Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τιμητική Διάκριση στον Δημήτρη Κουσελά από τη HATTA

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς παραβρέθηκε στη σημερινή Ετησία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA). Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, το προεδρείο της HATTA απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Κουσελά για την υποστήριξη του στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, ιδιαίτερα μέσα από την πρόσφατη διαδικασία της περαίωσης.

Σας παραθέτουμε τον χαιρετισμό του κ. Κουσελά:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ μαζί σας στην Ετήσια Γενική σας Συνέλευση γιατί γνωρίζω ότι ο ρόλος σας είναι πολύ σημαντικός στην ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.
Είναι γεγονός πως ως χώρα διανύουμε μία από τις δυσκολότερες περιόδους. Ωστόσο, στη δεδομένη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, κύριος στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε ο κλάδος του τουρισμού να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε υπερβολή να μιλήσουμε για το βασικότερο μέγεθος της εθνικής οικονομίας, γεγονός που πιστοποιεί την ανάγκη στήριξης του τουρισμού με κάθε τρόπο.

Τις προθέσεις μας ως κυβέρνηση τις έχουμε δείξει εμπράκτως με σειρά πρωτοβουλιών όπως:
• Προχωρήσαμε -παρ’ όλες τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες- στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα κατά 4,5 μονάδες αποδεικνύοντας στην πράξη τη βούλησή μας να στηρίξουμε τον τουριστικό κλάδο.
• Στη άρση του cabotage -που δίνει νέα πνοή στην απελευθέρωση της αγοράς της κρουαζιέρας-
• Στη βελτίωση των συνθηκών έκδοσης VISA στη Ρωσία και την Τουρκία
• Στη στήριξη του πράσινου τουρισμού
Είμαστε βέβαιοι πως τα συγκεκριμένο μέτρα, σε συνδυασμό με την κρίση στη Βόρεια Αφρική, θα έχουν θετικά αποτελέσματα στον ελληνικό τουρισμό. Ήδη λαμβάνουμε και το γνωρίζετε άλλωστε τα πρώτα θετικά μηνύματα.

Εξάλλου, στην περαίωση για τον υπολογισμό του φόρου στα ακαθάριστα έσοδα είχαμε βάλει συντελεστή 2%. Ειδικά όμως στα πρακτορεία τουρισμού και ταξιδίων τον μειώσαμε στο 1% κάνοντας αποδεκτές τις δικές σας προτάσεις.
Γνωρίζουμε πως ο τουρισμός –η λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας- αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς η χώρα μας με τον φυσικό της πλούτο, τα μνημεία της, τη σύγχρονη ιστορία της αλλά και το ήπιο κλίμα της έχει το καλύτερο «πακέτο» στο να γίνει αυτή η εικόνα πραγματικότητα και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική απέναντι σε όλους τους προορισμούς της γης, αποκτώντας 12μηνη τουριστική περίοδο για τους ξένους, αλλά και για τους Έλληνες.

Η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό σε ένα Υπουργείο διευκολύνει την προώθηση του προϊόντος και ενισχύει διεθνώς την ταυτότητα μας, ενώ οι νέες τεχνολογίες αποτελούν την πλέον πρακτική και αποτελεσματική μέθοδο επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο.
Αλλά και στο σημαντικό τομέα της μεταφοράς γίνονται προσπάθειες βελτίωσης των αεροδρομίων με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τους και προσέλκυσης νέων επενδυτών και αερομεταφορέων.

Είναι γνωστό σε όλους πως η τρέχουσα περίοδος δεν διευκολύνει την επίλυση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν και την πραγμάτωση των στόχων μας.
Θα ήθελα ωστόσο να σας διαβεβαιώσω πως βρίσκομαι δίπλα σας στην προσεκτική εξέταση των αιτημάτων που έχει ο κλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτως ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ολοένα και καλύτερων προϋποθέσεων ανάπτυξης για τον τουρισμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης και τα πορίσματά της να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για τη συνεχή εξέλιξη του κλάδου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του τουρίστα καταναλωτή.»

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.