Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πρωτιά από την Πρώτη Κυριακή διαβλέπει ο Αθηναϊκός Τύπος του Σαββατοκύριακου για την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Τατούλη για την Πελοπόννησο.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»
«Αφιλόξενο κι οδυνηρό το περιβάλλον του μνημονίου. Δεν μπορούμε όμως να βυθιστούμε στην αδράνεια!»

Συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και το δημοσιογράφο, κ. Μανώλη Γαλάνη, παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε «καθαρά αυτοδιοικητικό το διακύβευμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής, ενώ σχετικά με «τα άλλα διλήμματα, από όποια πλευρά κι αν τίθενται, είναι ενδεικτικά καιροσκοπισμού».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα ...........

Πελοπόννησος» μιλώντας στο «Θέμα» σηκώνει το γάντι στις βολές που δέχεται από «γαλάζιους» βουλευτές σημειώνοντας: «Ας αναζητήσουν αλλού τα φαινόμενα διαφθοράς, με τα οποία εγώ προσωπικά συγκρούστηκα κι εκείνοι συνεχίζουν προκλητικά να συγκαλύπτουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης σε ερώτημα αν προβληματίζεται σχετικά με τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που προσδίδει στις εκλογές η ΝΔ, απαντά ότι «το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι εάν θέλουμε η πατρίδα μας να πάει μπροστά ή πίσω. Αν στηρίζουμε ή όχι τη διοικητική μεταρρύθμιση, ως την μεγάλη ευκαιρία που έχει ο τόπος μας να ανασυγκροτηθεί. Τα άλλα διλήμματα από όποια πλευρά κι αν τίθενται είναι ενδεικτικά καιροσκοπισμού και στοχεύουν να κομίσουν στους εκφραστές τους ίδια μικροπολιτικά οφέλη. Το γεγονός ότι η διοικητική μεταρρύθμιση γίνεται μέσα στο αφιλόξενο και οδυνηρό περιβάλλον του μνημονίου, δεν μπορεί να μας βυθίζει στην αδράνεια. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να ανοίξουμε νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο. Και η ανεξάρτητη φωνή της «Νέας Πελοποννήσου» μπορεί να εγγυηθεί την αυτόνομη περιφερειακή ανάπτυξη».

Σχετικά με τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από πρώην συναδέλφους του, αναφορικά με τα καθήκοντά του σε προσωποπαγή θέση διευθυντή νοσοκομείου, ο κ. Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι «όταν έγινε πια αντιληπτό ότι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά στην αναπτυξιακή πρόταση που έχω καταθέσει για την Πελοπόννησο, επιχείρησαν μια εκστρατεία λάσπης εναντίον μου. Προφανώς σε όλους αυτούς προκαλεί εντύπωση που υπάρχουν πολιτικοί που δεν έχουν εξασφαλίσει αμύθητα χρήματα από τον δημόσιο βίο τους και επιστρέφουν ως εκ τούτου στην εργασία τους. Επίσης, πρέπει να τους προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όσο κι αν έψαξαν δεν ανακάλυψαν το παραμικρό μεμπτό στην προσωπική μου διαδρομή. Επιστράτευσαν έτσι ψεύδη και ανακρίβειες που έχουν ήδη διαψευσθεί. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τη λάσπη και σιχαίνονται το υβρεολόγιο. Η πορεία μου στην πολιτική είναι κρυστάλλινη. Διάφανη. Απόλυτα έντιμη. Ας αναζητήσουν αλλού τα φαινόμενα διαφθοράς, με τα οποία εγώ προσωπικά συγκρούστηκα και εκείνοι συνεχίζουν προκλητικά να συγκαλύπτουν. Οι ανοίκειες επιθέσεις φανερώνουν την βαθειά τους γύμνια σε προτάσεις για το μέλλον. Όσοι κλήθηκαν στην Πελοπόννησο, ως ευκαιριακοί, περαστικοί ταραχοποιοί, δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Δεν είχαν να πουν τίποτε θετικό για εκείνον. Αρκέστηκαν στις ύβρεις και τη λάσπη εναντίον μου. Και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και ενοχλεί την αισθητική των Πελοποννησίων συμπολιτών μου».

Επίσης, σχετικά με το προβάδισμα που τον φέρουν να έχει οι δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια μικρή στιγμή, από μια πορεία νίκης που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή».

Τέλος, αναφορικά με τις πρώτες προτεραιότητες την επομένη των εκλογών, ο κ. Τατούλης, αφού διευκρίνισε ότι δεν περιμένει την 1η Ιανουαρίου του 2011, επεσήμανε ότι «αμέσως μετά τις εκλογές θα αναρτήσουμε σε διαβούλευση το στρατηγικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη, με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.
Παράλληλα, θα προβούμε σε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Πελοπόννησο ή έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
Παράλληλα, σε αυτό το χρονικό πλαίσιο θα έχουν ληφθεί όλες εκείνες οι διοικητικού χαρακτήρα αποφάσεις, που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Νέας Περιφέρειας: θέματα που έχουν να κάνουν με τις θέσεις των εργαζομένων στις περιφερειακές δομές, την επιτάχυνση της πληρωμής των ενταλμάτων, την δρομολόγηση ζητημάτων που σχετίζονται με την άμεση καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων. Το μπλακ άουτ που κάποιοι κινδυνολογούντες παρουσιάζουν ως μονόδρομο για τη μεταρρύθμιση, από τη στιγμή που αντιμετωπίζεται από σήμερα έγκαιρα, δεν θα δημιουργήσει αναχώματα στη λειτουργία της Νέας Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Έθνος της Κυριακής

«Ισχυρή πρωτιά έχει στην Πελοπόννησο σε όλα τα γκάλοπ ο Πέτρος Τατούλης. Εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα υπέρ του κ. Τατούλη θα γυρίσει οριστικά και θα κριθεί από τη σθεναρή στήριξη της Κορινθίας και της Αργολίδας, καθώς στην Αρκαδία διαπλέκονται σε δημοτικό επίπεδο οι ψήφοι προς «αντάρτικα» ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ»

Ελευθεροτυπία του Σαββάτου

«Αν και γαλάζια έως βαθύ μπλε (βλ. Περιφέρεια Πελοποννήσου), κινδυνεύει να χαθεί για τη Ν.Δ.
Η Ρηγίλλης υποεκτίμησε τον παράγοντα Τατούλη και τώρα με τον Δ. Δράκο δίνει μάχη μέχρις εσχάτων μήπως και ανατρέψει τη δυναμική του αντιπάλου».

1 σχόλιο:

  1. ΔΡΑΚΟΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΟΧΙ ΡΑΚΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.