Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Το χρονικό ενός "προαναγγελθέντος" θανάτου

Στιγμές απελπισίας έζησαν Μεγάλη Εβδομάδα συγγενείς ασθενούς, ο οποίος υπέστη οξύ έμφραγμα και πέθανε στην Κυπαρισσία, γιατί, όπως καταγγέλλουν, ο οδηγός του ασθενοφόρου δεν γνώριζε τον δρόμο για να φτάσει μέχρι το σπίτι του.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ο Ανδρέας Καραταράκης, που βρισκόταν σπίτι του στο Σανί Μεσσηνίας, παρουσίασε έντονα συμπτώματα εμφράγματος. Οι συγγενείς του αναστατωμένοι τηλεφώνησαν επειγόντως στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για να καλέσουν το ασθενοφόρο να παραλάβει τον ασθενή.
Μάταια όμως. Το ασθενοφόρο αργούσε, ενώ τα συμπτώματα του εμφράγματος ........

επιδεινώνονταν. Όπως λένε οι οικείοι του θανόντος, στα επίμονα τηλεφωνήματα τους οι υπάλληλοι του νοσοκομείου απαντούσαν ότι το ασθενοφόρο ετοιμάζεται.
Όμως, ακόμη και όταν τελικά ετοιμάστηκε, το ασθενοφόρο δεν έφθασε ποτέ στο Σανί, το οποίο σημειωτέον απέχει μόνο 3 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, γιατί, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός… έχασε τον δρόμο.
Όταν τελικά οι συγγενείς επικοινώνησαν με τον οδηγό, αυτός τους είπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τον Ανδρέα Καραταράκη στο σημείο που περίμενε γιατί δεν γνώριζε πώς να φθάσει στο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι.
Το ασθενοφόρο παρέμεινε στις γραμμές του τρένου, λίγο έξω από την Κυπαρρισία, και δεν παρέλαβε ποτέ τον ασθενή, τον οποίο μετέφεραν οι συγγενείς του με ΙΧ αυτοκίνητο στο νοσοκομείο. Ήταν όμως αργά, αφού ήταν ήδη νεκρός.
Η Ε. Βανταράκη, συγγενής του θανόντος, περιγράφει το δράμα που έζησε η οικογένεια τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.



Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Φώτης Δρούμπαλης, δίνει την δική του εκδοχή στη zougla.gr. Όπως θα τον ακούσετε να λέει, στις 18:30 έγινε η κλήση για ασθενοφόρο. Μέσα σε τρία λεπτά το ασθενοφόρο ετοιμάστηκε και έφυγε από το νοσοκομείο, αλλά στη διαδρομή συνάντησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον ασθενή.
«Δεν έχασε το δρόμο το ασθενοφόρο» δηλώνει κατηγορηματικά, για να προσθέσει ότι το αυτοκίνητο των συγγενών έφτασε στο νοσοκομείο στις 18:50, είκοσι λεπτά δηλαδή μετά το πρώτο τηλεφώνημα.



Οι ίδιοι οι γιατροί καταγγέλλουν

Φαίνεται, όμως, ότι η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν είναι το μόνο αρνητικό που συμβαίνει στο εν λόγω νοσοκομείο της Μεσσηνίας.
Την 1η Απριλίου 2009, οι αγροτικοί και ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Κυπαρισσίας έστειλαν έγγραφο στον διοικητή του νοσοκομείου με το οποίο καταγγέλλουν ότι το πρόγραμμα εφημεριών του τρέχοντος μηνός δεν είναι σύμφωνο με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, καθώς υπάρχουν ημέρες κατά τις οποίες εφημερεύει ειδικευόμενος γιατρός, χωρίς να υπάρχει ειδικευμένος γιατρός σε ενεργό εφημερία.




"Αυτά είναι τελείως αναληθή" απαντάει ο κ. Φώτης Δρούμπαλης, ο οποίος παραδέχεται βέβαια ότι, όπως όλα τα νοσοκομεία, έτσι και το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.




Πηγή: Zougla.gr

UPDATE 24/4/2009
Σχετικά Θέματα
α.) Στον Alpha η υπόθεση με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
β.) ΕΔΕ για το περιστατικό με το ασθενοφόρο με εντολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.