Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Μεσσηνία

Ερώτηση στο Νομαρχιακό συμβούλιο σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας κατέθεσε προχθές ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού συμβουλίου κος Θεόδωρος Μπρεδήμας.
Ο Κος Μπρεδήμας στην ερώτηση του αναφέρει αλλεπάλληλες ληστείες, τραυματισμούς και βασανισμό - ξυλοδαρμό γερόντων, σε περιοχές της Μεσσηνίας.
Στην ερωτηση του ζητά ενημέρωση για το θέμα και να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών και των επικεφαλής των παρατάξεων και δημάρχων ορισμένων περιοχών που πλήττονται και να αποσταλεί άμεσα η σχετική απόφαση ή ψήφισμα του Ν. Σ. στα αρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά η ερώτηση Μπρεδήμα αναφέρει τα εξής:

Προς
Το Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Π. Μπρεδήμα, σχετικά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών αλλά και κλοπών που έχουν κλονίσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρ. Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη.
Η Ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει, καθημερινά, την ειρηνική διαβίωση των πολιτών και κυρίως το αίσθημα ασφαλείας, δικαιώματα τα οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και απορρέουν από τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της έναντι αυτών.

Ειδικότερα οι αλλεπάλληλες ληστείες, οι τραυματισμοί και ο βασανισμός και ξυλοδαρμός γερόντων, δένοντάς τους με καλώδια…, στην ύπαιθρο Μεσσηνία, όπως στην Κάτω Μέλπεια, άνω Μεσσηνίας, το Μανιάκι της Πυλίας κ. α., από αδίστακτους κακοποιούς έχουν δημιουργήσει αίσθημα φόβου και ανασφάλειας κυρίως στην ύπαιθρο όπου οι ηλικιωμένοι κλειδαμπαρώνονται με την δύση του ήλιου, ενώ σε ορισμένα χωριά εξαναγκάζονται οι νεώτεροι να ξενυχτάνε για να διαφυλάξουν τα υπάρχοντά τους από τους νυχτερινούς επιδρομείς, όπως πρόσφατα στην Αιθαία όπου πέφτουν και πυροβολισμοί.

Επίσης, αναρίθμητες είναι οι κλοπές, αρπαγές τσαντών (την ίδια ώρα και στις πόλεις από διαρρήξεις διαμερισμάτων και εν γένει οικιών) αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων, διαφόρων τιμαλφών μέχρι και αγροτικών προϊόντων στην ύπαιθρο, κλονίζοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα σοβαρά αίτια των γεγονότων αυτών που είναι η έλλειψη ικανού και απαιτούμενου αριθμού αστυνομικών, οι οποίοι παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν δεν επαρκούν στην αστυνόμευση των πόλεων και της υπαίθρου.

Εν όψει όλων αυτών και όσων θα προσθέσουμε κατά τη συζήτηση της παρούσας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ
1) Αν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα.
2) Να συγκροτήσει άμεσα σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών και των επικεφαλής των παρατάξεων και δημάρχων ορισμένων περιοχών που πλήττονται
3) Να ζητηθεί άμεσα από τα αρμόδια υπουργεία η αύξηση του αριθμού των αστυνομικών ανδρών και ιδίως των εξειδικευμένων εις την δίωξη του εγκλήματος και
4) Να αποσταλεί άμεσα η σχετική απόφαση ή ψήφισμα του Ν. Σ. στα αρμόδια υπουργεία
Καλαμάτα 14-9- 2010

Ο ερωτών
Θόδωρος Π. Μπρεδήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.