Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Λειτουργεί δοκιμαστικά ο βιολογικός καθαρισμός

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού των Φιλιατρών στον οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του.
Οπως μας είπε ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που χρειάζοταν και πλέον γίνεται η δοκιμαστική του λειτουργία και όπως όλα δείχνουν δουλεύει πολύ καλά - πράγμα που είναι πολύ θετικό.

Επισήμανε δε ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο έκανε μια πολύ δουλειά.
Να σημειώσουμε ότι στην μονάδα του βιολογικού καθαρισμού χρειάστηκε να γίνουν .........

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών που είχαν προκληθεί κυρίως από το χρόνο και τη μη λειτουργία του, καθώς από τότε που κατασκευάστηκε δεν λειτούργησε λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπήρχαν στο δίκτυο της αποχέτευσης το οποίο δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει τα λύματα στη μονάδα επεξεργασίας.

Οσον αφορά το έργο της αποχέτευσης ήδη έχει ξεκινήσει η αντικατάστασή του και ένα αρκετά σημαντικό τμήμα σε πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί, όμως η δεύτερη φάση του έργου που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και τη σύνδεση των αποχετεύσεων με το δίκτυο έχει προς το παρόν «κολλήσει» αφού η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απευθείας ανάθεση του έργου έχει ακυρωθεί από την Περιφέρεια μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.