Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Δράκου με το προσωπικό του ειδικού σχολείου Φιλιατρών

Σήμερα το μεσημέρι, ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, παρουσία του Δημάρχου Φιλιατρών, κ Άλκη Ξύγκα, και της Διευθύντριας του ειδικού σχολείου Φιλιατρών, κα Ελένη Λεβεντάκη, είχε συνάντηση με όλο το προσωπικό του ειδικού σχολείου και εδικού νηπιαγωγείου Φιλιατρών.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Νομάρχης ενημερώθηκε για τη λειτουργία, την πρόοδο των εργασιών και τις ανάγκες του ειδικού σχολείου. Επίσης, ενημερώθηκε για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του στο νέο κτήριο, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά. Ακόμα, ο κ. Νομάρχης είχε συζήτηση για τη δημιουργία του νέου ειδικού εργαστηρίου «Γυμνασίου», το οποίο έχει ιδρυθεί στην πόλη των Φιλιατρών. Η έναρξη λειτουργίας του θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2010.

Ειδική επιτροπή ήλεγξε το χώρο που θα στεγαστεί ........

προσωρινά το ειδικό εργαστήριο, για ένα έως δύο χρόνια, όπως είχε συμβεί και με το ειδικό σχολείο, τα οποία είχαν λειτουργήσει σε χώρο του ΚΑΦΚΑ. Επίσης, ο κ. Νομάρχης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ενόψει της εγκατάστασης του ειδικού εργαστηρίου και της έναρξης της λειτουργίας του. Υποσχέθηκε δε, τη συμμετοχή της ΝΑΜ, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, προκειμένου απρόσκοπτα, να γίνει η έναρξη των μαθημάτων.
Ο κ. Νομάρχης, συνεχάρη το προσωπικό, που με πάθος και κατάθεση ψυχής, αφιερώνεται στην ειδική αγωγή των μαθητών και υποσχέθηκε, από την πλευρά του, αμέριστη βοήθεια στη συνεχή βελτίωση του ειδικού σχολείου και του ειδικού νηπιαγωγείου, αλλά και στη λειτουργία του ειδικού εργαστηρίου.

«Ως γνωστόν, μέχρι πρότινος, η ειδική αγωγή στη Μεσσηνία, ήταν περιορισμένη μόνο στην Καλαμάτα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Φιλιατρών και της ΝΑΜ, έχουμε ήδη την ανάπτυξη του ειδικού σχολείου, του ειδικού νηπιαγωγείου και του ειδικού εργαστηρίου στα Φιλιατρά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καλύπτεται ο χώρος της Δυτικής Μεσσηνίας, στον ευαίσθητο αυτό τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νομάρχης και πρόσθεσε «Η προσπάθεια στον εξαιρετικά σημαντικό για κάθε κοινωνία, επομένως και για τη δική μας, τομέα της ειδικής εκπαίδευσης, οφείλει να είναι συνεχής, υπεύθυνη, συστηματική. Αυτό θα πράξουμε και εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις, συνεργαζόμενοι με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, στα θέματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.