Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ [ Wi - Fi Hot Spot ]

Βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει η Καλαμάτα, με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Dimos Kalamatas WiFi» και καλύπτει περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα, όπως είναι :
1. Κεντρική Αγορά – ΚΤΕΛ
2. Ιστορικό Κέντρο
3. Πολυκλαδικό – Τσώλη – Αγία Τριάδα
4. Κεντρική πλατεία
5. Αριστομένους
6. Νότιο Parking Νέδοντα
7. Μαρίνα
8. Πανελλήνιο
9. Υπαπαντής
10. Φαρών
11. Παλαιολόγου

Πατήστε και δείτε παρακάτω τον χάρτη σε πλήρες μέγεθος.


Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής, είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων, με πορνογραφικό περιεχόμενο, διαμοίρασης αρχείων, τυχερών παιχνιδιών και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές με την ευρεία έννοια.

Για τη λειτουργία του έχει αξιοποιηθεί το δίκτυο οπτικών ινών τόσο του Έξυπνου Οικισμού όσο και του Μητροπολιτικού Δικτύου (άλλη μια πιλοτική λειτουργία του δικτύου ΜΑΝ), έχοντας έτσι εγκατασταθεί σε όλη την πόλη, 36 κεραίες-σημεία πρόσβασης (Access Point). Με την τοπολογία αυτή επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ασφάλεια και κεντρικός έλεγχος από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του Δήμου που έχει και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του.
Το ασύρματο δίκτυο εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Καλαμάτα και την ιστορία της, να μετακινηθούν μέσα στην πόλη, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των φορέων, ενώ ειδικότερα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται διοικητικά, να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας, αλλά και να ενημερώνονται για τη δραστηριότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση guidekal.kalamata.gr λειτουργεί εφαρμογή, προσαρμοσμένη για λειτουργία σε έξυπνες φορητές συσκευές, κινητό ή PDA ή Laptop, μέσα από την οποία ο επισκέπτης θα λαμβάνει δεδομένα και χρήσιμες πληροφορίες :

• για την Ιστορία και τον Πολιτισμό,
• για τα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων
• για ότι συμβαίνει εκείνη τη χρονική περίοδο
• για την κίνηση του στην πόλη μέσω ψηφιακού χάρτη
• για άλλα σημεία και διαδρομές ενδιαφέροντος.

Σκοπός μας είναι, η ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου, να υποστηριχθεί η τουριστική κίνηση αλλά και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της πόλης, μέσα από τη δημιουργία ενός ψηφιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται, να ψυχαγωγούνται και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά .
Με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου το ποσοστό χρήσης των Νέων Τεχνολογιών από τους πολίτες αυξάνει, και η Ευρυζωνικότητα ως έννοια και αντίληψη, γίνεται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, κάτι που αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, ώστε η Καλαμάτα να τελικά να μετατραπεί σε ΨΗΦΙΑΚΗ και ΕΞΥΠΝΗ πόλη.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

5 σχόλια:

  1. Με το δικό μας WiFi τι πρόκειται να γίνει;
    θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα χωρίς σύνδεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω που μενω στο ιστορικο κεντρο γιατι δε μπορω να συνδεθω στο ασύρματο δικτυο Καλαματας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και για καναφτωχο λιγο δωρεαν ιντερνετ δεν υπαρχει πληρωσαμε τοσα λεφτα απο τα δανεικα του καραμανλη και στελνουμε τον λογαριασμο στον γιοργακη?οπωσ και τισ διαφιμισεις διαφωρων αργομισθων που απολαμβανουν παχιλους μισθους στο διμο οπως και στην γαλαζια γενια των συνεντευξεων. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν δουλευει το ασυρματο δικτυο στην Κυπερισσια !!! εδω και 20 μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν δουλεύει το ασύρματο δικτυο στο κέντρο της Καλαματας εδώ και 3 μέρες...ξερει κανεις τι συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.