Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Δημήτρης Σωτηρόπουλος: «Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τα Φιλιατρά σαν διοικητική έδρα του Δήμου Τριφυλίας.»

Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατρών Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Η ΘΕΣΗ της παράταξής μας στο Δήμο Φιλιατρών, σχετικά με τον «Καλλικράτη» είναι γνωστή: Ενιαίος και δυνατός Δήμος Τριφυλίας με ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
Η θέση αυτή αποτέλεσε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο ψήφισε σαν πρώτη θέση αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών και ως δευτερεύουσα Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου μας, μετά την απόρριψη από το σχέδιο νόμου του Καλλικράτη της πρώτης θέσης μας ως αυτόνομου Δήμου, εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά την δεύτερη λύση που ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε συναποφασίσει για Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά και πρότεινε και αποφάσισε πλειοψηφικά να απαιτήσουμε Δήμο Φιλιατρών μαζί με τους Γαργαλιάνους και με ΕΔΡΑ τους Γαργαλιάνους.

Επειδή τα Φιλιατρά βρίσκονται στο μέσο των δύο ισχυρών πόλων, δηλαδή της Κυπαρισσίας ........

(λιμάνι) και των Γαργαλιάνων (τουριστική ανάπτυξη ΠΟΤΑ), αποτελεί δε η πόλη μας το πλούσιο αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Τριφυλίας με καλό και βατό οδικό δίκτυο, αποτελούσε ΕΦΙΚΤΟ στόχο να καταστεί ΕΔΡΑ του νέου μεγάλου δήμου της Τριφυλίας.
Η πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης του κ. Δημάρχου δεν μας άκουσε και επέλεξε έναν αγώνα με άναρθρες κραυγές και διχαστικό κλίμα μεταξύ βορείων και νοτίων.

ΣΗΜΕΡΑ ανακοινώθηκε από τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών στη Βουλή σειρά αλλαγών στον «Καλλικράτη» που έχουν σχέση με την έδρα των νέων Δήμων. ΄Ετσι για παράδειγμα: Δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα και ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα. Δήμος Βοϊου Ν. Κοζάνης με έδρα τη Σιάτιστα και ιστορική έδρα τη Νεάπολη. Δήμος Σπάρτης με έδρα τη Σπάρτη και ιστορική έδρα το Μυστρά και πολλές άλλες αλλαγές.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ λοιπόν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τα Φιλιατρά σαν διοικητική έδρα του Δήμου Τριφυλίας!!! Αρκεί να το ζητούσαμε!!! Δεν το ζητήσαμε όμως!!! Και αντ’ αυτού αναλωθήκαμε με γηπεδικές συμπεριφορές να ζητάμε Δήμο Φιλιατρών-Γαργαλιάνων με έδρα τους Γαργαλιάνους!!!

Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε κάθε νοήμονα συμπολίτη μας:
Την υστάτη αυτή ώρα, διότι προλαβαίνουμε και τώρα:
Υψώστε τη φωνή σας στη μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση.
Με πολιτικά επιχειρήματα να απαιτήσουμε (διότι ο Υπουργός απέδειξε ότι ακούει τα λογικά επιχειρήματα και απορρίπτει τις οπαδικές και γηπεδικές αδιέξοδες κινήσεις):
ΝΑΙ στον Δήμο Τριφυλίας.
ΕΔΡΑ του Δήμου τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ μας.
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ας ονομαστεί ιστορική έδρα (όπως σε πολλούς άλλους Δήμους έγινε).
Αν ενωθούμε, αν συνδιαλλαγούμε με τους γείτονές μας, αν μιλήσουμε χωρίς παρωπίδες και με σοβαρά επιχειρήματα, αν ομονοήσουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και τώρα να τα καταφέρουμε.

Στην έκδοση του παρόντος Δελτίου Τύπου δεν προβαίνουμε για να πανηγυρίσουμε γιατί η θέση μας δικαιώθηκε αλλά για να συνεγείρουμε τους συμπολίτες μας μήπως καταφέρουμε και την υστάτη αυτή ώρα να κερδίσει η πόλη μας την έδρα που δικαιούται.

Φιλιατρά 21-5-2010
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

13 σχόλια:

  1. Τα Φιλιατρά τι θα έχουν να κερδίσουν ως Δήμος Τριφυλίας με Έδρα τα Φιλιατρά και με ιστορική έδρα την Κυπαρισσία; Θα μεταφερθούν κάποιες υπηρεσίες από την Κυπαρισσία στα Φιλιατρά π.χ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιά φωνή λογική, που αν ειχε ακουστεί.... αλλά τώρα ειναι αργά...

    Νίκος Αγ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα κερδίσουν?? ΤΙΠΟΤΑ!! Οι περισσότερες υπηρεσίες είναι ήδη στην Κυπαρισσία... Δεν πρόκειται να μεταφερθούν!!! Τουλάχιστον με τους Γαργαλιάνους θα έρθει καμιά υπηρεσία κι από εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MIA FWNH POLY SWSTH KAI EMPERISTATOMENH ME EPIXHRIMATA!!!!ALLA.... POIOS AKOYEI....????POIOS??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμπεριστατωμένη? Ποιές ενέργειες έγιναν από πλευράς του για απόκτηση της έδρας? Με επιχειρήματα? Ναι, με επιχειρήματα και με ύβρεις... να υποθέσω ότι δεν ακούσατε το τελευταίο συμβούλιο... για να διαπιστώσετε τα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Μιμη
    Ολα ειναι προσχεδιασμενα και καλα μελετημενα
    μην παραμυθιαζεις το κοσμο με ιστορικες εδρες και κουραφεξαλα Εδω ακρωτηριασαν την ΤΡΙΦΥΛΙΑ εκατερωθεν -βλεπε ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και ΔΩΡΙΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ και τα ΔΥΟ- για να μικρυνουν καπως τα ορια, του και παλι μεγαλου
    δημου που πανε να δημιουργησουν και να εχουν και παλι τη Κυπαρισσια στο ΚΕΝΤΡΟ !!!
    Με τους κουσελαδοβουδουρηδες περιμενε να σου δωσουν εδρα και να μεινουν αυτοι με το ...αγγουρι! Εδω παρ ολιγον πηγαν να σου παρουν το ΙΚΑ του ενος ατομου...Μηπως το ξεχασες?

    ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μίμη μου, ονειρεύεσαι μεγαλεία και δήμους. Σαν ο μοναδικός υποψήφιος με το εθνοσοσιαλιστικό στίγμα. Αλλά εδώ - τουλάχιστον ακόμα - δεν ειναι Γερμανία δεκαετίας '30. Ο λαός θα θυμηθεί τόσο τα δικά σου όσο και των κυρίων σου τα κατορθώματα, όταν θα έρθει η ώρα. Και ο αρχηγός του κομματός σου, πρώτα "σφάζει" και μετά λυπάται στην βουλή για την αδικία που "διέπραξε", έναντι των φτωχών και των αδυνάτων που πρέπει πάλι να πληρώσουν για να κάνει τα ψώνια της η Άντα με την Ερντογάνενα, στις πανάκριβες προθήκες των καταστημάτων του Κολωνακίου. Έφυγές γιατί φοβήθηκες να προσυπογράψεις την δήλωση παραίτησης που θα επακολουθούσε σαν φυσική συνέχεια των αντιδράσεων. Πως θα το έβλεπαν αυτό οι ανωτέροι σου στο Ράιχ... Του Κουσελά και της Νάντιας η "πέτσα" ειναι κομμένη και μπορούν να λένε τις μαλακίες τους επι του ασφαλούς, εσύ δεν έχεις αυτή τη δυναμική ακόμα...πρέπει να περιμένεις...αιώνια φοβάμαι. Θα τιμωρηθείς, όπως τιμωρήθηκες και για την 4ετία νύχτας που πέρασαν τα Φιλιατρά επι Δημαρχίας σου, την χειρότερη ίσως απο την απαρχή της ύπαρξης αυτή της πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον Κ.Σωτηρόπουλο γιατί η εξέλιξη της κατάστασης απέδειξε ότι όντος είχε δίκιο στην άποψη που εξέφρασε και στήριξε και στηρίζει.
    Δυστυχώς όμως κάποιοι που είναι κολλημένοι με την εξουσία και με τις καρέκλες τους δεν στήριξαν την σωστή αυτή θέση,δραπετεύοντας και ζητώντας Δήμο με τα αδέλφια μας τους Γαργαλιανιώτες που απότομα μας αγάπησαν.
    Είναι τόσο μεγάλη η εκτίμηση και το ενδιαφέρον των Γαργαλιανιωτών που σας παραθέτω ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα το οποίο μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν το έχω ακούσει από κανέναν.
    Η 10η Φεβρουαρίου εορτή του Πολιούχου των Φιλατρών Αγ.Χαραλάμπους που είναι και Τριφυλιακή εορτή στους Γαργαλιάνους δεν είναι αργία και μπορείται να το τσεκάρεται αν θέλετε.
    Αντίθετα στους άσπονδους εχθρούς μας τους Κυπαρίσσιους είναι αργία.
    Αυτό και μόνο άν σκεφτούμε παιδιά αυτοί οι Γαργαλιανιώτες δεν σέβονται τον άγιό μας θα σεβαστούν εμάς.
    Λοιπόν τέρμα τα παραμύθια ο Δήμος οριστικοποιήθηκε ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, θα προχωρήσομε και θα αποδείξουμε ότι αξίζομε.
    Τέρμα οι κραυγές από τους έμισθους και ας βγουν στο μεροκάμματο,δεν πειράζει όλοι δουλεύουμε αυτοί γιατί να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν.
    Συγχαρητήρια στον Κο Σωτηρόπουλο και ας μην ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ?? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ?? ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ?? ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ??
    ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο κος ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ!! ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΟΙΤΟΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ!!! ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπράβο γιατρέ...οι άλλοι με αρχηγούς τους δημάρχους είναι απλά κομπλεξικοί και ζουν ακόμη στο 1950

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αρκαδιανός

    Πιστεύω στον μεγάλο δήμο Τριφυλίας. Η έδρα ενδιαφέρει τους καρεκλάδες και τους χαραμοφάηδες. Αν είχαμε μυαλό στη Κυπαρισσία θα λέγαμε η έδρα να πάει στα Φιλιατρά για να σταματήσουν οι μ.....ες να πιπιλίζουν τα μυαλά του κοσμάκη για έδρες. Δεν κατάλαβα, αν τα Φιλιατρά είχαν την έδρα θα έφευγε το νοσοκομείο ? το δικαστηριο η η αστυνομία? λοιπόν για να μην τρελαθούμε σας λέω ότι αν ο χοντρός είχε ακούσει τον Σωτηρόπουλο, και κατεβαίνανε χωρίς υστερία με αιτημα την εδρα, είχαν πολλες πιθανότητες να τα βρούνε μαζύ μας χωρις τουσ πολιτικαντηδες( ρωτήστε το πετροπουλο κ τον μπακουρο που ειχαν παρει θεση και το λεγανε και στα καφενια) και η έδρα θα πήγαινε στα Φιλιατρά κ θα τελείονανε οι αδικιες τελείωσουν. Τώρα θα μου πείς και οι γαργαλιάνοι τι θα πέρνανε ? Ε ωραία αφτοι ας καταβάζανε το πετυχημενο Καλοφολια κοινό δήμαρχο με Φιλιατρά κ Κυπαρισσία και τοτε α είχαμε δήμο ΤΕΡΑΣΤΙΟ Κ ΕΝΩΜΕΝΟ και αυτοι πουθάχαναν τον υπνο τους είναι οι κουμανταδοροι της Καλαμάτας, Νικας Αλευράς, Δρακος κ.λ.π. Τώρα θα ριξω πολύ γέλιο με τις κολοτούμπες που θα κανουν Ξυγκας κ καλοφωλιας και θα μιλανε για ενωμενη τριφυλια μεσα απο το συνδυασμο του ΔΡΑΚΟΥ. ΧΑΧΑΧΑ Όσο για σενα Φιατρά News,τινα σου πω ρε φιλαράκι, εσυ δεν είσαι φιλιατρινός γιατι με τις μ....ς σου κανεις ζημια στα Φιλιατρά και μεσα σου το ξέρεις καλά αυτό ))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο Αρκαδιανός

    Α και κάτι αλλο που ξέχασα.

    Εννοείται βέβαια οτι τώρα περιμένουμε το ξυγκα και το καλοφωλια υποψηφιους ( με το δρακο η με τ σαμπαζιωτη δεν εχει σημασια) για να τους....ψηφισουμε. Αυτοι οι κυριοι εχουν τελειωσει για μας, παραιτηθουνε δεν παραιτηθουνε για μας είναι καμενες χαρτουρες και ανεπιθυμητοι οχι μονονο για τους Κυπαρίσιους αλλά και για τους original Τριφυλιους. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.