Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Σε αργία ο Δήμαρχος Δωρίου με απόφαση Περιφερειάρχη

UPDATE 16:50

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Δωρίου Αντώνης Τάκης με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Αγγελόπουλου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έγγραφα του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, που βεβαιώνουν ότι η υπόθεση του δημάρχου εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί αργίας.
Ο δήμαρχος διώκεται ύστερα από αναφορές του τότε αντιδημάρχου (το 2006) Δημήτρη Κόνιαρη, που έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Στην απόφαση του περιφερειάρχη καταγράφονται διάταξη του Προέδρου Εφετών Καλαμάτας, κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας και επισημαίνεται ότι «η παραπομπή για την αναφερόμενη στα ανωτέρω έγγραφα κακουργηματική πράξη που αποδίδεται στον Αντώνιο Τάκη, δήμαρχο Δωρίου, είναι αμετάκλητη, προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί λόγω αρμοδιότητας, στην εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων του Ν. 3463/2006».

Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Νίκη ........

Μουζάκη ενημερώνει την Περιφέρεια ότι «η παραπομπή για την αναφερόμενη σ’ αυτό κακουργηματική πράξη (απόπειρα απιστίας από κοινού της οποίας η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ), που αποδίδεται στους κατηγορουμένους που αναφέρονται εντός του υπ’ αριθμ. 71/2008/13-1-2009 κλητηρίου θεσπίσματός μας, είναι αμετάκλητη».

Ο δήμαρχος Δωρίου Αντ. Τάκης, στον οποίο απευθυνθήκαμε για την απόφαση του περιφερειάρχη μας είπε: «Ο κ. Αγγελόπουλος είναι υποχρεωμένος να πάρει αυτή την απόφαση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Αυτό δε σημαίνει ότι παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου. Θα τα ασκώ και θα τα ασκήσω τα ένδικα μέσα, που προβλέπονται από το νόμο, όπως προσφυγή ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών».

Σύμφωνα με την απόφαση η αργία «διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου.
Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και η διοικητική ποινή που επιβάλλεται (με την παρούσα απόφαση) θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα».
Οσον αφορά την υπόθεση, ο Δημήτρης Κόνιαρης, ενώ ήταν αντιδήμαρχος το 2006, είχε καταγγείλει το δήμαρχο για οικονομικές ατασθαλίες για εικονικά έργα, υπερτιμολογήσεις, παράνομες απευθείας αναθέσεις. Οπως μας είπε ο κ. Κόνιαρης, «έχουν σχηματιστεί 6 δικογραφίες. Η πρώτη είναι αυτή και αφορά απευθείας αναθέσεις αγροτικών οδοποιών με τιμή στουρναριού 25 ευρώ το κυβικό, ενώ η μέγιστη με τιμές ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν 6 ευρώ».
Η δίκη έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου και εκτός από το δήμαρχο παραπέμπονται και άλλοι δημοτικοί παράγοντες.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.