Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Κόβονται με το μαχαίρι πολλά φάρμακα και εξετάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία!

Με το μαχαίρι θα κόψουν πολλά φάρμακα αλλά και εξετάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και πλέον καθιερώνεται πλαφόν στις παροχές των ταμείων προς τους ασφαλισμένους τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, ο καινούριος κανονισμός Υγείας του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι έτοιμος προς επικύρωση με Προεδρικό Διάταγμα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μέσα στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Πάντως θα γίνει μετά τις εκλογές για να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος για την κυβερνώσα παράταξη.

Αν ισχύσει αυτό, τότε ο ασφαλισμένος θα αναγκαστεί να βάλει πιο βαθιά (πόσο πιο βαθιά πια;;) το χέρι στην τσέπη και θα πληρώνει τις εξετάσεις του και τα φάρμακα του που μέχρι σήμερα αυτά καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό του ταμείο.

Πληροφορίες που διαρρέουν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο .........

νέος νόμος της Υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά προβλέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να αποκτήσουν κοινούς κανονισμούς Υγείας ωστε σε όλα τα ταμεία να καλύπτονται συγκεκριμένες εξετάσεις και φάρμακα.

Ηδη ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχει δεχτεί μείωση των εξετάσεων που θα καλύπτονται μετά από σχετική απαγόρευση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι εξετάσεις αυτές θα τιμολογούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε υπουργικές Αποφάσεις και όχι όπως γινόταν σήμερα με προεδρικό Διάταγμα.
Οι πράξεις που θα εξαιρούνται δεν αφορούν μόνο τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αλλά και τους ασφαλισμένους καθώς και συνταξιούχους όλων των υπολοίπων ταμείων.

Οι ασφαλισμένοι λοιπόν θα επιβαρυνθούν αρκετά στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.
Τα ταμεία μετά την ψήφιση του Νόμου Πετραλιά θα καλύπτουν εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ έχει διαγνωστεί καρκίνος και όχι για προληπτικούς λόγους.

Φιλιατρά News

1 σχόλιο:

  1. Μια κυβέρνηση που κάνει "σημαία" της την "υπευθυνότητα", πόση τελικά απ΄αυτήν διαθέτει, όταν στο θέμα της πρόληψης στην υγεία, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά καταργεί και την κάλυψη από τα ταμεία, των εξετάσεων για καρκινικούς δείκτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.