Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα.

Ότι ήταν δυνατόν έκανε ο Γιώργος Αλκαίος για να εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές της Εurovision από το Όσλο και τραγούδησε εξαιρετικά.

Πως λοιπόν να μην πάει στον τελικό του Σαββάτου????

Πραγματικά ήταν εξαιρετική η εμφάνιση του.

Δείτε το video με την εμφάνιση τους πριν λίγα λεπτά.













Παρέμβαση Κουσελά για το Ταχυδρομικό Κατάστημα στο Κοπανάκι.

O βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Δημήτρης Κουσελάς, με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν ότι πρόκειται να κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα στο Κοπανάκι, επικοινώνησε άμεσα με τον περιφερειακό Δ/ντή των ΕΛΤΑ στην Τρίπολη κ. Παναγιώτη Καστανό και με τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Πάνο Βουρνά.

Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Κουσελάς εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών, με τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Κοπανάκι.

Ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ κ. Βουρνάς δήλωσε ότι .........

«προς το παρόν δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», υπογράμμισε όμως ότι η Διοίκηση παρέλαβε τον Οργανισμό με χρέος 37 εκατομμύρια ευρώ και ότι τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να επιβιώσουν επιχορηγούμενα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη μείωση του προσωπικού στη Μεσσηνία, όπου από 123 υπαλλήλους έχουν μείνει, μέσα σε ένα χρόνο, 114 και πρόσθεσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης να υποβαθμιστεί η ποιότητα της εξυπηρέτησης, αλλά, αντίθετα, να αναβαθμιστεί.

Έως 4 χρόνια ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων που κρατούν οι επιχειρήσεις

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να περιοριστεί ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων που κρατούν οι επιχειρήσεις στα 3 έως 4 χρόνια γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος, απαντώντας στον προβληματισμό των βιοτεχνών σχετικά με τις συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών παραγραφής

Το ΒΕΑ σημειώνει ότι οι αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγούν σε συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών παραγραφής, με αποτέλεσμα να θέτουν τις επιχειρήσεις υπό την φορολογική ομηρία για πολλά χρόνια.

Το θέμα γίνεται περισσότερο πολύπλοκο .....

για τις περιπτώσεις, όπου ο επιχειρηματίας φθάνει σε ηλικία συνταξιοδότησης και εξαιτίας των συνεχών παρατάσεων παραγραφής καθίσταται βορά στα χέρια των φορολογικών ελεγκτών του με όλες τις εξ' αυτού συνέπειες.

Το ζήτημα τέθηκε στον κ. Γεωργακόπουλο κατά την παρουσία του στο κοινό Διοικητικό Συμβούλιο ΒΕΑ-ΒΕΠ όπου και δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης ώστε ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων να περιοριστεί σε 3 το πολύ 4 χρόνια.

Το ΒΕΑ καταλήγει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί σύντομα σε αυτή τη κατεύθυνση, ώστε να μην πληρώνουν οι επιχειρήσεις τις συνέπειες του μεγάλου δημοσιονομικού προβλήματος σε συνδυασμό με την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών για είσπραξη των χρωστούμενων.

Πηγή: in.gr

Διαθέσιμοι στο Διαδίκτυο οι χάρτες της Κτηματολόγιο ΑΕ για όλη την επικράτεια

Δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες όλης της χώρας, μέσω νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο ΑΕ, προσφέρει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι ορθοφωτογραφίες, όπως ονομάζονται οι φωτογραφίες από ψηλά, αφορούν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις.

Οι εικόνες ελήφθησαν το διάστημα 2007-2009 και .......

έχουν ανάλυση 20 εκατοστά για τις αστικές περιοχές και 50 εκατοστά για τις υπόλοιπες περιοχές. Η νέα υπηρεσία προσφέρει επίσης εργαλεία για τη μέτρηση αποστάσεων και εμβαδών.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο έργο, το οποίο η Κτηματολόγιο ΑΕ υλοποίησε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Πάντως η νέα υπηρεσία χαρτών βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και το μεσημέρι της Τρίτης παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας, πιθανώς λόγω της υψηλής κίνησης.

Πηγή: in.gr

Γ. Ντόλιος: Καμία απόλυση σε δήμους, επιχειρήσεις, νομαρχίες

Την διαβεβαίωση ότι κανείς μόνιμος ή αορίστου χρόνου υπάλληλος δήμων, δημοτικών επιχειρήσεων, νομαρχιών και περιφερειών δεν πρόκειται να απολυθεί ενόψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη», διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να απολυθεί, να χάσει την δουλειά του μόνιμος υπάλληλος στις νομαρχίες, στους δήμους της σημερινής κρατικής περιφέρειας. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να χάσει τη δουλειά του κανείς υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που δουλεύει σε αυτούς τους φορείς ακόμα και στις επιχειρήσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος.

Μάλιστα, ο κ. Ντόλιος ερωτηθείς τις θα γίνουν οι ..........

εργαζόμενοι των 4000 δημοτικών επιχειρήσεων που θα καταργηθούν τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους στη νέα μεγάλη ομοειδή επιχείρηση, η οποία θα δημιουργηθεί. Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα διοικητικά συμβούλια.»

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Στον εισαγγελέα καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις για δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης

Στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης απέστειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες για αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι καταγγελίες που περιήλθαν στη γνώση του υπουργείου και διασταυρώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν τις πρακτικές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας που χρέωσαν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την υποβοήθηση των αγροτών στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ.

Σε δήλωσή της, η κ. Μπατζελή τόνισε: .........

«Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει την διαδικασία αυτή και πολύ πιο περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος.

»Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων Συνεταιριστικών οργάνων».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Βγενόπουλος κατά Βαρδινογιάννη: Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν

Σκληρή απάντηση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο στην ανοικτή επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τους μετόχους του Παναθηναϊκού.

Κατηγορεί τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ για επικοινωνιακό παιχνίδι, που ως μόνο στόχο έχει οικονομικές σκοπιμότητες, ενώ τονίζει προς προτίθεται να βάλει κι’ άλλα χρήματα στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Οι κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά.
Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό ........

παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40-50 εκατ. Ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν ένα Παναθηναϊκό super-ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. Ευρώ, γιατί άραγε;

Είναι λυπηρό ότι τη στιγμή που η πολύμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα πέτυχε απολύτως, αντί να συνεχίζουμε βάζοντας όσα λεφτά χρειάζονταν για διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης χρησιμοποιεί ως μέσω πίεσης το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού με την απομάκρυνση του επιτυχημένου Προέδρου, την μείωση των συμβολαίων και τις πενιχρές μεταγραφές, προκειμένου να πάρει χρήματα από τα «κορόιδα» που έχουν ήδη βάλει 67 εκατ. Ευρώ χωρίς καμία αποτίμηση και μόνο από τη αγάπη τους για την ομάδα.

Τα «κορόιδα» όμως είναι έτοιμα να προσφέρουν χρήματα για την ομάδα για να γιγαντώσουν τον Παναθηναϊκό και όχι την ήδη γεμάτη τσέπη του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Καλούνται οι τσάτσοι, αποκηρυχθέντες και μη, να βοηθήσουν τις προσπάθειες του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη τώρα που θα μείνει πάλι μόνος του στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι με προέδρους της «εμπιστοσύνης» του με προπονητές και τεχνικούς διευθυντές νεροκουβαλητές, με φιστίκια για μεταγραφές και με αριστοτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα του νέου γηπέδου η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη».

Η ανοικτή επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τους μετόχους, που είχε βγει νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας:

«Κύριοι Μέτοχοι,

Πριν από δύο περίπου χρόνια πρότεινα, μέσω της πολυμετοχικότητας, μια νέα αντίληψη και πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Άνοιξα την πόρτα για την συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στο σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.

Η οικογένεια μου παραχώρησε ένα σημαντικό μέρος των μετοχών της, επιλέγοντας να μην καρπωθεί το τίμημα, αλλά όλα τα έσοδα να διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του συλλόγου, δημιουργώντας ένα αποθεματικό 65 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι οι μέτοχοι συμφωνήσαμε στη δημιουργία ενός νέου καταστατικού με σαφείς αρμοδιότητες και διαδικασίες. Η ειδοποιός διαφορά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι ότι για σειρά ζητημάτων ακολουθείται η μέθοδος της αυξημένης πλειοψηφίας. Με αυτό τον τρόπο, επικυρώνεται η απαιτούμενη συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων και διασφαλίζονται τα δικαιωμάτα της μειοψηφίας με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στον αυξημένο ρόλο της.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας, με νέα δεδομένα τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ως προς το διοικητικό επίπεδο, καλούμαστε να επιλέξουμε με τη μέθοδο της αυξημένης πλειοψηφίας ? όπως προβλέπει το καταστατικό - Πρόεδρο και οφείλουμε να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του οποίου θα συνεπικουρούμε στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Διαφωνίες μεταξύ μετόχων είναι λογικές και σεβαστές αλλά εάν θέλουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα, ο χώρος του γόνιμου διαλόγου και επίλυσης των διαφωνιών είναι τα θεσμικά όργανα και οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων. Η κατοχύρωση της χρηστής διαχείρισης περνά μέσα από την καλή λειτουργία των οργάνων αυτών. Για το λόγο αυτό:

Οι κινήσεις των μετόχων πρέπει να πηγάζουν από την ανάγκη επίτευξης των στόχων της ομάδας και όχι την απόκτηση ερεισμάτων στην κοινή γνώμη

Οι τελικές αποφάσεις, ανεξαρτήτως επιμέρους διαφωνιών, όταν λαμβάνονται πρέπει να στηρίζονται από όλους και να μην υπονομεύονται εν τη γενέσει τους

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σαπουνόπερα και τα διοικητικά δρώμενα της ομάδας δεν είναι προϊόν λαϊκής κατανάλωσης και εκμετάλλευσης από τα ΜΜΕ

Ως προς το δεύτερο επίπεδο, το οικονομικό, εδώ και τριάντα χρόνια έχουμε θωρακίσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντας τον από τη διολίσθηση σε οικονομικές περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπορεί απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Είναι αμετακίνητη θέση μου η με κάθε τρόπο προστασία του μέλλοντος της ομάδας από βεβιασμένες κινήσεις που έχουν πρόσκαιρα μόνο οφέλη.

Η δεδομένη επιθυμία των μετόχων για επιτυχίες της ομάδας καθιστά όλους μας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ακόμη πιο υπεύθυνους για να οδηγήσουμε μέσω μιας συνεκτικής και συνεπούς στρατηγικής την ομάδα στην ακώλυτη επίτευξη των στόχων της.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε συλλογικά και ο καθένας από την πλευρά του στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτείται όραμα, πειθαρχία και προσήλωση στην στρατηγική μας. Απαιτείται πάνω από όλα, η από κοινού προσαρμογή της στρατηγικής στα νέα οικονομικά δεδομένα που θα επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό όχι μόνο να βγει αλώβητος αλλά και ισχυρότερος από την κρίση. Να κοιτάξουμε στα μάτια την πραγματικότητα, να πάρουμε από κοινού αποφάσεις και να είμαστε δίπλα στην ομάδα αρωγοί και υποστηρικτές της.

Αναφορικά με τη δημόσια εικόνα του Παναθηναϊκού παρακολουθούμε έναν αγώνα δρόμου μεταξύ αθλητικών εφημερίδων και δημοσιογράφων που αναλώνονται στη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων που σε τελική ανάλυση αποπροσανατολίζουν τους φίλους του Παναθηναϊκού και βλάπτουν το σύλλογο. Δυστυχώς μεγάλη ζημιά κάνουν και εφημερίδες που διεκδικούν την αποκλειστικότητα έκφρασης των αισθημάτων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Πολλές φορές μάλιστα, διαβάζω σε οπαδικές εφημερίδες να αποδίδονται στους μετόχους, εμού συμπεριλαμβανομένου, σχόλια τα οποία δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν δημοσιογράφο και καμία εφημερίδα να μιλά εξ ονόματος μου. Έχω τη δυνατότητα να λέω αυτά που θέλω, όταν θέλω, στο χρόνο που κρίνω κατάλληλο χωρίς διαμεσολαβητές, υποβολείς και ερμηνευτές των λεγομένων μου. Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες από καλοθελητές, η εφημερίδα Derby News δεν αποτελεί «εκπρόσωπο τύπου» μου και δεν εκφράζει δικές μου απόψεις. Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε προσωπική επίθεση σε μετόχους. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από ένα αέναο «κυνήγι μαγισσών» και να ασχοληθούμε με τα μείζονα και όχι τα ελάσσονα. Δεν θα δεχτώ στο μέλλον καμία μομφή που θα με παρουσιάζει ως υποκινητή δημοσιευμάτων σε καμία εφημερίδα.

Κύριοι Μέτοχοι,

Το τελευταίο διάστημα γίναμε δυστυχώς για ακόμη μία φορά μάρτυρες μιας αποπροσανατολιστικής παραφιλολογίας που κάθε άλλο παρά τιμά τον σύλλογο. Έχω υποστεί και υπόκειμαι έναν πόλεμο χαρακωμάτων, μια προσπάθεια εκμηδενισμού όλων όσων έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό για πάνω από τρεις δεκαετίες και μια άθλια απόπειρα σπίλωσης του ονόματος της οικογένειας μου. Και αυτό συμβαίνει παρά την συνειδητή απόφασή μας να ανοίξουμε τον Παναθηναϊκό και σε άλλους μετόχους και παρά την παραχώρηση σε αυτούς αυξημένων δικαιωμάτων καθώς και της διοίκησης της ομάδας. Λευκή κάρτα όμως δεν έδωσα.

Ήρθε η στιγμή να πέσουν οι μάσκες. Εάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αντί να διαρρέει ουτοπιστικά σενάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και το κύρος του Παναθηναϊκού, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση καλείται με υπευθυνότητα να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του όπως προκύπτουν από το μετοχικό ποσοστό που κατέχει.

Είναι υποχρέωσή μου να προχωρήσω στην κίνηση αυτή με γνώμονα την προστασία της ιστορίας, του ονόματος και του κύρους της ομάδας, για να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια αγοραπωλησίας του Παναθηναϊκού. Η οικογένεια μου εδώ και 30 χρόνια στέκεται δίπλα στον Παναθηναϊκό και έχει έμπρακτα αποδείξει την μεγάλη αγάπη της για την ομάδα. Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός, σε ότι με αφορά, είναι πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Στόχος μου είναι η ευημερία και μακροημέρευση της ομάδας. Για περισσότερα από 100 χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι υπερβαίνει πρόσωπα και καταστάσεις. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί και τα επόμενα 100 χρόνια γιατί δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης»