Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νέο σχέδιο για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα που προβλέπει 4 Ομίλους - Σε τέσσερις Ομίλους η Γ΄ εθνική

Από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου, θα κριθεί το μέλλον του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Ένα σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση αυτής της κατηγορίας και την ενοποίησή της με την Γ' Εθνική, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα ακόμη σενάριο.
Σύμφωνα με το δεύτερο πλάνο, η Γ' Εθνική θα διευρυνθεί σε τέσσερις ομίλους, πιθανότατα των 18 ομάδων (σύνολο 72), ενώ κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για το Περιφερειακό το οποίο θα μειωθεί σε τέσσερις ομίλους, με αυστηρά γεωργαφικά κριτήρια.

Αν τελικά οι Ενώσεις αποδεχτούν το δεύτερο σχέδιο, .......

τότε στο τέλος της σεζόν 2009-10 οι τρεις πρώτες ομάδες από τους δέκα ομίλους θα κερδίσουν την άνοδο στη Γ' Εθνική (συνολικά 30 σωματεία).

Όμως επειδή δεν συμπληρώνονται οι θέσεις στη μεγαλύτερη κατηγορία, οι τέταρτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 72 σωματείων. Από τους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής θα υποβιβαστούν από πέντε ομάδες, ενώ από τις τοπικές Ενώσεις οι πρωταθλητές από τους νομούς όλης της χώρας θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδό τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Βαγγέλης Τοπολιάτης τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την κατηγορία. Στη γ.σ. θα ακούσουμε τις προτάσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων και οι ΕΠΣ θα αποφασίσουν για το μέλλον του Περιφερειακού».

Το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "ΦΩΣ" και το επιμελείται ο συνάδελφος, Ευτύχης Μαθιουδάκης. Στο μεταξύ το ioniansports.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ζακύνθου, Κώστα Μαρίνο, ο οποίος είναι στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής.

Ο κ. Μαρίνος μας είπε τα εξής: "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Στη Γενική Συνέλευση θα μελετήσουμε διεξοδικά την υπάρχουσα κατάσταση και θα αναλύσουμε όλα τα σχέδια που θα κατατεθούν. Σίγουρα κάτι θα αλλάξει, τώρα τι θα είναι αυτό δε το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι πως θα κινηθούμε με γνώμονα το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει η εμπειρία και μπορούμε να κρίνουμε τι είναι καλό και τι όχι".

Πηγή: ioniansports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.