Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Στη δημοσιότητα τα ποσά των επιδοτήσεων

ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Τα ονόματα όλων των δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων και το ποσό που εισέπραξε ο καθένας είναι αναρτημένα στο Ιντερνετ από τις 30 Απριλίου.
Στη διεύθυνση www.e-enisxyseis.gr του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν το πόσο της επιδότησης που έλαβε ο κάθε δικαιούχος.
Οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν τις επιδοτήσεις των πολιτικών, των συνεταιριστών, τους δικαιούχους μιας κοινότητας ή ενός δημοτικού διαμερίσματος ή ενός νομού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί, το 2008 στην Μεσσηνία 121 αγρότες, κτηνοτρόφοι και επιχειρήσεις έλαβαν ο καθένας επιδότηση μεγαλύτερη των 10.000 ευρώ και μοιράστηκαν 1,98 εκατομμύρια ευρώ.
Από αυτούς οι 25 έλαβαν επιδότηση μεγαλύτερη από 20.000 ευρώ και μοιράστηκαν ........

759.988 ευρώ.
Την μεγαλύτερη επιδότηση αξίας 33.490 ευρώ έλαβε παραγωγός από τη Μάνη και την αμέσως μικρότερη, αξίας 30.066 ευρώ, παραγωγός από την ορεινή Τριφυλία.
Επιδότηση από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ έλαβαν 96 παραγωγοί οι οποίοι μοιράστηκαν 1,22 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία 15 παραγωγοί ενισχύθηκαν με δημόσια χρηματοδότηση (επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις) με πόσο μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ ο καθένας.
Συνολικά οι 15 αυτοί παραγωγοί έλαβαν 621.047 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε παραγωγός προφανώς αφορά επιχορήγηση δημιουργίας κτηνοτροφικής μονάδας και ανέρχεται στα 130.699 ευρώ.
Η δημοσιοποίηση των ονομάτων γίνεται με απόφαση του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.
Σκοπός της δημοσιοποίησης αυτής, είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια όσον αφορά τη χρήση των κονδυλίων και να βελτιωθεί η χρηστή δημοσιονομική τους διαχείριση.

Τα ποσά των δικαιούχων εμφανίζονται ξεχωριστά ανά γεωργικό ταμείο, δηλαδή: Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) (άμεσες ενισχύσεις) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας πρέπει να επιλέξουν την ενότητα “Αναζήτηση δικαιούχου”.
Αν θέλουν να αναζητήσουν το ποσό της επιδότησης ενός μόνο δικαιούχου, πληκτρολογούν το επώνυμο στο αντίστοιχο πεδίο, επιλέγουν Μεσσηνία στο νομό και κάνουν “κλικ” στο κουμπί “Αναζήτηση”.

Πληκτρολογώντας το όνομα του δήμου και επιλέγοντας Μεσσηνία μπορούν να αναζητήσουν όλους τους δικαιούχους ενός δήμου. Σημειώνεται ότι πολλοί δικαιούχοι εμφανίζονται ως δημότες του τόπου κατοικίας τους ή των παλιών κοινοτήτων και άρα η αναζήτηση ανά δήμο δεν είναι “αποτελεσματική”.
Για να αναζητήσουμε τους δικαιούχους που έλαβαν επιδοτήσεις μεγαλύτερες από κάποιο ποσό, πληκτρολογούμε το ποσό και επιλέγουμε το σύμβολο > στο αντίστοιχο πεδίο του (ΕΓΤΕ) (άμεσες ενισχύσεις) ή (ΕΓΤΑΑ) ή συνολικό ποσό.

Για παράδειγμα αν θέλουμε να δούμε πόσοι δικαιούχοι έλαβαν στη Μεσσηνία πάνω από 5.000 ευρώ πληκτρολογούμε το ποσό (χωρίς τελεία, δηλαδή 5000) και επιλέγουμε Μεσσηνία και το σύμβολο > στο αντίστοιχο πεδίο του συνολικού ποσού.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.