Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Μήνυμα Ενότητας, Νίκης και Αλλαγής στο Δήμο Τριφυλίας έστειλε προχθές το βράδυ, από τους Γαργαλιάνους, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος!
Κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και άκουσαν την ομιλία του, στην πλατεία της πόλης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, με λόγο συγκροτημένο, μίλησε για λάθη στο χωροταξικό χάρτη του Καλλικράτη, πικρίες, παράπονα και το αίσθημα αδικίας στην πόλη. Τόνισε με έμφαση πως, την Ιστορία τους κανείς δε θα μπορέσει να τους την πάρει!

Αναφέρθηκε στους δύο άξονες, τον .........

τουρισμό και το αγροτικό τομέα σημειώνοντας για τους Γαργαλιάνους πως, «Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης ολόκληρης της Τριφυλίας!». Στη συνέχεια τόνισε ότι «σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις» και αφού σημείωσε πως, «Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς. Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας» αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα για τους Γαργαλιάνους και την περιοχή.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

«Φίλοι μου, περάσατε και περάσαμε πολλά.
Μείνανε πικρίες, παράπονα και το αίσθημα της αδικίας κυριάρχησε έντονα στην πόλη σας.
Είναι γεγονός ότι κάθε καινούργια τομή, κάθε αλλαγή στις συνήθειές μας, στον τρόπο ζωής μας, στον τρόπο δράσης της πόλης μας, τον τρόπο επαφής του πολίτη με τους άρχοντές του, αφήνει πίσω της σημάδια, πικρίες, αίσθημα αδικίας, απογοήτευσης…»

«Γίνανε λάθη στον χωροταξικό χάρτη, κανένας δεν αντιλέγει. Όλοι θέλανε, όλα τα χωριά και οι πόλεις να παραμείνουν αυτοί ως έδρες των νέων δήμων.
Προκλήθηκαν αδικίες, πικρίες και παράπονα. Άλλο όμως αυτό και άλλο η δυσφήμιση του Καλλικράτη, η συκοφαντία ότι θα σβήσουν οι πόλεις και τα χωριά, θα χάσουν το όνομά τους, την ταυτότητά τους και θα ερημώσουν.
Πολίτες των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη σας, τα χωριά σας εδώ είναι και εδώ θα μείνουν.
Την ιστορία σας κανένας δεν μπορεί να σας την πάρει.
Το όνομα των Γαργαλιάνων θα παραμένει στον χάρτη αιώνια, οι πινακίδες των δρόμων θα συνεχίσουν να έχουν το όνομά σας, το Δημαρχείο σας εδώ είναι και εδώ θα παραμείνει.
Φίλες και φίλοι, η δημιουργία του νέου Δήμου είναι γεγονός. Απλώνεται από τις πανέμορφες ακτές σας στου Ρωμανού έως τις όχθες της πανέμορφης Νέδας, από τα ορεινά χωριά της Αυλώνος, της Τριπύλας και του Αετού έως τις εύφορες πεδιάδες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Οι πόλεις μας, τα χωριά μας δεν είναι μόνο πανέμορφα, είναι που ο τόπος αυτός ο ευλογημένος από τον Θεό και τη Φύση είναι από τους πιο παραγωγικούς της χώρας μας…»

«Ο νέος δήμος Τριφυλίας θα σταθεί πρωτίστως σε δυο άξονες για την ανάπτυξή του και αυτοί είναι ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός.
Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της προόδου του νέου δήμου μας.
Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού.
Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης ολόκληρης της Τριφυλίας!»

«Βλέπουμε έτσι ορισμένους να φορούν το κοστούμι του «αντιμνημονίου» και να το κάνουν σημαία τους στον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές.
Φίλοι μου όλοι μας δεν θα θέλαμε το μνημόνιο, κανείς μας δεν αρέσκεται από οικονομικά μέτρα που στρέφονται εναντίον μας.
Το μνημόνιο όμως δεν είναι η αιτία του οικονομικού προβλήματος που διανύει η χώρα.
Οι αιτίες είναι άλλες και τις ξέρετε.
Είναι τα εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι ο υπέρμετρος δανεισμός της χώρας, είναι η σπατάλη, η κακοδιοίκηση, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου χρήματος.
Αυτά όλα είχαν σαν αποτέλεσμα το μνημόνιο…»

«Εμείς, σε αντίθεση με άλλους που υψώνουν αντιμνημονιακή πολιτική και σκοπιμότητα, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις.

Έτσι καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα ολόκληρης της Τριφυλίας που το έχετε στα χέρια σας και θα μου επιτρέψετε να σας αναπτύξω με λίγα λόγια και ιδιαίτερα όσον αφορά την όμορφη πόλη σας:
Για μας η ανάπτυξη ξεκινάει απ’ την οργάνωση του νέου πλέον δήμου.
Η μηχανοργάνωση του δήμου και η στελέχωσή του από επιστημονικό προσωπικό εξειδικευμένο είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Ένα νέο ευέλικτο και αποδοτικό οργανόγραμμα του δήμου θα δώσει την δυνατότητα στον πολίτη να:
• Εξυπηρετείται έγκαιρα και αποτελεσματικά
• Να ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν
• Να πληροφορείται για κάθε νέο πρόγραμμα (νέοι αγρότες, αγροτουρισμός, σχέδια βελτίωσης και πολλά άλλα)
Οι υπηρεσίες θα είναι φιλικές προς τον πολίτη ώστε να νοιώθει την ισοτιμία, την ισονομία και την δικαιοσύνη, πράγματα αυτονόητα, αλλά που πολλές φορές ήταν ζητούμενα.
Ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο ντόπιος ή ο ξένος θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και όχι μόνο αν είναι ημέτεροι.
Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι κεκτημένα του κάθε πολίτη.
Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, η δημιουργία ΚΑΠΗ (όπου δεν υπάρχουν), η δράση για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και η ασφάλεια των πόλεων θα είναι διαρκής και κύριο μέλημά μας.
Η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός το περιβάλλον είναι τομείς πρωταρχικής σημασίας για μας.
Προτεραιότητά μας είναι οι κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο Γαργαλιάνων.
Η αστική και αγροτική οδοποιία θα είναι μια συνεχής διαδικασία. Δεν νοείται ανάπτυξη αν δεν υπάρχουν ασφαλείς και προσβάσιμοι δρόμοι.
Άφησα για το τέλος την υγεία, τις νέες υπηρεσίες και τα έργα για τους Γαργαλιάνους.

ΥΓΕΙΑ:

Θα μου επιτρέψετε να έχω μεγαλύτερη ευαισθησία και γνώση γύρω από την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής, λόγω ιδιότητας.
Ως γιατρός παρέχω τις υπηρεσίες μου στην περιοχή επί 30 σχεδόν χρόνια.
Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της περιοχής.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών. Αντίθετα, θα γίνουν όλες οι προσπάθειες, με όλες μου τις δυνάμεις, να αναβαθμίσουμε το σύστημα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στο δήμο μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και το χειρότερο να κλείσει καμία υγειονομική μονάδα.
Αυτό είναι δέσμευση.

Όσο για το κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί στελεχώνοντάς το με επιπλέον επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Εδώ θα πρέπει να σας αναφέρω και κάτι ιστορικά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι σε λάσπη που δέχτηκα τελευταία.
Πρέπει να γνωρίζετε αγαπητοί συμπατριώτες ότι η συμβολή μου, για την δημιουργία και την οργάνωση του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, ήταν σημαντική και καθοριστική, καθότι τότε ήμουν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και απάντηση σε κάποιους συκοφάντες.

Νέες υπηρεσίες:

Η ισονομία, η ισοπολιτεία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια και η ισσόροπη ανάπτυξη, είναι θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας.
Με βάση τις παραπάνω αρχές δεσμευόμαστε να εξακτινωθούν ισότιμα όλες οι νέες υπηρεσίες του δήμου, σε όλες τις δημοτικές περιφέρειες και αυτό είναι επίσης δέσμευσή μας.
Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.
Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας.

Έργα:

Έργα που προγραμματίζονται και θα μπούν σε διαδικασία υλοποίησης είναι αρκετά και σημαντικά.
1. αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός. Είναι έργο πνοής και ανάγκης. Η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των υδάτων (υπόγειων και θάλασσας) είναι σημαντικά.
2. εμπλουτισμός και αντικατάσταση του υδραγωγείου του συνδέσμου «Τέλος Άγρας». Η αντικατάσταση του αγωγού που είναι από αμίαντο κρίνεται λίαν απαραίτητη. Πάνω απ’ όλα η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. Επίσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του νερού της πόλης μέχρι να γίνει το έργο.
3. ανέγερση νέου Γυμνασίου – Λυκείου. Υπάρχει αρχική μελέτη και έχει προεγκριθεί στο ΕΣΠΑ.
4. έργο πνοής για την πόλη των Γαργαλιάνων είναι η δημιουργία περιφερειακού δακτυλίου. Έτσι δεν θα δέχεται το κέντρο της πόλης την βαριά κυκλοφορία η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα.
5. βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Βάλτας. Είναι έργο προτεραιότητας και θα γίνει κάθε προσπάθεια για άμεση χρηματοδότηση και ξεπέρασμα όλων των εμποδίων.
6. βελτίωση του δρόμου Γαργαλιάνων – Λεύκης – Τραγάνας.
7. αλλαγή αγωγού ύδρευσης και κατασκευής νέας δεξαμενής στην Τραγάνα
8. καθαρισμός λιμανιού και ανακατασκευή αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης.
9. ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Μουζάκι – Χριστιάνοι.
10. επίλυση προβλήματος ύδρευσης σε Μουζάκι –Πύργο – Φλόκα με τις ανάλογες παρεμβάσεις και έργα.
11. προσπάθεια αξιοποίησης και επαναλειτουργίας του τουριστικού ξενώνα και των ιαματικών πηγών Βρωμονερίου
Τέλος η οδοποιία στην πόλη και τα χωριά καθώς και η βελτίωση και επέκταση των αγροτικών δρόμων θα είναι διαρκής διαδικασία.
Εκτός όμως από τα μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται και εν συνεχεία θα υλοποιούνται, υπάρχει και η καθημερινότητα.
Εκεί που θα δώσουμε το βάρος από την πρώτη στιγμή θα είναι, η καθαριότητα στην πόλη και στα χωριά.
Η καθαριότητα, οι δρόμοι, το νερό και ο ηλεκτροφωτισμός είναι τα αυτονόητα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης όπου και αν κατοικεί».

«Ο συνδυασμός μας δημιουργήθηκε από την ανάγκη των καιρών, έτσι έχει καθαρά αυτοδιοικητικό χρώμα και είναι ελεύθερος από κάθε κομματική εξάρτηση.
Έχει ένα όραμα. Να προκόψει ο νέος δήμος μας, να προκόψουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να ευημερούν και να προοδεύουν οι δημότες μας.
Εμείς μπορούμε να το πετύχουμε!
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει.
Η πόλη σας θα έχει το μερίδιο της ανάπτυξης που δικαιούται και δεσμευόμαστε γι’αυτό.
Οι Γαργαλιάνοι θα είναι η πρωτοπορία της τουριστικής ανάπτυξης και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Τα έργα που σας ανέφερα για τη πόλη σας θα γίνουν και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Πάμε μαζί, πάμε ενωμένοι, κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε πίσω μας το χθες, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Το καινούργιο και ελπιδοφόρο μας περιμένει.
Από εσάς εξαρτάται να συναντήσουμε την πρόοδο , την ανάπτυξη, την προκοπή και ευημερία.
Σας καλούμε, να στηρίξετε τον συνδυασμό μας, γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την δύναμη να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των καιρών.
Για να μη χάσουμε άλλες ευκαιρίες.
Με την δική σας στήριξη θα τα καταφέρουμε.
Γιατί όλοι μαζί το δικαιούμαστε.
Ελάτε μαζί μας!
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία σας και σας δηλώνω προσωπικά ότι θα είμαι κοντά και μαζί σας για οτιδήποτε…
Η νίκη είναι δική μας!
Η νίκη είναι όλων μας!
Η νίκη είναι νίκη του αύριο, νίκη της ελπίδας, νίκη της αυτοδιοίκησης, νίκη της ευημερίας και της ανάπτυξης!
Από δω, από τους Γαργαλιάνους, θα κάνουμε το νέο μας ξεκίνημα!
Είμαστε εδώ και σας λέμε: Σας θέλουμε μαζί μας, συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι το δύσκολο, αλλά και με τις τόσες προκλήσεις.
Στις 7 Νοέμβρη αλλάζουμε σελίδα στην Τριφυλία!
Το μήνυμα της νίκης έρχεται από κάθε γωνιά της Τριφυλίας!»

Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί Νικάμε! Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία!

Τι προβλέπουν και πού ποντάρουν τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα από τη βάση των ψηφοφόρων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να δώσουν στοχευμένα τις τελευταίες κρίσιμες μάχες. Σε περιοδείες θα βρίσκονται ώς την παραμονή των εκλογών τόσο ο Γ.Παπανδρέου όσο και ο Αντ.Σαμαράς. Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτιγκ.

Σύμφωνα με το Βήμα, ορισμένα κεντρικά ........

κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εθνικές εκλογές, μολονότι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου συντηρούν την αμφισημία του προεκλογικού διλήμματος.

Στην Ιπποκράτους, πάντως, έχουν επιστρέψει τα χαμόγελα, αφού τα στοιχεία που καταφθάνουν δείχνουν άνοδο στα ποσοστά των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις δικαιώνουν την ακραία πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών που επέβαλε ο πρωθυπουργός.

Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους, επισημαίνοντας τα υψηλά ποσοστά των αναποφάσιστων και της αποχής, και ποντάρουν πολύ στην Αττική και στην Πελοπόννησο.

Θετικά μηνύματα στην Ιπποκράτους

Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα δοθεί και η πιο συμβολική μάχη των εκλογών, τα μηνύματα από τις κομματικές οργανώσεις αλλά και από τα μυστικά γκάλοπ καταγράφουν άνοδο των ποσοστών του Γ.Σγουρού, ο οποίος εμφανίζεται να καταλαμβάνει οριακά την πρώτη θέση, με δεύτερο τον Γ. Δημαρά. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Γ.Δημαράς φαίνεται να χάνει έδαφος έπειτα από την αποκάλυψη της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, το καλοκαίρι. Στο ΠΑΣΟΚ λένε επίσης ότι βλέπουν μικρή άνοδο των ποσοστών του κ. Β. Κικίλια.

Στην Πελοπόννησο, όπου η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Π. Τατούλη προκάλεσε ένταση ανάμεσα στο κόμμα και στους βουλευτές των νομών που συγκροτούν την περιφέρεια, φαίνεται ότι τα πνεύματα ηρεμούν. Η δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του κ. Τατούλη υποβόσκει, όμως το γεγονός ότι προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του κ. Δ. Δράκο καθώς και η πίεση που ασκεί το δίλημμα για πρόωρες εκλογές το οποίο έθεσε ο πρωθυπουργός, προκάλεσαν τη συσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ.

Σίγουρη θεωρεί τη νίκη του το κυβερνών κόμμα στην Κρήτη, όπου είναι υποψήφιος ο Στ. Αρναουτάκης , στο Νότιο Αιγαίο όπου κατεβαίνει ο Γ.Μαχαιρίδης και στη Δυτική Ελλάδα με υποψήφιο τον Απ. Κατσιφάρα.

Αντιθέτως, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επικράτησης στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική βάση του, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι η συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα του Μ. Μπόλαρη έχει αυξηθεί στο 70% και με αυτά τα δεδομένα πάει τον Π. Ψωμιάδη σε δεύτερο γύρο και ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά του Ι. Παπαϊορδανίδη έναντι του Γ. Δακή. Στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αθ. Γιακαλής προηγείται στη Χίο και στη Σάμο, όμως στη Λέσβο, η οποία θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, υπολείπεται του αντιπάλου του της ΝΔ.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες τα προγνωστικά δείχνουν ντέρμπι, όπου το αποτέλεσμα θα κριθεί ψήφο ψήφο. Στην Ανατολική Μακεδονία ο Α. Γιαννακίδης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιπποκράτους, προηγείται σχεδόν σε όλους τους νομούς, αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργείται ασφαλής διαφορά, το ίδιο και ο Ευ. Αργύρης στην Ήπειρο. Στη Θεσσαλία ο Απ. Παπατόλιας έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κ. Αγοραστό, ενώ ανοδική πορεία έχει και ο Κλ. Περγαντάς. Ανατροπή καταγράφεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου προηγείται μεν ο Σπ. Σπύρου της ΝΔ αλλά στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά ο Ηλ. Μπεριάτος και ο «αντάρτης» Γ. Καλούδης βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το στοίχημα του Αντ.Σαμαρά

Εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία αποτελούν για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν για τον Πρωθυπουργό κρίνεται η κυβερνητική σταθερότητα το προσεχές διάστημα, για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτές οι εκλογές είναι ένα στοίχημα για τον αρχηγό της, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κριθούν από τον λαό οι επιλογές του.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να μιλάει για τον πήχη των εκλογών, η κυρίαρχη φράση στη Ρηγίλλης είναι ότι «το βράδυ των εκλογών πρέπει να φανεί ότι υπάρχει ανάκαμψη του κόμματος». Ανάκαμψη για τη Ρηγίλλης θα είναι η επικράτηση της ΝΔ σε τουλάχιστον πέντε περιφέρειες, με προοπτική να κερδίσουν άλλες δύο, ενώ θεωρούν αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Σαμαρά εξακολουθεί να είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Β. Κικίλιας, για τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι έχει αναλάβει με την επιλογή του «μεγάλο ρίσκο». Μάλιστα, την Τετάρτη εστάλη επιστολή του κ. Σαμαρά στα μέλη της ΝΔ με ειδική θετική αναφορά στον κ. Κικίλια, όπου αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ «βλέπει έντρομο η αναμέτρηση να εξελίσσεται σε 'θρίλερ'».

Επίσης είναι ζήτημα «πολιτικής τιμής» η επικράτηση στον δεύτερο γύρο του Δ. Δράκου έναντι του Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο, μια περιφέρεια συμβολική για τη ΝΔ, καθώς είναι η πολιτική έδρα του κ. Σαμαρά, των δύο αντιπροέδρων, του εκπροσώπου και του Γραμματέα του κόμματος.

Αντίθετα, άγχος δεν υπάρχει στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μιλάνε για άνετη εκλογή του Π. Ψωμιάδη, ενώ νίκη βλέπουν στη Ρηγίλλης και στη Δυτική Μακεδονία με τον Γ. Δακή. Στις «χαμένες» περιφέρειες εντάσσουν τη Δυτική Ελλάδα (καταγράφεται μειωμένη δημοτικότητα του νέου Γ. Παπαναστασίου), την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, ενώ χαμηλές προσδοκίες υπάρχουν και για τα Ιόνια νησιά.

Θετικά μηνύματα έχουν τα επιτελικά στελέχη της ΝΔ για τη Θεσσαλία και τον Κ. Αγοραστό (έχει σημαντικό προβάδισμα στη Λάρισα και έχει επιρροή στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας) έναντι του Απ. Παπατόλια, αλλά και για το Βόρειο Αιγαίο με τον Π. Βογιατζή, όπου θεωρούν ότι θα κερδίσουν στον δεύτερο γύρο.

Αμφίρροπη θεωρούν την Κεντρική Ελλάδα, όπου πιέζεται ο Αθ. Χειμάρρας από τον Κλ. Περγαντά, αν και πιστεύουν ότι στον δεύτερο γύρο μπορεί υπό προϋποθέσεις να κερδίσει, ενώ ρευστή θεωρούν ότι είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπου δίνει μάχη ο Γ. Παυλίδης. Στην Ήπειρο διεξάγεται πραγματικό «ντέρμπι» με τη Ρηγίλλης να επιμένει ότι κερδίζει ο «γαλάζιος» Αλ. Καχριμάνης, αν και ένα ενδεικτικό στοιχείο της αλλαγής κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στο «κάστρο» της ΝΔ, στην Άρτα, υπάρχει μεγάλη επιρροή του Ευ. Αργύρη.

Το Βήμα

Απόψε η ομιλία του Δημήτρη Σωτηρόπουλου στα Φιλιατρά



Απόψε, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, στα Φιλιατρά.
Στην πλατεία, θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος στέλνοντας μήνυμα Ενότητας, Νίκης και Αλλαγής στο Δήμο Τριφυλίας!
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, των Υποψηφίων Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών και των Τοπικών Κοινοτήτων.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία! Ο Δήμος Τριφυλίας αξίζει το καλύτερο μέλλον!



Νέα Πελοπόννησος: Τηλέφωνα για τους ετεροδημότες.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος ανακοινώνεται ότι για μεταφορά των ετεροδημοτών προς Πελοπόννησο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις Περιφερειακές εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου μπορούν να επικοινωνούν στο 210-32 25 191



Microsoft: χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail θέλετε με το Hotmail

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του Hotmail μπορούν τώρα να στέλνουν και να λαμβάνουν e-mail από οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail θέλουν χρησιμοποιώντας το Windows Live Hotmail. Η υπηρεσία ονομάζεται EASI ID κάνει την σήμερα την εμφάνιση της και θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο τις προσεχείς ημέρες.

Το Hotmail βοηθά τους χρήστες να ...........

καταχωρήσουν και να επικυρώσουν (register and validate) την διεύθυνση e-mail τους μέσω της σύνδεσης του με άλλες υπηρεσίες που παρέχουν e-mail. Η λήψη και αποστολή στο Hotmail inbox γίνεται με πρωτόκολλο POP3.
Με άλλα λόγια, η Microsoft κάνει εισαγωγή βασικών λειτουργιών προγραμμάτων διαχείρισης e-mail όπως το Microsoft Outlook.

Η Microsoft ελπίζει ότι το EASI ID θα διευκολύνει περισσότερα άτομα να συγκεντρώσουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στο Hotmail.

Από το techspot

Η ΕΣΗΕΑ για το «λουκέτο» στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί «ως Πόντιος Πιλάτος» τις εξελίξεις στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και να αναλάβει τις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απευθύνει η ΕΣΗΕΑ μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης από την ιδιοκτησία της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», που οδηγεί ένα ιστορικό έντυπο σε κλείσιμο αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο 130 εργαζομένους.
Ύστερα από τέσσερις μήνες ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, μη καταβολή δεδουλευμένων, εκμετάλλευσης της ανοχής και υπομονής των εργαζομένων, η ιδιοκτησία της εφημερίδας, με τον πλέον κυνικό τρόπο, προσφεύγει στη διαδικασία της πτώχευσης, με συνέπεια:

• Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα να στερούνται και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, επιδότηση ανεργίας…).
• Η ενημέρωση να υφίσταται πλήγμα, αφού αποδεικνύεται ότι ακόμα και μια ιστορική εφημερίδα μπορεί απλά να σταματήσει να υπάρχει, όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της –σε άλλους τομείς, όπως τα δημόσια έργα– παύουν να εξυπηρετούνται από την ιδιότητα του εκδότη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητάει από την Κυβέρνηση να σταματήσει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις εξελίξεις και να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΜΜΕ. Να αντιληφθεί ότι τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ χρησιμοποιούνται για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και όχι για την ενημέρωση του πολίτη.

Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ σε αγώνα για το δικαίωμα στην ενημέρωση, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην επιβίωση».

Σήμερα η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Καλαμάτα.





Εισέπραττε ΕΚΑΣ με εισόδημα 496.000 ευρώ!

Τους πρώτους συνταξιούχους - εισοδηματίες που εισπράττουν το ΕΚΑΣ των? χαμηλοσυνταξιούχων, αν και έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ εντόπισε το Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων.

Οπως αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης εντοπίστηκαν 32 συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ που εισπράττουν κανονικά το ΕΚΑΣ.

Τα εισοδήματά τους προέρχονται από ........

τόκους καταθέσεων και, όπως είπε, δεν εμφανίζονταν στο φορολογητέο εισόδημά τους. Με τον ίδιο τρόπο και από διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκίνησαν και θα ενταθούν, εντοπίστηκαν, ακόμη, συνταξιούχος - επιδοματούχος του ΕΚΑΣ με ετήσιο εισόδημα 496.000 ευρώ καθώς και διπλοσυνταξιούχοι που εισπράττουν δύο φορές το ΕΚΑΣ.

Εσοδα

Τα επιδόματα που παράνομα καταβάλλονται, σε κάθε περίπτωση, θα επιστραφούν ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλα τα ταμεία τα οποία καλούνται να αυξήσουν τα έσοδά τους και να περιορίσουν τις δαπάνες. Ηδη στον ΟΑΕΕ, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η μηνιαία δαπάνη με αναγωγή, φαίνεται ότι έχει μειωθεί κατά 50%, στα 12 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένει, έως το τέλος του χρόνου, επιπλέον έσοδα 410 εκατ. ευρώ από τις καταβολές δόσεων έναντι ρυθμίσεων χρεών που έχουν γίνει και, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έφτασαν το 1,7 δισ. ευρώ.

Για 1.100 μεγαλο-οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 2,5 δισ. ευρώ (και ο καθένας οφείλει πάνω από 300.000 ευρώ) θα γίνουν ειδικές διευκολύνσεις από την ειδική επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί με βάση ειδικό πλαίσιο κανόνων και διαφάνειας.

Ημερησία

Σύνταξη με 37ετία χωρίς όριο ηλικίας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους

Τη διατήρηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης με 37 έτη εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας για όσους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί) συμπληρώνουν έως τα τέλη του 2010 τα 35 έτη εργασίας και ασφάλισης, σχεδιάζει να νομοθετήσει πριν από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση.

Τη νέα ρύθμιση-τροποποίηση διάταξης ........

του νόμου Λοβέρδου που καταργούσε, με τη λήξη του 2010, τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 37 έτη εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει το υπουργείο Εργασίας σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των Ταμείων αλλά και με το υπουργείο Οικονομικών (για το δημοσιονομικό σκέλος).

Η αλλαγή θα γίνει έτσι ώστε να «θεραπευτεί» η αδικία που προκαλεί ο ασφαλιστικός νόμος «φορτώνοντας» εμμέσως με 1 - 2 επιπλέον χρόνια εργασίας (μέσω της πρόβλεψης ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση) άτομα τα οποία εργάζονται από νεαρή ηλικία και με διαφορά ακόμη και 1 μήνα θα έχαναν από την 1/1/2011 το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας.

Η «αποκατάσταση» της αδικίας θα γίνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με τροπολογία την οποία πρόκειται να συμπεριλάβει η ηγεσία του υπουργείου σε νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (θα κατατεθεί στη Βουλή προς τα τέλη Νοεμβρίου).

Ποιοί ωφελούνται

Όπως εξηγεί στην «Η» ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης Διον. Ρίζος, στην 37ετία δεν υπολογίζονται χρόνια ασφάλισης που έχουν διανυθεί διαδοχικά σε διαφορετικά ταμεία (π.χ. μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων) ούτε και η αναγνώριση του χρόνου του στρατού. Η διατήρηση της δυνατότητας συνταξιοδότησης με 37έτη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας «ευνοεί» ειδικότερα:

Ασφαλισμένους στο ΙΚΑ που με 35 χρόνια ασφάλισης φέτος θα έπρεπε να έχουν την ηλικία των 58 ετών και 36 χρόνια ασφάλισης το 2011 για να συνταξιοδοτηθούν και 37 έτη εργασίας και ηλικία 59 ετών το 2012.

Ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των επιστημόνων (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους) που, από το νέο έτος, δεν θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν αν δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών.

Εξαιρέσεις

Το μέτρο δεν θα αφορά φυσικά ασφαλισμένους σε ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου) πριν από το 1983 που με το νόμο Λοβέρδου διατηρούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Με άλλες τροπολογίες που θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση θα «διορθώσει» και άλλες διατάξεις που έχουν ψηφιστεί όπως την (αδικαιολόγητη) περικοπή του δώρου Χριστουγέννων από τους παραπληγικούς και την υποχρεωτική επέκταση και στους συνταξιούχους του Δημοσίου του νόμου Λοβέρδου για τους περιορισμούς που ισχύουν για την απασχόληση των συνταξιούχων όλων των άλλων ταμείων.

Οι ωφελούμενοι από το μέτρο

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που με 35 χρόνια ασφάλισης φέτος θα έπρεπε να έχουν την ηλικία των 58 ετών και 36 χρόνια ασφάλισης το 2011 για να συνταξιοδοτηθούν και 37 έτη εργασίας και ηλικία 59 ετών το 2012.

Ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των επιστημόνων (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι) που, από το νέο έτος, δεν θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν αν δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία των 60 ετών.

Ημερησία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Νοεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.