Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ξεκίνησε και επίσημα η 3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Ξεκίνησε και επίσημα το Σάββατο το απόγευμα στις 5:30 η 3η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.
Μια γιορτή η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά το 2007 και σήμερα δύο χρόνια μετά αποτελεί θεσμό τόσο για την Τριφυλιακή γη, όσο και για τους αγρότες.
Μια γιορτή που πριν ένα χρόνο προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών οι οποίοι γνώρισαν το Καρπούζι γεύτηκαν τα διάφορα εδέσματα από καρπούζι που πρόσφεραν οι Σύλλογοι γυναικών και είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πράγματα και να λύσουν απορίες τους.

Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες των πολιτικών παραγόντων της Μεσσηνίας αυτές .......

χαρακτηρίζονται ως μια από τα ίδια καθώς επαναλήφθηκαν και φέτος (για τρίτη χρονιά) αυτά που είχαν εξαγγελθεί τα δυο προηγούμενα ενώ ο Κος Δράκος το μόνο νεότερο που είχε ήταν το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση για την εγκατάσταση του εργολάβου και το ξεκίνημα των εργασιών για το Φιλιατρινό Φράγμα.

Την έναρξη των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κος Δημήτρης Κουσελάς, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κα Νάντια Γιαννακοπούλου ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. Κος Δημήτρης Δράκος, ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας Κος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Χρήστος Μαλαπάνης οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, και Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Δημήτρης Σωτηρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και πολλοί αγρότες.

Επιστολή - χαιρετισμό απέστειλαν οι: Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου η οποία απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Κος Σαμπαζιώτης και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφία του Νομαρχιακού συμβουλίου Θανάσης Πετράκος.

Aκούστε τις επιστολές - χαιρετισμούς που απέστειλαν




Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε η εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατρών Κα Βιβή Παντελάκη, όπου στην ομιλία της είπε ότι σκοπός της γιορτής αυτής είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του προϊόντος, η ενημέρωση των καταναλωτών, των αγροτών και των εξαγωγικών φορέων για την καλλιέργεια την εμπορία και την διατροφική αξία του Καρπουζιού. Ενός προϊόντος που είναι από τα πιο πρώϊμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό δίνει μια ξεχωριστή δυναμική στο προϊόν.

Αναφέρθηκε στην προώθηση του προϊόντος με επαφές που έγιναν με έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τόσο της Αθήνας όσο και τα τοπικά τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) ήταν εδώ συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και μαζί με τον κο Παρασκευόπουλο πήγαν σε χωράφια που καλλιεργείται το καρπούζι.

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου η ΝΕΤ στην εκπομπή «Έχει γούστο» της Μπίλως Τσουκαλά είναι προσκεκλημένος ο πρόεδρος της Επιτροπής μαζί με παραγωγούς και θα παρουσιάσουν το καρπούζι Μεσσηνίας, όπως και διάφορα εδέσματα που παράγονται από αυτό.

Ο Ελεύθερος Τύπος στο τεύχος Κουζίνα του Ιουνίου θα έχει αφιέρωμα στο καρπούζι Μεσσηνίας.
Υπήρξε πρόταση παρουσίασης του προϊόντος και στην εκπομπή του Γιώργου Αφτιά πριν από δυο εβδομάδες αλλά επειδή ζητήθηκε να έχουν καρπούζι μαζί τους τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και επειδή ώριμο καρπούζι δεν υπήρχε τότε, η παρουσίαση μετατέθηκε για αργότερα.

Αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα του Καρπουζιού Μεσσηνίας [ http://www.watermelonmessinias.gr ] και τι μπορεί να βρεί εκεί ο επισκέπτης

Προσκάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί τον Αγρίλη Φιλιατρών το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου να γευτεί το καρπούζι Μεσσηνίας και να διασκεδάσει με τον Μπάμπη Τσέρτο.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές τον νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο για την αμέριστη βοήθεια που παρείχε. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Αντινομάρχη Μεσσηνίας Κο Σωτήρη Παναγιωτόπουλο για την σημαντική του συμβολή στην γιορτή.

Ακούστε τι είπε η Κα Παντελάκη στην έναρξη της Γιορτής Καρπουζιού.





Ο κος Κουσελάς συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή όχι μόνο για την διοργάνωση της γιορτής η οποία έγινε θεσμός αλλά και για την δυνατότητα του να παίξει σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Επεσήμανε ότι ο θεσμός θα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανός και σωστά η Νομαρχία βοηθά στην κατεύθυνση αυτή αλλά θα πρέπει να αποκτήσει τον δικό του προϋπολογισμό.
Τόνισε δε ότι θα πρέπει αν στηριχτεί ο θεσμός και από την ίδια την Κυβέρνηση προκειμένου να αναδείξουμε ένα προίόν το οποίο είναι τόσο σημαντικό.
Ο κος Κουσελάς επεσήμανε ότι μέσα από το ΕΣΠΑ (το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης) πρέπει αν αναζητηθούν οι πόροι για την δημιουργία συσκευαστηρίων και δημοπρατηρίου.
Θεώρησε απαραίτητο την δημιουργία του μητρώου εξαγωγών. Και αυτό για να μην πέφτουν θύματα ορισμένων όλοι οι παραγωγοί.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει με γοργά βήματα το Φιλιατρινό φράγμα και το αρδευτικό σύστημα.

Ακούστε τι είπε ο Κος Κουσελάς στον χαιρετισμό του




Ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος είπε ότι η Γιορτή Καρπουζιού είναι εξαιρετικά σημαντική διότι στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.
Πρόκειται για έναν τόπο περιβόλι της Ευρώπης.
Συνεχάρη την επιστημονική κοινότητα της Δυτικής Μεσσηνίας τόσο σε επίπεδο διεύθυνσης Γεωργίας όσο και σε επίπεδο ιδιωτών οι οποίοι υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση και με μελέτες και με έργα και με κατάθεση επιστημονικής ευθύνης που είναι εξαιρετικά σημαντική. Συνεχάρη επίσης και τους παραγωγούς που αποτελούν την πρωτοπορία της Μεσσηνιακής Γεωργίας.

Προσπαθούμε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα να υποστηρίξουμε τις υποδομές στην περιοχή αυτή. Είχαμε πολύ μεγάλη επιτυχία που παλεύαμε πολλά χρόνια εισπράττοντας αρνήσεις. Καταφέραμε να έχουμε την Δευτέρα στην μια το μεσημέρι συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην Μεσσηνία. Το έργο του Φιλιατρινού Φράγματος. Ένα έργο που μαζί με τα δίκτυα θα φτάσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό θα τελειώσει μέσα στις προθεσμίες που δόθηκαν και σύντομα θα υπάρξει και η δεύτερη προκήρυξη που αφορά την δημιουργία των δικτύων. Διανομής του νερού.
Για το δημοπρατήριο είπε ότι προσπαθούμε να παροτρύνουμε την συμμετοχή και των ιδίων παραγωγών. Το έργο θα γίνει μέσα από τις πρωτοβουλίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αλλά και από το κράτος. Πρέπει το έργο να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί.
Είμαστε έτοιμοι αν χρηματοδοτήσουμε και την μελέτη ως Ν.Α.Μ. αλλά και μέσω της εξουσίας και προ αυτή την κατεύθυνση.

Ακούστε τι είπε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος




Ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του νομαρχιακού Συμβουλίου κος Χρήστος Μαλαπάνης επεσήμανε ότι πρέπει οι υπηρεσίες να κατευθύνουν τους παραγωγούς στον σεβασμό του περιβάλλοντος αλλά και την χρησιμοποίηση των λιπασμάτων και φάρμακων που θα χρειάζεται η παραγωγή.
Είτε με το Φιλιατρινό φράγμα που θα γίνει. Είτε με τα αρδευτικά δίκτυα που θα γίνουν είτε το δημοπρατήριο που θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να το φτιάξει όπως είναι και ανάγκη για τους ίδιους τους παραγωγούς να το λειτουργήσουν το ίδιο ανταποδοτικά.
Αναφέρθηκε στα πλαστικά που χρησιμοποιούν οι αγρότες για τις καλλιέργειες τους ότι οι Δήμοι σε συνεργασία με την νομαρχία πρέπει να τα συλλέγουν και να τα ανακυκλώνουν έχοντας σεβασμό στο περιβάλλον.
Κλείνοντας ευχήθηκε όλα αυτά που εξήγγειλε ο κος Νομάρχης να γίνουν πράξη στον συντομότερο δυνατό χρόνο γιατί οι αγρότες τα χρειάζονται. Συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή για την Τρίτη διοργάνωση της γιορτής Καρπουζιού και ευχήθηκε να υπάρξει καλή παραγωγή.

Ακούστε τι είπε ο Κος Μαλαπάνης




Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας εφόσον καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους είπε ότι η περιοχή είναι Τρίτη σε θερμοκηπιακή κάλυψη στην Ελλάδα.
Για το δημοπρατήριο ο κος Ξύγκας είπε ότι με καλή πρόθεση και ξεχνώντας την κακή πλευρά του εαυτού μας της στείρας αντιπαράθεσης μπορούμε να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα.
Εξέφρασε την βεβαιότητα του πως όπως προχώρησε το Φιλιατρινό Φράγμα έτσι θα προχωρήσει και το Δημοπρατήριο.
Επέστησε την προσοχή αύριο που θα έρθουν οι έμποροι στην περιοχή για να αγοράσουν το καρπούζι. Θα κυκλοφορήσουν και ακάλυπτες επιταγές επεσήμανε. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το έχουμε από κοντά. Να το δούμε είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος Φιλιατρών




Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κος Γιώργος Σαμπαζιώτης είπε ότι στην αρχή της γιορτής πριν λίγα χρόνια αντιμετωπίζαμε μια δύσκολη κατάσταση. Αυτή το πώς θα κάνουμε τους αγρότες να κοιταχτούν στα μάτια. Να δουν ο ένας τον άλλον σαν συνάδελφο και όλοι μαζί αν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η αρχή έγινε και αυτό επιτεύχθηκε.
Η Τρίτη γιορτή καρπουζιού που σήμερα ξεκινάμε είναι μια απόδειξη ότι είναι η καλύτερη από τις δυο προηγούμενες.
Κάνουμε συνεχώς βήματα μπροστά και όλα αυτά θα οδηγήσουν στο αιτούμενο αποτέλεσμα που είναι η ενίσχυση η αναγνωρισιμότητα η τιμή του προϊόντος.
Το καρπούζι είναι μια δυναμική καλλιέργεια. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία και του χρόνου να ατενίσουμε την νέα γιορτή πιο δυναμικά.

Ακούστε τι είπε ο Κος Σαμπαζιώτης




Το μέλος του Εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κα Γιαννακοπούλου Νάντια απέδωσε τα εύσημα στην οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση αυτής της πολύτιμης γιορτής που συμβάλλει στην διαφήμιση στην ανάπτυξη και την προώθηση ενός πολύ σημαντικού προϊόντος όπως είναι το καρπούζι για την περιοχή μας.
Ένα προϊόν που παράγει πλούτο και ευμάρεια στην περιοχή και συμβάλει στο να μείνουν οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν οικογένεια.
Ευχήθηκε καλή σοδειά, καλές τιμές για τους αγρότες σε έναν καιρό που η οι αγρότες πλήττονται οικονομικά.

Ακούστε τι είπε η κα Γιαννακοπούλου




Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Καρπουζιού Μεσσηνίας Κος Παναγιώτης Αθανασόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τον νομάρχη κο Δράκο για την συμπαράσταση που έχει δείξει στην οργανωτική επιτροπή.
Ευχαριστίες εξέφρασε και η εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατρών Κα Βιβή Παντελάκη.

Ακούστε το ηχητικό.




Ακολούθησαν ομιλίες από τους:
α. Κο Φώτη Βακάκη Γεωργο-οικονομολόγο – Σύμβουλο Γεωργικών επιχειρήσεων που αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας ενός δημοπρατηρίου

β. Κο Ελευθέριο Τζάμο καθηγητή του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών για την εφαρμογή της ηλιοαπολύμανσης των καλλιεργειών καρπουζιού

γ. Κο Γεωργούλη Αντώνιο παραγωγό καρπουζιού και πρόεδρο του Αγροτικού Συνετερισμού Κυπαρισσίας με θέμα την σημασία της τυποποίησης και συσκευασίας στην εμπορία του καρπουζιού

και τέλος ο Morales Francisco Διευθυντής παραγωγής Καρπουζιού στην Ισπανία όπου ανέπτυξε τον τρόπο καλλιέργειας, εμπορίας, διακίνησης του καρπουζιού.

Η λήξη της Γιορτής θα γίνει το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου 2009 στον Αγρίλη Φιλιατρών

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

15 σχόλια:

  1. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να μην το σχολιάσω.

    Ηχηρή απουσία από την εκδήλωση ήταν για μία ακόμα φορά (τρίτη φορά) αυτή του Μεσσήνιου Βουλευτή και νυν υπουργού πολιτισμού Κου Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δεν έχει παρευρεθεί ποτέ σε εκδήλωση έναρξης. Απ΄όσον θυμάμαι απουσία έχει και από τα δυο διήμερα στον Αγρίλη με τις εκδηλώσεις λήξης της γιορτής. Είναι σύμπτωση αυτό???
    Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη ουκ έστιν σύμπτωση λέει ο σοφός λαός μας....
    Έτσι δεν είναι Κε Υπουργέ??? Θα θυμηθείτε όμως να έρθετε στα Φιλιατρά όταν θα έχουμε Εθνικές εκλογές και θα έχετε ανάγκη από ψηφαλάκια....

    Καλημέρα σας Κε Υπουργέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει που τα Φιλιατρά διαθέτουν το πιο βαρβάτο μπλόγκ.

    Η δουλειά σου με τα ηχητικά αποσπάσματα ΚΕΝΤΑΝΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.
    Και το Φιλιατρά News ΚΕΝΤΑΕΙ ΓΕΝΙΚΑ.

    ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS Νο 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΑΣΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΗ...ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ;;ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;;ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ,ΗΡΘΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ.........ΞΕΦΤΙΛΕΣ..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ..ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΓΡΑΨΕ..ΑΛΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ......

    Λοιπόν φιλαράκι που φοβάσαι να το πεις με όνομα.
    Το blog αυτό όσο και αν δεν το πιστεύεις είναι αμερόληπτο.
    Τα χώνει στην ΝΔ γιατι πολυ απλά αυτή είναι κυβέρνηση.
    Αυριο αν είναι το ΠΑΣΟΚ (όπως δείχνουν τα γκάλοπ) και τα χώνει στο πΑΣΟΚ θα είναι φιλο-Νεοδημοκρατικό blog???

    Να σοβαρευτούμε λίγο.

    Οσον αφορά για τον Σαμαρά.
    ΕΓΡΑΨΑ ΡΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ??????
    Τρείς γιορτές έγιναν σε καμία δεν πάτησε. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ.

    Δυο διήμερα (εκδηλώσεις κλεισίματος της γιορτής το 2007 και 2008) έγιναν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

    Φταίω που ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ την απουσία του????

    Μπορεί να σε πείραξε. Αλλά σνομπάρει μια εκδήλωση που είναι εξαιρετικά πετυχημένη και ανθρώπους που παλεύουν (για την οργανωτική επιτροπή λέω) να κάνουν το καλύτερο.
    ΟΜΩΣ όταν θα γίνουν Εθνικές Εκλογές τότε θα πάρει τον πισινό του να έρθει Φιλιατρά για τα ψηφαλάκια......
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ???????? ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΛΑ?????

    και δεν μου λες και κάτι άλλο...
    Γιατι δε είπα για τον Σαμπαζιώτη??? Γιατι δεν είπα για την καλαντζάκου???
    Γιατι πολυ απλά και ο Σαμπαζιώτης (βουλευτής) ήρθε 2 φορές. Η Καλαντζάάκου ήρθε άλλες δυο φορές και τωρα έλειπε στο εξωτερικό και δεν ήρθε.

    Μην λέμε ότι θέλουμε και ΜΗΝ έχουμε παρωπίδες όπως εσύ.

    ΕΔΩ γράφονται ΟΛΑ και λέγονται ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ακούς τίποτα εσύ. Συνέχισε να γράφεις έτσι όπως τα γράφεις και άφησε απ΄ έξω τους κομπλεξικούς.
    Αν έχει παράπονα ο ανώνυμος μπορεί να πάρει τηλέφωνο τον Αντώνη και να του πει ότι το Φιλιατρά News γράφει για σένα ότι δεν πάτησες ποτέ στην γιορτή Καρπουζιού και να σου στείλει ο ίδιος ο Σαμαράς απάντηση.

    Εγω προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει μεροληπτικότητα εδώ. Οι πειραγμένοι στο μυαλό βλέπουν.

    Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις. Μην μασάς τίποτα.

    Κώστας Γ.
    Κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνώ με τον όρο "Επιραγμένος στο μυαλό".

    Ο άνθρωπος προφανώς είναι ψηφοφόρος του Σαμαρά (δικαίωμα του και δεν το κρίνω) και στράβωσε που έγραψα την αλήθεια.
    Οσο και αν δεν του αρέσει, ο Σαμαράς ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ στην εκδήλωση.
    και δεν απουσίαζε απο την Ελλάδα. Στην Αθήνα ήταν. Εκανε εγκαίνια στο Μουσείο της Ακρόπολης με τον Καραμανλή.

    Λες και δεν μπορούσε να αναβάλει μια μέρα τα εγκαίνια...
    Ας ζητήσει ψήφους απο τα αρχαία.
    Εδω στο Φιλιατρά News θα γράφουμε συνέχεια ότι ο Σαμαράς δεν πάτησε ΠΟΤΕ το πόδι του στην γιορτή Καρπουζιού. Και ειδικότερα όταν θα έχουμε Εθνικές εκλογές.

    Εδω οι αλήθειες θα γράφονται. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η απουσια των παραγογων ηταν το ποιο σημαντικο απο αυτη την εκδηλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ ΠΑΡΩΝ.........ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ....ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ....ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
    ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ .
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ . ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ,
    ΚΑΛΗΗΝΥΧΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και αυτό αν και είναι μικρότερης σημασίας.
    Αλλα η αδιαφορία του Μεσσήνιου Βουλευτή Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τυχαίνει να είναι και Υπουργός Πολιτισμού, είναι από τα άγραφα.

    Και αυτό καυτηριάζουμε εδώ. Την αδιαφορία του υπουργού.
    Ουτε μια επιστολή έστω για τα μάτια του κόσμου.

    Η Σοφία Καλαντζάκου παρά του ότι απουσίαζε απο την εκδήλωση λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό για κυβερνητικό έργο εν τούτοις και επιστολή απέστειλε αλλά και τον ιδιαίτερο της. Οπότε εκπροσώπηση της Σοφίας ΥΠΗΡΧΕ.
    Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά η πλήρης αδιαφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.

    Το σχόλιο που ανάρτησα στις 5:57 μμ το έσβησα διότι ξέχασα να γράψω ότι ήταν σχόλιο από αναγνώστη που μου το έστειλε με E-mail.

    Δεν ήταν δικό μου. Δεν ήταν του Φιλιατρά News και το τονίζω αυτό.

    Λόγω κεκτημένης ταχύτητας ξέχασα να το διευκρινήσω.

    ΞΑΝΑΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΣΩ E-MAIL

    Aνώνυμε, κι εγώ ΝΔ είμαι. Το καλό με εμένα είναι ότι δεν φοράω παρωπίδες όπως εσύ.
    Η κυβέρνηση μας τα έχει κάνει σαν τα μούτρα της.
    Τα έκανε σκατά.
    Ενα εκατομμύριο σκάνδαλα μέσα σε 5 χρόνια όλα σεμνά και ταπεινά.

    Γιατί ζητάς ευθύνες για τις αλήθειες που γράφει το Φιλιατρά Νews την στιγμή που τα έχουν κάνει όλα μπουρδέλο οι βουλευτάδες και υπουργοί του Καραμανλή;;;
    Kαι αντί να τους πάει ο Καραμνλής στον εισαγγελέα με πολύ συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε την βουλή για να παραγραφούν όλα.
    Αυτό είναι το όλα στο φως που έλεγε και ξαναέλεγε;;;
    Αυτό είναι το αποκαλύπτουμε και δεν συγκαλύπτουμε???

    Ας ανοίξουμε εμείς οι νεοδημοκράτες τα στραβάδια μας να δούμε τι κάνουν οι σύγχρονοι ντάλτον που μας κυβερνάνε.

    Που είναι το ψέμα που έγραψε ο φίλος μας;

    Πάτησε καθόλου ο Σαμαράς σε μια έστω εκδήλωση και δεν το ξέρουμε;
    Και καλώς κατά την γνώμη μου το επεσήμανε ο Φιλιατρά News.

    Όλα αυτά από ένα ομοϊδεάτη σου Νεοδημοκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι εγινε ωρε και σκουζεις ετσι για τον ΣΑΜΑΡΑ ?μηπως περιμενες κονδυλη απο το Υ.Π. και δεν το ελαβες για καποιο συλογο.......λεω ωρε μηπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόνο για έναν??? Για 5.000 συλλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσοι βουλευτές και να κάνουν επισκέψεις στα Φιλιατρά, το λάδι κάτω από 2 ευρώ θα έχει!
    Και που να δείτε στο μέλλον τι έχει να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ !!!!!
    ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.