Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κλείνουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Ανάστατοι οι πολίτες των δύο πόλεων για το έγγραφο του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Αναστάτωση επικρατεί για μία ακόμα φορά στους κατοίκους των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων μετά την απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου να αναστείλει την λειτουργία των δυο υποκαταστημάτων όταν πριν μερικούς μήνες οι διαβεβαιώσεις που παίρναμε ήταν ότι το ΙΚΑ Φιλιατρών όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί και θα προσλάβουν προσωπικό.
Ανάλογο σκηνικό είχε δημιουργηθεί και πριν ένα ακριβώς χρόνο κάνοντας το τότε δημοτικό συμβούλιο να λάβει σε έκτακτη συνεδρίαση του την απόφαση για κατάληψη του υποκαταστήματος και τον τότε δήμαρχο της πόλης Αλκη Ξύγκα στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας με την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Στην τότε παρέμβαση του ο βουλευτής Μεσσηνίας .........

του ΠΑΣΟΚ και νυν Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς είχε θέσει για πολλοστή φορά το θέμα της στελέχωσης του ΙΚΑ Φιλιατρών και είχε πάρει διαβεβαιώσεις από τον τότε -αλλά και νυν- Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη ότι το ΙΚΑ όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί και θα προσληφθούν και τρεις υπάλληλοι. Διαβάστε εδώ την τότε παρέμβαση Κουσελά και την διαβεβαίωση του Γ. Κουτρουμάνη.
Διαβεβαίωση που έμεινε ασφαλώς στα λόγια αφού δεν υλοποιήθηκε ποτέ αυτή η διαβεβαίωση του.

Χθες το βράδυ στην βραδιά σατυρικής ποίησης που έγινε στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια αλλά και τον Αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων Ευστάθιο Ανδρινόπουλο για το θέμα και προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.

Δήλωση Κώστα Κόλλια



Δήλωση Ευστάθιου Ανδρινόπουλου



5 σχόλια:

  1. κλειστετο αυριο το πρωι, δεν κανει καμμια μα καμμια εξυπηρετηση του πολιτη ,κατα τα αλλα δουλευει ...
    και παμε ολοι στην Κυπαρισσια γιατι δεν μπορει λενε στο καταστημα των Φιλιατρων να κανουν κατι γιαυτο...,ρε αντεστε σπιτια σας παλιοτεμπεληδες ,που πηγε κι ο Ξυγκας αυτοφορο για χαρη σας,που να ξερε ο ανθρωπος τι κουταμαρα εκανε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ;

    ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΦΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΙΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ..ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΤΕ? ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ!

    ΦΟΥΛ-ΙΚΑ-Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό όμως φίλε μου δεν είναι λόγος για να κλείσουν δυο καταστήματα του ΙΚΑ.
    Θα μπορούσαν να τα αναβαθμίσουν και να λειτουργήσουν έτσι πως πρέπει. Σε τελική ανάλυση θα μπορούσαν να κλείσουν της Κυπαρισσίας και να αφήσουν τα δυο ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Οι Γαργαλιάνοι όπως είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρινόπουλος, εξυπηρετεί την ΠΟΤΑ με χίλιους εργαζομένους που όλοι αυτοί έχουν ΙΚΑ συν ότι άλλες δουλειές. Απο την άλλη το ΙΚΑ Φιλιατρών εξυπηρετεί την αγροτική οικονομία που χρειάζονται σχεδόν καθημερινά ασφαλιστικές ενημερότητες και ότι άλλο χρειάζεται.
    Η Κυπαρίσσια με τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη το ΙΚΑ.
    Γιατί θα πρέπει οι πολίτες δυο πόλεων μαζί με τους χίλους και πλέον εργαζόμενους της ΠΟΤΑ να ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας πόσα χιλιόμετρα με ότι αυτό συνεπάγεται και να μην ταλαιπωρηθούν οι ελάχιστοι Κυπαρίσσιοι που χρειάζονται τις υπηρεσίες του ΙΚΑ;

    Γιατί αυτή η λογική στο να πάνε τα πάντα στην Κυπαρισσία; Γιατί;

    G T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.