Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων θα γίνεται απο το κράτος. Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπερψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία, το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, θα καλύπτεται πλέον απ’ τον τακτικό Προϋπολογισμό, αρχής γενομένης από το έτος 2009.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η σχετική δημόσια σύμβαση, θα συνάπτεται από το έτος 2010, με διεθνή δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.

To ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, υπερψήφισαν την τροπολογία, παρά τις επιμέρους ενστάσεις τους, ότι οι αγρότες θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα απ' αυτά που ......

δικαιούνται.

Ο Ε. Αργύρης (ΠΑΣΟΚ), υπενθύμισε πως το κόμμα του ζητούσε εξ αρχής να επωμιστεί το κράτος το κόστος της ενεργοποίησης και ρώτησε τον παριστάμενο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αν το κόστος των 350 εκ. ευρώ που έχει ήδη συσσωρευθεί, θα επιστραφεί στους αγρότες.

Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Αστέριος Ροντούλης επεσήμανε πως απ' την ρύθμιση εξαιρούνται οι συνταξιούχοι και οι ετεροεπαγγελματίες και, δεδομένου ότι το 2009, δεν υπήρξε διεθνής διαγωνισμός, η τροπολογία ενδέχεται να απορριφθεί απ' το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία, καθώς καλύπτει μονάχα τους κατ' επάγγελμα αγρότες και θεωρώντας πως τη διαδικασία θα έπρεπε να αναλάβουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας και όχι ιδιώτης.

«Εμβαλωματική λύση που αφήνει ακάλυπτη την πλειοψηφία των αγροτών» χαρακτήρισε τη ρύθμιση και ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), που έδωσε λευκή ψήφο.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος, σημείωσε πως «η ρύθμιση μαζεύει λάθη του παρελθόντος, που ξεκινούν από πολλά χρόνια πριν, γιατί η χώρα μας έχει από το 1977 αυτήν την υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί με νόμιμους τρόπους να λύσει και να ενισχύσει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.