Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κυπαρισσία.

Τρομοκρατεί και απειλεί τα θύματα του, οδηγώντας τα στην καταστροφή.

Ενέχονται 4 άτομα και ήδη έφαγαν ακίνητο στο κεντρο της πόλης σχεδόν τζάμπα.

Άλλη περίπτωση πλειστηριασμού ανακόπηκε την τελευταία στιγμή αλλά ο τοκογλύφος καραδοκεί.

Αναμένονται μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα και τις Ελεγκτικές αρχές.

Αδίστακτο κύκλωμα τοκογλυφίας λειτουργεί τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια στην Κυπαρισσία με θύματα επαγγελματίες, κυρίως, που ελλείψει ρευστότητας έπεσαν στα δίχτυα τοκογλύφων και τώρα ... τρέχουν και δεν φτάνουν.

Το κύκλωμα λειτουργεί με αδίστακτο τρόπο και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τρομοκρατεί και απειλεί τα θύματα του ιδιαίτερα όσα βρέθηκαν σε αδυναμία να αποπληρώσουν "δάνεια" με επιτόκιο 8 και 10% τον μήνα.
Κατα τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα λειτουργεί κατά μόνας και σε αυτό ενέχονται ..........

τουλάχιστον 4 άτομα κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, με ισχυρή νομική προστασία και ήδη αρκετά "θύματά" τους έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.

ΑΠΕΙΛΕΣ

Απο την μία η αδυναμία να να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τοκογλυφικά χρέη και απο την άλλη η οικονομική καταστροφή, η διάλυση οικογενειών και επιχειρήσεων και το χάσιμο ακίνητης περιουσίας.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά επιχειρηματία που είχε την ατυχία να καταφύγει σε τοκοφλύφους για την απόκτηση ρευστότητας πρίν απο 2-3 χρόνια.
Η αδυναμία του να ανταπεξέλθει στις "υποχρεωσεις" έφεραν τις απειλές και την τρομοκρατία με αποτέλεσμα να... μετακομίσει στην Αθήνα!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Το κύκλωμα με αδίστακτο τρόπο έβγαλε ακίνητο στον πλειστηριασμό και με "μαγικό" τρόπο το απόκτησε στην τιμή πρώτης προσφοράς σε εξευτελιστική τιμή, αφού ουδείς τόλμησε να "χτυπήσει" την τιμή στον πλειστηριασμό!
Ωστόσο η απλειστία του κυκλώματος δεν σταματάει εδώ αφού διψάει για κέρδος.
Ετσι οι απειλές συνεχίζονται και ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο.
Και μιλάμε για απώλεια αυτοκινήτου, σε πλειστηριασμού που έγινε τον Μάϊο, στο κέντρο της πόλης και το οποίο αποκτήθηκε σε τιμή πρώτης προσφοράς η οποία μετά βίας αγγίζει το 1/3 της αξίας του ακινήτου!

Σε άλλη περίπτωση ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό, αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή, όμως ο τοκογλύφος καραδοκεί, ενώ το κοντέρ της αδίστακτης τοκογλυφικής μηχανής γράφει στην διπλή ταρίφα!!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όφελος από τις συγκεκριμμένες μόνο περιπτώσεις τοκογλυφίας είναι μεγάλο, ενω πολλά θύματα με μικροποσά έχουν δεινοπαθήσει και πληρώσει στο πολλαπλάσιο το αρχικό κεφάλαιο και ακόμα είναι χρεωμένα στο τεφτέρι των αδίστακτων τοκογλύφων.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Η αγανάκτηση πολλών ανθρώπων - θυμάτων είναι μεγάλη και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει τις πολλαπλές κοινωνικές και οικονομικές διατάσεις της υπόθεσης στην οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες ενέχονται νομικοί και άλλοι "παραστάτες" των τοκογλύφων προφανώς με το αζημίωτο!
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Φ" οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα από τα θύματα του κυκλώματος τοκογλυφίας έχει καταφύγει σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και ήδη ετοιμάζονται μηνυτήριες αναφορές, ενώ για την υπόθεση θα ενημερωθεί και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), αφού όλο το delivery γινόταν με επιταγές και από την όλη υπόθεση προκύπτει σαφώς ξέπλυμα χρήματος!

ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Πάντως η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς αναμένεται να οδηγήσει σε πολλαπλές και τρανταχτές αποκαλύψεις για την δράση του κυκλώματος, κάτι που θα φέρει στο φώς την κοινωνική διάσταση της υποθέσεως με την αποκάλυψη προσωπικών και οικογενειακών τραγωδιών, ως παρενέργειες μιας απίστευτης υπόθεσης στην οποία ενέχονται πρόσωπα θεωρούμενα οικονομικά και κοινωνικά επιτυχημένα, από αυτά που αποκαλούμε "υπεράνω πάσης υποψίας".
Η "Φ" θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις της δραματικής αυτής υπόθεσης και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία που θα ταυτοποιούν θύματα και θύτες της απίστευτης αυτής ιστορίας η οποία βεβαίως δεν είναι και η μοναδική στην Μεσσηνία αφού και στην Καλαμάτα το "καμπανάκι" χτυπά για πολλούς που είχαν την ατυχία να καταφεύγουν στους τοκογλύφους και καραδοκούν να "κατασπαράξουν" το επόμενο θύμα!

Πηγή: Φωνή της Μεσσηνίας

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΕΥΗΠΟΛΗΠΤΑ Κ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΟΣΙΕΥΣΕΙ Κ ΟΝΟΜΑΤΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.