». Ετσι, τώρα το υπουργείο επανέρχεται µε νέα προσέγγιση. Αφενός το νοµοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονοµικών να δηµοσιοποιείλίστα µε τα ονόµατα όσων έχουν οφειλές στο ∆ηµόσιο, τόσο εισπράξιµες όσο και ανεπίδεκτες είσπραξης και αφετέρου καθορίζει συγκεκριµένα κριτήρια µε βάση τα οποία θα αποφασίζεται ποιες από αυτές έχει νόηµα να «κυνηγήσουν» οι ελεγκτικές αρχές και ποιες όχι. Σήµερα το σύνολο των ληξιπρόθεσµων οφειλών υπολογίζεται σε32 δισ. ευρώ,εκ των οποίων τα24 δισ. ευρώε κτιµάται ότι είναι ανεπίδεκτα είσπραξης. Οσο για τους οφειλέτες µε χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ έκαστος, εκτιµώνται σε 3.700. Οσες οφειλές χαρακτηριστούν – µε βάση τα κριτήρια που θα θεσπίζει το νοµοσχέδιο – ανεπίδεκτες είσπραξης δεν θα διαγράφονται όπως τονίζουν στελέχη του οικονοµικού επιτελείου, αλλά θα «παρκάρονται» κάπου – κατά έκφρασή τους – ώστε οι υποθέσεις να ανασύρονται στην επιφάνεια εάν προκύψει δυνατότητα του οφειλέτη να καταβάλει τα χρωστούµενα.

Αλλες βασικές ρυθµίσεις του νοµοσχεδίου είναι οι εξής:

ΑΥΤΟΦΩΡΟ για τη µη απόδοση του ΦΠΑ, που από στιγµιαίο αδίκηµα γίνεται διαρκές, από ένα ποσό που µπορεί να είναι πιθανότατα και αρκετά κάτω από τα 50.000 ευρώ. ∆ηλαδή πολύ κάτω από τα 75.000 ευρώ, όριο πάνω από το οποίο η φοροδιαφυγή θεωρείται κακούργηµα. Οσο για τη µετατροπή του αδικήµατος από στιγµιαίο σε διαρκές, σηµαίνει ότι θα οδηγείται στο Αυτόφωρο όποιος εντοπίζεται να έχει κλέψει ΦΠΑ έστω και στο παρελθόν, όχι µόνο όταν συλλαµβάνεται επί τόπου, όπως ισχύει σήµερα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ του συνόλου της οφειλής ΦΠΑ ή άλλων φόρων για την οποία έχει κάποιος καταδικαστεί, προκειµένου να αποφύγει τη φυλακή. ∆ηλαδή όποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για µη απόδοση ΦΠΑ να µην µπορεί να εξαγοράζει ή να µετατρέπει την ποινή αν προηγουµένως δεν εξοφλεί την οφειλή. ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ από 25% που είναι σήµερα στο 50% η προκαταβολή του βεβαιωµένου φόρου που υποχρεούται να πληρώσει ο φορολογούµενος προκειµένου να µπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης στο φορολογικό δικαστήριο. Στόχος είναι να κλείσει ο εύκολος δρόµος των προσφυγών.

ΟΡΙΖΕΤΑΙ ότι όσοι διαµένουν τουλάχιστον 6 µήνες τον χρόνο στην Ελλάδα έχουν ως «φορολογική κατοικία τους» την Ελλάδα, ώστε ναµη φοροδιαφεύγουν παριστάνοντας τους κατοίκους του εξωτερικού. Ετσι, θα φορολογούνται στην Ελλάδα για το σύνολο των παγκοσµίων εισοδηµάτων που έχουν και σε άλλες χώρες.

Το µέτρο έχει ως στόχο να πιάσει στα δόκανα της Εφορίας κάποιους που δηλώνουν κάτοικοι άλλων χωρών, και ειδικά Ελληνες µεεισοδήµατα στην Ελβετία (καταθέσεις, ακίνητα κ.λπ.). Για αυτούς τους φορολογούµενους το υπουργείο Οικονοµικών σκοπεύει σύµφωνα µε πληροφορίες να συστήσει και ειδική υπηρεσία. ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ο θεσµός του Οικονοµικού Εισαγγελέα, που θα ασχολείται αποκλειστικά µε τη φοροδιαφυγή.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ η φορολογική διαιτησία, που θα επιλύει σε 6 µήνες διαφορές άνω των 150.000 ευρώ.

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ νέος µηχανισµός αξιολόγησης εφοριακώνµε βάση δείκτες απόδοσης, ενώδιευκολύνεται η απόλυση σε περίπτωση επίορκων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ εφοριών (80-100 λέγεται ότι θα κλείσουν ενώ θα δηµιουργηθούν 14-15µεγάλες ∆ΟΥ µε αποκλειστικό αντικείµενοτους ελέγχους).

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ

∆ηµοσιοποίηση ονοµάτων οφειλετών από ένα όριο οφειλής και πάνω Αυτό θα γίνεται µετά την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήµατος Κριτήρια θα καθορίζουν ποιες από τις οφειλές είναι εισπράξιµες και ποιες όχι.

ΤΑ ΝΕΑ

Η Coca Cola πάει με όλα ... αλλά και σε όλα.

Η Coca-Cola (η αυθεντική) δεν είναι μόνο ένα ωραίο αναψυκτικό. Έχει και πολλές οικιακές χρήσεις. Η παρακάτω λίστα δοκιμάστηκε με την κανονική Coca-Cola. Μην τα προσπαθήσετε με την Coca-Cola διαίτης ή τις άλλες παραλλαγές της, γιατί απλά θα χάσετε το χρόνο σας.
Δείτε τώρα τις χρήσεις της: ..........

1. Σας κάηκε το φαγητό στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα; Μην ανησυχείτε καθόλου. Καθαρίστε τα ρίχνοντας μέσα Coca-Cola και βάζοντας τα πάνω στο μάτι να βράσει το αναψυκτικό. Θα φύγουν όλοι οι λεκέδες.

2. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε μία ολοκαίνουργια φωτογραφία να μοιάζει σαν παλιά σέπια. Βουρτσίστε ελαφρώς τη φωτογραφία με Coca-Cola και στεγνώστε τη γρήγορα. Μην τη στεγνώσετε υπερβολικά γιατί θα παραμορφωθεί τελείως. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις μαυρόασπρες φωτογραφίες σας. Θα δείχνουν σαν να είναι πολλών χρόνων και θα ταιριάξουν τέλεια σε μία κορνίζα παλιού στυλ.

3. Εάν βάψατε τα μαλλιά σας και το χρώμα που βγήκε σας φαίνεται πολύ έντονο, λουστείτε με λίγη ξεθυμασμένη Coca-Cola και το χρώμα θα ανοίξει αμέσως.

4. Βουτήξτε τα παλιά σας νομίσματα μέσα σε Coca-Cola. Θα αποκτήσουν και πάλι τη λάμψη τους.

5. Ρίξτε Coca-Cola μέσα στο βραστήρα σας και αφήστε την μία ολόκληρη μέρα. Θα φύγουν όλα τα άλατα από την αντίσταση και θα καθαρίσει το εσωτερικό του βραστήρα.

6. Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Το οξύ θα καθαρίσει όλο το πουρί της λεκάνης.

7. Ετοιμάστε μία εξαιρετική σως για μπάρμπεκιου, αναμειγνύοντας Coca-Cola με κέτσαπ (μισό-μισό)και αλείψτε το κοτόπουλο ή το κρέας πριν τα ψήσετε. Θα σας τρέχουν τα σάλια.

8. Η ξεθυμασμένη Coca-Cola είναι ένα πρώτης τάξεως μαλακτικό για τα μαλλιά. Ρίξτε λίγη στα μαλλιά σας, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ, ξεβγάλετε και στεγνώστε τα.

9. Βάλτε λίγη Coca-Cola σε μερικά πιατάκια γλάστρας και τοποθετήστε τα στον κήπο σας. Απαλλαγείτε με αυτό τον απλό τρόπο από τις κάμπιες και τους γυμνοσάλιαγκες που καταστρέψουν τα φυτά σας. Τα τραβάει η γλυκιά μυρωδιά της Coca-Cola και μόλις πέσουν μέσα δεν μπορούν να ξαναβγούν.

10. Εάν έχετε σκουριασμένα μάνταλα στο σπίτι σας, μπορείτε να τα καθαρίσετε βουτώντας ένα παλιό πανί μέσα σε λίγη Coca-Cola και τυλίγοντάς το γύρω από το μάνταλο. Αφήστε το για μερικές ώρες και μετά θα δείτε πόσο εύκολα θα ανοίγει.

11. Καθαρίστε τα κοσμήματά σας μέσα σε ένα ποτήρι με Coca-Cola. Τρίψτε τα με ένα βουρτσάκι και ξεπλύνετε καλά. (Δεν ενδείκνυται για πολύτιμα κοσμήματα ή για όσα έχουν πολύτιμες πέτρες).

12. Η ξεθυμασμένη Coca-Cola βοηθάει στο στομάχι σας όταν ανακατεύεστε. Προσοχή, όμως. Εάν είναι φρέσκια, το ανθρακικό της μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση. Εάν θέλετε να την ξεθυμάνετε, ρίξτε λίγη ζάχαρη.

ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά τι σκατολοϊδια πίνουμε; (συγνώμη για την φράση αλλά δεν βρήκα πιο επιεική).
Και το ακόμα χειρότερο αυτά τα πίνουν και τα παιδιά μας.

Όλη η αλήθεια για τις φοροκάρτες. [ 4 Video ]

-Από πού θα τις προμηθευτούμε
-Πώς θα τις ενεργοποιήσουμε
-Ποιά είναι ακριβώς η χρήση τους
-Τί κερδίζουμε στην έκπτωση φόρου

Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα θα μπει στη ζωή μας η Ηλεκτρονική Κάρτα Αποδείξεων ή αλλιώς «φοροκάρτα», όπως έχει ήδη επονομαστεί.
Είναι μία ακόμα δράση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης του ποσού-μαμούθ των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.

Τι σημαίνει όμως για τον καθένα μας η .......

φοροκάρτα; Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητά μας; Το Newsday σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο (…αναγκαίο άραγε;…) μπελά που θα βάλουμε στο πορτοφόλι μας. Στη µία όψη της κάρτας υπάρχει το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας που θα έχει εκδόσει την κάρτα και ο μοναδικός αριθμός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει µια μαγνητική ταινία.

Από πού θα την προμηθευτούμε;

Οι πολίτες, χωρίς κόστος, θα μπορούν να προμηθεύονται την φοροκάρτα από την τράπεζα της επιλογής τους. Ήδη οι τράπεζες επεξεργάζονται κίνητρα ανάλογα με εκείνα των πιστωτικών καρτών, για να «δελεάσουν» τους πελάτες να επιλέξουν το δικό τους δίκτυο για την έκδοση της φοροκάρτας. Στις επόμενες εβδομάδες προετοιμαστείτε να δείτε διαφημίσεις για τη συλλογή πόντων για εκπτώσεις, δώρα και άλλα, από τις τράπεζες που είναι «οι καλύτεροι φίλοι μας»...

Προσοχή. Στις κάρτες, θα υπάρχει μόνο ένας αριθμός, ενώ ΔΕΝ θα αναγράφεται ούτε το ονοματεπώνυμο ούτε και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, το γνωστό μας «ΑΦΜ».

Πώς θα την ενεργοποιήσουμε;

Μπορεί το όνομα και το ΑΦΜ του πολίτη να μην αναγράφεται επάνω στην κάρτα, αλλά η αντιστοίχιση του αριθμού της κάρτας με αυτά είναι αναπόφευκτη. Έτσι, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η φοροκάρτα, θα πρέπει να γίνει αντιστοίχισή της με το ΑΦΜ του φορολογούμενου, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει σε ποιόν πολίτη αντιστοιχεί η κάθε κάρτα και να μπορεί στη συνέχεια να συνδέσει την αξία των αποδείξεων, που θα έχουν καταγραφεί σε αυτή, με το αφορολόγητο του πολίτη.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι ενεργοποίησης της φοροκάρτας, αλλά και ένας τρίτος με τη βοήθεια των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

α) Αν ο πολίτης είναι χρήστης των υπηρεσιών «Taxis net», τότε θα μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και με τους προσωπικούς του αριθμούς, σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί σύντομα, να ταυτίζει την κάρτα του με τον ΑΦΜ του.

β) Ο πολίτης θα μπορεί να αποστείλει γραπτό μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο σε ειδικό 5ψήφιο αριθμό που θα γνωστοποιηθεί, τόσο τον 19ψήφιο αριθμό της κάρτας, όσο και τον ΑΦΜ του.

γ) Μέσω των ΚΕΠ, όπου ουσιαστικά θα αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τους πολίτες με τις παραπάνω διαδικασίες.

Ποια είναι η χρήση της φοροκάρτας

Με κάθε συναλλαγή, είτε με μετρητά είτε με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, οι φορολογούμενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηματάρχες την κάρτα τους, για να την «περάσουν» εκείνοι από τα ειδικά μηχανήματα POS, που χρησιμοποιούνται και για τις πιστωτικές κάρτες. Η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, που έτσι θα ενημερώνονται άμεσα για τον τζίρο των επιχειρήσεων, με τις οποίες συνεργάζονται, αλλά δεν θα μπορούν να γνωρίζουν απολύτως τίποτα για τον φορολογούμενο, που έκανε τη συναλλαγή. Ο κάτοχος της φοροκάρτας θα μπορεί αν πάσα στιγμή να γνωρίζει το συνολικό ποσό των αποδείξεων, που έχει συγκεντρώσει. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να συλλέγουν και αποδείξεις, όπως σήμερα, και να τις υποβάλλουν με τη δήλωσή τους στην εφορία.

Στο τέλος κάθε μήνα οι τράπεζες θα δίνουν στην ΓΓΠΣ μια αναλυτική κατάσταση, που θα δείχνει, αφενός το ποσό του κάθε πολίτη, που θα περνάει στις προσωπικές του αποδείξεις για το αφορολόγητό του και αφετέρου θα μπορεί η ΓΓΠΣ να έχει άμεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευματιών και τον ΦΠΑ που αυτοί χρωστάνε.

Τι κερδίζουμε στην έκπτωση φόρου

Όσοι χρησιμοποιούν την φοροκάρτα θα έχουν επιπλέον έκπτωση φόρου για όσες αποδείξεις συγκεντρώσουν πέραν των 12.000 ευρώ, που απαιτούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολόγητου. Η έκπτωση, που ισχύει σήμερα, είναι για ποσό αποδείξεων έως 3.000 ευρώ, επιπλέον του ορίου των αποδείξεων, που απαιτείται για το αφορολόγητο, ανάλογα με το εισόδημα, και μελετάται να φτάνει τις 5.000 ευρώ για τους χρήστες της φοροκάρτας. Δηλαδή, να έχουν κέρδος 500 ευρώ αντί 300 ευρώ από την εφορία.

Δείτε τέσσερα video και θα καταλάβετε.

Video 1 από 4



Video 2 από 4



Video 3 από 4



Video 4 από 4




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιανουαρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.