Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Στις 22 Ιουλίου το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους ΙΚΑ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι το επίδομα αδείας του έτους 2010 θα χορηγηθεί στους συνταξιούχους στις 22/07/2010 μαζί με τη σύνταξη μηνός Αυγούστου 2010.



Οι 5 προϋποθέσεις για να επιστρέψει στην προεδρία του Παναθηναϊκού ο Νίκος Πατέρας.

Την ώρα που ακόμα τίποτα δεν έχει προσδιοριστεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της επιστροφής του Νικόλα Πατέρα.

Κάτι που επιθυμούν διακαώς οι "πράσινοι" φίλαθλοι.
Αυτά που πρέπει να συμβούν έτσι ώστε ο Νικόλας Πατέρας να "καταδεχτεί" να επιστρέψει στην διοίκηση των πρασίνων είναι:

-Να κάνει δημόσια τοποθέτηση ο Τζίγγερ για τον πόλεμο που δέχτηκε τα δύο τελευταία χρόνια
-Να έβλεπε όλους τους μετόχους να κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να τα βρουν.
-Να συμμετείχαν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο καθένας με το ποσοστό που του αναλογεί.
-Να είχε το απόλυτο κουμάντο στην ΠΑΕ
-Να συμφωνούσαν όλοι οι μέτοχοι ότι δεν θα βάλουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο και να σταματήσει ο πόλεμος από τις οπαδικές εφημερίδες.

Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ

Για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το πρόβλημα στην καταβολή των επιδομάτων οφείλεται στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού από εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Παράλληλα δίδεται η διαβεβαίωση πως θα θα ........

καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι καθυστερήσεις να είναι οι λιγότερες δυνατές και να καταβληθούν έγκαιρα τα επιδόματα ανεργίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Στην τελική ευθεία οι μετατάξεις στους ΟΤΑ

Ξεκινούν οι μετατάξεις υπαλλήλων σε δήμους, νομαρχίες και περιφέρειες, για τη στελέχωση των νέων βαθμίδων στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλικράτης».

Δικαίωμα μετάταξης έχει τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όχι όμως οι οποίοι διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών ή ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ........

σχετική αίτηση στο Γενικό Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας έως τις 8 Ιουλίου.

Μετά την υποβολή της αίτησης, και εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Περιφέρειας οφείλει να εξετάσει, εάν πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη μετάταξη και να εκδώσει σχετική απόφαση για το προσωπικό.

Απάντηση Μπόζου σε Καλαφάτη. "Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν είναι πολυτέλεια".

Επιστολή - απάντηση στον διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Καλαφάτη, απέστειλε χθές ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.

Ο κος Μπόζος Στην επιστολή του υποστηρίζει ότι το Νοσοκομειο Κυπαρισσίας ΔΕΝ αποτελεί Πολυτέλεια ενω δηλώσει την βεβαιότητα ότι ολοκληρη η Δυτική Μεσσηνία θα υπερασπιστεί την λειτουργία του.

Αναλυτικά η απάντηση που εξέδωσε ο κος Μπόζος προς τον Γιώργο καλαφάτη αναφέρει:

Στην Αρχαία Ρώμη ο Κάτωνας ο Τιμητής (Marcius Porcius Cato Censor) θεωρώντας ότι η Καρχηδόνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη Χώρα του, σε κάθε ομιλία του στο Καπιτώλιο κατέληγε : «Κάνω την πρόταση να καταστραφεί η Καρχηδόνα!!».

Στην Ανατολική Μεσσηνία κάποιοι σύγχρονοι ‘’τιμητές’’ χρόνια τώρα θεωρούν την ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως απειλή (άραγε ποιών συμφερόντων ; …) και σε κάθε ευκαιρία διατυπώνουν την πρόταση : «Να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας !!». Χρόνια τώρα θεωρούν ότι τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας θα πάψουν να υπάρχουν, οι υπηρεσίες προς τους πολίτες θα βελτιωθούν, το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργήσει άριστα αν (άκουσον – άκουσον) μια μονάδα της Δημόσιας Υγείας εξαφανιστεί!!

Αυτές οι απόψεις όταν διατυπώνονται από τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και τους θιασώτες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού έχουν ίσως μια λογική, γιατί αυτοί βλέπουν μόνο αριθμούς και δεν τους ενδιαφέρει ο παράγων άνθρωπος. Γι’ αυτό και οι μόνιμες εντολές τους είναι : «κόψτε – κόψτε – κόψτε». Όταν όμως διατυπώνονται από επιστήμονες - ιατρούς που (αλίμονο) είναι ταγμένοι να υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία και να εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ δίχτυ ασφαλείας στις δύσκολες ώρες που περνάμε είναι βέβαιο ότι άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλους σκοπούς υπηρετούν.

Παρουσιάζεται εδώ το εξής παράδοξο φαινόμενο. Ο κος Καλαφάτης και οι συνοδοιπόροι του δεν θέτουν θέμα καλύτερης οργάνωσης των Δημόσιων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας (που πράγματι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης) αλλά θέτουν θέμα κατάργησης και εξαφάνισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δεν θέτουν θέμα καλύτερης, πιο οργανωμένης συνεργασίας και ρόλων των δύο (2) Νοσοκομείων, αλλά με περισσή (αφέλεια ;) διατυπώνουν την άποψη να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη και φροντίδα 50.000 άνθρωποι (που τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζονται) σε ακτίνα 60 χλμ από την Κυπαρισσία! Δεν τους απασχολεί προφανώς τι θα γίνει με όλους αυτούς. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η μείωση των εφημεριών τους...

Όμως ο κος Καλαφάτης και όσοι υποστηρίζουν παρόμοια άποψη πρέπει να μάθουν ότι :

1. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1947 είναι δωρεά του αείμνηστου Γ. Αλεξόπουλου ο οποίος το 1932 δώρισε άπασα την περιουσία του για την ίδρυση Νοσοκομείου και το ‘’προίκισε’’ με τεράστια περιουσία για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

2. το παράδειγμα του Αλεξόπουλου το ακολούθησαν δεκάδες Τριφύλιοι και Ολύμπιοι συμπολίτες μας που αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του Νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία, το ενισχύουν συνεχώς. Έτσι κατορθώσαμε να διαθέτουμε μια από τις καλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στην Ελλάδα, σύγχρονα Χειρουργεία, πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες νοσηλείας, αρκετά πανάκριβα μηχανήματα, χωρίς καμία επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

3. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ο κύριος φορέας ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας, αφού όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και κάθε ευρώ που δαπανάται ενισχύει την τοπική οικονομία


Κύριε Διευθυντά,

λέγεται ότι όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή.

Αναλογίζεται άραγε ο κος Καλαφάτης τι συμβαίνει όταν κλείνει ένα Νοσοκομείο ;

Σκέφτηκε άραγε ο κος Καλαφάτης αν το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί θα τρέξουν να το καλύψουν ιδιωτικά συμφέροντα που εξαπλώνονται παντού; (ή μήπως είναι αυτός ο στόχος τους;)


Κύριε Διευθυντά,

τελειώνοντας επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι σύσσωμη η κοινωνία της Δυτικής Μεσσηνίας θα υπερασπιστεί την ύπαρξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των κατοίκων για άριστη ποιότητα υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας και θα αναγκάσει όσους συντάσσουν παρόμοια άποψη με τον κ. Καλαφάτη να παραδεχθούν ότι διαπράττουν μέγα σφάλμα όταν προτείνουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξή του συνιστά πολυτέλεια !

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Διοικητής Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.