Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Συνεστίαση της Εράνης αύριο το βράδυ στο κέντρο "Δεξαμενή".

Συνεστίαση διοργανώνει αύριο Κυριακή και ώρα 21:30 η Εράνη στην ταβέρνα Δεξαμενή.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20 Ευρώ, και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό, κρασί, και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Φιλιατρινού Γιάννη Καλογερόπουλου.

Ακολουθεί η αφίσα με την πρόσκληση που κυκλοφορεί. ....


ImageHost.org

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Ύστατη προσπάθεια για να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Η ύστατη προσπάθεια να κατέβει ο Τέλος Αγρας στο προσεχές πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής γίνεται τις τελευταίες ημέρες στους Γαργαλιάνους...
Μέχρι στιγμής αυτό που ξέραμε είναι πως λόγω οικονομικής αδυναμίας οι “ερυθρόλευκοι” αδυνατούν να συγκροτήσουν διοίκηση και ως εκ τούτου η ομάδα απλά θα δηλώσει συμμετοχή και δεν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοιο φυσικά θα αποτελέσει “μαύρη κηλίδα” στην ιστορία της ομάδας και θα αποτελέσει σίγουρα πισωγύρισμα. Ολα αυτά φαίνεται πως συγκίνησαν ορισμένους παλιούς παίκτες της ομάδας που είναι Γαργαλιανιώτες και σε συνεργασία με κάποιους παλιούς παράγοντες και ορισμένους φιλάθλους, επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να “κατέβει” ο Αγρας στο πρωτάθλημα, απλά και μόνο για τη συμμετοχή.

Σίγουρα χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει για αξιοπρεπή προγραμματισμό και αν προχωρήσει .........

αυτή η κίνηση θα γίνει απλά και μόνο για να μην μηδενίζεται η ομάδα κάθε Κυριακή και φυσικά για να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με μείον 6 βαθμούς.
Ετσι γίνεται προσπάθεια να μείνουν οι 8-10 παίκτες από το περσινό ρόστερ, να ενεργοποιηθούν 7-8 παλιοί παίκτες της ομάδας (Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Αντώνης Χρυσομπόλης, Νίκος Νικολόπουλος, Αντώνης Θεοδωρόπουλος, Στέλιος και Νίκος Τζωρτζίνης κ.ά.) και με ορισμένα παιδιά από τα τμήματα υποδομής, αλλά και με λίγες μεταγραφές να πορευτεί η ομάδα για να βγάλει τη χρονιά.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, μιας και απαιτούνται σίγουρα κάποια χρήματα, όμως το σημαντικό είναι πως γίνεται η ύστατη προσπάθεια να διασωθεί το όνομα της ομάδας.
Αύριο το βράδυ έχει οριστεί μία άτυπη συνάντηση όπου θα φανεί αν θα προχωρήσει αυτό το εγχείρημα ή ο Αγρας δεν θα “κατέβει” οριστικά στη Δ’ εθνική.
Πάντως σε αυτή την προσπάθεια, οι πρωτεργάτες της κίνησης θέλουν την έμπρακτη βοήθεια από το Δήμο Γαργαλιάνων, μιας και η ομάδα αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης.
Φυσικός αρωγός θα είναι και ο κόσμος που θα δίνει σε κάθε εντός έδρας αγώνα δυναμικό “παρών”.

Πηγή: Ελευθερία

Αναβάλλεται για την Τρίτη το Νομαρχιακό συμβούλιο της Δευτέρας.

Αναβάλλεται για την Τρίτη 4 Αυγούστου το νομαρχιακό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Δευτέρα 3 του μήνα.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα Σάββατο με έκτακτο δελτίο τύπου από την Νομαρχία Μεσσηνίας.


Ο ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ Καταγγέλλει Στυλιανίδη και κυβέρνηση για τη διάλυση του σιδηροδρόμου

Τον υπουργό Μεταφορών κι Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς το λαό της Μεσσηνίας, κατήγγειλε χθες ο επικεφαλής της “Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος.

Κατήγγειλε, συνολικά, τη στάση Στυλιανίδη και της κυβέρνησης που διαλύει το σιδηρόδρομο εκτός από τον κεντρικό άξονα της χώρας.
Ο κ. Πετράκος θα καταθέσει πρόταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας, να υπάρξει καταγγελία απ’ όλους, Νομαρχιακό Συμβούλιο και δημάρχους και τόνισε: «Θα ζητήσουμε πρόγραμμα κινητοποιήσεων με συμβολική συγκέντρωση στο Διαβολίτσι, στα τέλη Αυγούστου.
Κι έπειτα να κάνουμε συγκεντρώσεις στα γραφεία του υπουργείου και στον ΟΣΕ.
Να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι θα έχει πολιτικό κόστος, για να αλλάξει τις αποφάσεις της».

Αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση της Μεσσηνιακής αντιπροσωπείας με τον κ. Στυλιανίδη, επέκρινε το γεγονός ότι «ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα ελάχιστα, την αύξηση των δρομολογίων προς Κυπαρισσία και Πάτρα.
Δε δέχθηκε ούτε να επεκτείνει τον προαστιακό μέχρι το Διαβολίτσι, όταν το τρένο θα ...........

περιμένει για 1 ώρα στο σταθμό του Αρι».
Ο κ. Πετράκος μίλησε για άγρια περικοπή δρομολογίων κι επικρίνοντας τον υπουργό, επεσήμανε ότι «αρνήθηκε να βάλει αξιοπρεπή τρένα προς Μεσσήνη. Δε δεσμεύτηκε για τη γραμμή προς Αθήνα, για το ελάχιστο, να μπουν 5 δρομολόγια και τα 2 να είναι εξπρές. Είπε ότι θα φτιάξει μια επιτροπή, ότι θα εξετάσει την περιουσία του ΟΣΕ και πως θα βάλει ΣΔΙΤ για την κανονικοποίηση της γραμμής».

Ο επικεφαλής της “Συνεργασίας” ζήτησε το τρένο να παραμείνει δημόσιο μέσο.

Πηγή: Ελευθερία

Αυξήσεις έως 33% από σήμερα, 1η Αυγούστου, στα εισιτήρια του ΟΣΕ

Αυξημένες έως 33% είναι από σήμερα, 1η Αυγούστου, οι τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται κατά 33% για τα απλά τρένα, κατά 13% για τα Intercity και κατά 7% για τα express.

Οι αυξήσεις αυτές θα επαναληφθούν ανά τρία οκτάμηνα. Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι τιμές στα εισιτήρια του Προαστιακού, καθώς η προηγούμενη αναπροσαρμογή είχε γίνει το 2006.

Στις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί το σύστημα των ελεγχόμενων εκπτώσεων, που δεν θα υπερβαίνει το 50% από το 80% που ισχύει σήμερα, ενώ θα γίνει αύξηση των κομίστρων κατά 5%.

Έτσι, αναμένεται ενίσχυση των εσόδων κατά 70% (12 εκατ. ευρώ το 2010 και .........

28 εκατ. ευρώ το 2011).

Οι αυξήσεις των εισιτηρίων εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στα ταμεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιπλέον 5,4 εκατ. ευρώ το 2009, 22,75 εκατ. το 2010 και 39 εκατ. ευρώ το 2011.

Παράλληλα, με την αναθεώρηση του συνόλου των δρομολογίων αναμένεται να μειωθεί το κόστος κατά 21% το 2009 και κατά 52% το 2010 και το 2011.

«Καμπανάκι» για τις αποδείξεις

Με αποδείξεις-μαϊμού, όπως π.χ. το δελτίο παραγγελίας, συνοδεύουν την εξόφληση του λογαριασμού αρκετά καταστήματα (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπαρ κ.λπ.) εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τον καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα γίνεται σημαντική φοροδιαφυγή.

Την επισήμανση αυτή κάνει, εν μέσω θερινής περιόδου, η ΕΚΠΟΙΖΩ, συστήνοντας στους καταναλωτές να ελέγχουν πάντα τον λογαριασμό και να ζητούν νόμιμες αποδείξεις. Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι τιμές των διαφόρων ειδών που θα παραγγείλουμε είναι οι τελικές και δεν επιτρέπεται καμία προσαύξηση ούτε σ' αυτές ούτε στον τελικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπ. Οικονομικών (ΠΟΛ 1081/12.06.2009), οι .........

ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού, υποχρεούνται από 01.07.2009 να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα.

Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό την παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή. Η ΕΚΠΟΙΖΩ παρέχει, επίσης, συμβουλές ώστε να μη μας βγει «ξινό» το γεύμα στα εστιατόρια την περίοδο των διακοπών.

Ειδικότερα συνιστά:

Τιμοκατάλογοι: Να ζητούμε τον τιμοκατάλογο του μαγαζιού, που άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να έχουν, έναν ανά δύο τραπέζια, στην ελληνική γλώσσα.

Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα με βάση τον νόμο του ελεύθερου ανταγωνισμού που λειτουργεί στην αγορά.

Εάν υπάρχουν κατεψυγμένα ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με την ένδειξη «κατεψυγμένο», ανεξαρτήτως αν είναι μαγειρεμένο ή όχι εκείνη τη μέρα, καθώς και «προμαγειρεμένο» ή «προτηγανισμένο» για φαγητό, όταν αυτούσιο ή το κυρίως μέρος του έχει παρασκευαστεί ή συντηρηθεί στην κατάψυξη πριν μαγειρευτεί τελικά και προσφερθεί στον πελάτη.

Μερίδες: Οι μερίδες δεν πρέπει να είναι ελλιποβαρείς, δηλ. να έχουν βάρος λιγότερο από αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: κρέας 125 γραμ., ψάρια 125 γραμ., κιμάδες 110 γραμ., λαδερά 255 γραμ., μουσακάς - παστίτσιο 195 γραμ., ζυμαρικά - ρύζι 220 γραμ., σαλάτες αγγουροντομάτα γραμ. 190, σαλάτες ωμές γενικά γραμ. 145 τουλάχιστον, γεμιστά 225 γραμ., φέτα 65 γραμ., άλλα τυριά 55 γραμ., φρούτα: πεπόνι, καρπούζι 570 γραμ., σταφύλια 320 γραμ.

Τα ψητά και τα σουβλιστά, που πωλούνται και με το κιλό, ζυγίζονται μαγειρεμένα και το χαρτάκι με το βάρος συνοδεύει την πιατέλα.

Τα ψάρια που είναι πάνω από 230 γραμ. ζυγίζονται ωμά, παρουσία του πελάτη, και το χαρτάκι με το βάρος πηγαίνει στο τραπέζι μαζί με το ψάρι.

Νερό και ποτά: Δικαιούμαστε νερό της βρύσης. Αν θέλουμε εμφιαλωμένο, τότε ανοίγεται μπροστά μας, όπως και όλα τα άλλα ποτά: μπίρες, κρασί, αναψυκτικά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αποφασίστηκε εμβολιασμός όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της χώρας.

Ο εμβολιασμός όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της χώρας αποφασίστηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κατά τη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, προσθέτοντας ότι ήδη έχει γίνει παραγγελία 24 εκατ. δόσεων εμβολίων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, θα απαιτηθούν τουλάχιστον ........

δύο δόσεις ανά άτομο -και έχει για το σκοπό αυτό εξασφαλιστεί πίστωση από τον κρατικό προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ.




Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή των εμβολίων (σ.σ. για τα οποία -σημειωτέον- δεν έχει ακόμα καταλήξει η εργαστηριακή έρευνα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές εξετάσεις και, φυσικά, δεν έχει αρχίσει καμία παραγωγή παγκοσμίως, αν και ο υπουργός εξέπληξε χθες, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο έχει παρασκευαστεί) και η Ελλάδα θα είναι μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα παραλάβει εμβόλια, που, όμως, δεν θα χρησιμοποιηθούν πριν από την επίσημη διεθνή και ευρωπαϊκή τυπική έγκριση για την κυκλοφορία τους.

Οσον αφορά στα αντιικά φάρμακα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει ένα στρατηγικό απόθεμα πολύ μεγάλο, το οποίο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, που εξετάσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, είναι ότι από τη νέα γρίπη Η1Ν1 θα νοσήσει το 30% με 40% του ελληνικού πληθυσμού, αλλά η θνησιμότητα προβλέπεται εξαιρετικά χαμηλή.

Η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τη νέα γρίπη, όπως και οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ανέδειξαν πολύ καθαρά την τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας, ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας της νέας γρίπης να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις ανέδειξαν και τα μεγάλα προβλήματα στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, τις καθυστερήσεις και τις αβελτηρίες στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και στις ενέργειές της, ώστε να προετοιμάσει τη χώρα, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρωτοσέλιδα Μεσσηνιακού Τύπου 1ης Αυγούστου 2009

Κλικ για πλήρες μέγεθος

Ele1.jpg (676 KB) 1sel-08-01.jpg (208 KB) foni1.jpg (298 KB)



Μπήκαμε στον Αυγουστο. Καλό μήνα σε όλους



ImageHost.org