Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Δράκου με τον Πρέσβη του Βελγίου Pierre Vaesen στην Νομαρχία Μεσσηνίας

Τον Νομάρχη Μεσσηνίας Κο Δημήτρη Δράκο επισκεύθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρέσβης Βελγίου στην Αθήνα, κ. Pierre Vaesen.

Ο κ. Δράκος καλωσόρισε τον κ. Vaesen και τον ενημέρωσε για τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται και δίνουν ελπιδοφόρα προοπτική στο Νομό μας.

Σημείωσε ότι ο Νομός μας προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών και, μέσω προγραμμάτων, εθνικών και Κοινοτικών, πραγματοποιεί τα επόμενα αναπτυξιακά του ..........

βήματα. Αναφέρθηκε στα βασική δύναμη του Νομού μας, όπου είναι ο τουρισμός, η παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι η αγροτική μας παραγωγή, κινείται με βάση ποιοτικά πρότυπα προώθησης προϊόντων.

Ο κ. Vaesen αναφέρθηκε στην προτίμηση, τουλάχιστον μισού εκ. Βέλγων ετησίως, που επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς και σε εμπορικές συνεργασίες, που έχουν ήδη αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να φτάνουν στους Βέλγους πολλά Ελληνικά προϊόντα.
Ο κ. Vaesen επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και συζήτησε εκτενώς το θέμα αυτό με τον κ. Νομάρχη.

Ζήτησε τη δική του άποψη, και προσπάθησε να την αντιπαραβάλει με το παρόμοιο διοικητικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα του. Μεγάλο τμήμα της συζήτησης αφορούσε στον καταμερισμό καθηκόντων μεταξύ της Περιφέρειας και της Κεντρικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.