Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Στον δρόμο… η Νομαρχία Μεσσηνίας

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δ. Δράκο, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ήταν το διεκδικητικό πλαίσιο της 29ης Απριλίου, η ολοκλήρωση της μελέτης Τουλούπα Χάνι-Μεταξάδα και η προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ, καθώς και η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την αδειοδότηση της πρώτης εκ των τριών εργολαβιών στον Λιμένα της Κορώνης.

«Δεν μπορούν να στερούν από τους πενιχρούς μας πόρους»

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε εκτενώς στις διεκδικήσεις της ΕΝΑΕ, στα πέντε βασικά και χρόνια αιτήματα, στο χρηματικό ύψος όπου ανέρχονται και στην φύση του πλαισίου όπου έχει συνταχθεί. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα ακόλουθα: «Χθες στην Αθήνα, είχα συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ, για τις προετοιμασίες για τις διεκδικήσεις στις 29 Απριλίου και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Όπως γνωρίζετε, αιρετοί και στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα κάνουμε πορεία προς την Βουλή, όπου θα επιδώσουμε ψηφίσματα στο γραφείο του .........

Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων.
Επίσης θα κατευθυνθούμε προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, όπου και εκεί θα επιδοθούν τα αντίστοιχα ψηφίσματα. Τα αιτήματα είναι γνωστά και παλαιά συγχρόνως, να τονίσουμε ότι αντιλαμβανόμενοι την γενικευμένη οικονομική κρίση δεν προβάλουμε νέες οικονομικές αξιώσεις, μόνο τα ελάχιστα και στοιχειώδη για τον ρόλο, τη λειτουργία και την υλοποίηση του έργου μας.
Ζητούμε:
1) Την αναγκαία χρηματοδότηση για την συντήρηση του οδικού δικτύου.
2) Το χρέος της πολιτείας για την μεταφορά των μαθητών.
3) Στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
4) Ψήφιση του Κώδικα.
5) Να σταματήσει ό,τι ξεκίνησε για την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και αδειών.

Δεν διαφωνούμε με την στήριξη της εμπορίας αυτοκινήτων και των εμπορικών διαδικασιών, αλλά πρέπει να βρει άλλο τρόπο η Κυβέρνηση να το κάνει. Δεν μπορεί να στερεί από τους ήδη πενιχρούς πόρους της Αυτοδιοίκησης, νομίζουμε ότι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα μπορούσε να επιλυθεί. Τέλος, τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της ΕΝΑΕ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, καθώς και ότι την Τετάρτη όλοι οι υπάλληλοι μας θα είναι στη θέση τους, όμως θα υπάρξει μία στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 01:00 μετά το μεσημέρι και δεν θα εξυπηρετείται το κοινό».

Σύσκεψη με μελετητές

Σύσκεψη που είχε νωρίτερα χθες, εξάλλου, ο νομάρχης Μεσσηνίας με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Γιαννακέα, τον προϊστάμενο μελετών κ. Καλδή και τη μελετητική ομάδα του τμήματος Τουλούπα Χάνι-Μεταξάδα.
Ο κ. Δράκος είπε: «Η σύσκεψη αφορούσε την ταχύτητα ολοκλήρωσης της μελέτης τμήματος Τουλούπα Χάνι μέχρι την στροφή Μεταξάδα του ολοκληρωμένου άξονα Καζάρμα - Χώρα. Όπως γνωρίζετε, το κομμάτι αυτό δεν έχει παραδοθεί σε αντίθεση με τον άξονα και περιλαμβάνει και τη γέφυρα Καμπίροβα.
Η μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει το έργο έχει προχωρήσει, κάναμε σήμερα κάποιες διορθώσεις στα ζητήματα ασφαλείας, προσπελασιμότητας, πλάτους και υποβοηθητικών παρεμβάσεων και τους ζητήσαμε να είναι μέσα στους χρόνους παράδοσης. Η γέφυρα θα παραδοθεί τον Ιούνιο και ολόκληρο το έργο τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την ένταξη και αυτού του τμήματος στο ΕΣΠΑ».

Συνεδριάζει το ΚΑΣ

Τέλος, ο κ. Δράκος αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την αδειοδότηση της πρώτης εργολαβίας για τον Λιμένα της Κορώνης. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δημοπρατήθηκαν ήδη τα πρώτα 170 μέτρα του Λιμενοβραχίονα της Κορώνης, εντάσσεται όλο το έργο στην πρώτη εργολαβία. Ο ανάδοχος υπάρχει και λείπει μόνο η έγκριση. Για το λόγο αυτό θα παραβρεθώ στην συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τρίτη, ώστε να πάρουμε την έγκριση και να υπογράψουμε άμεσα την σύμβαση με τον ανάδοχο».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.