Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και ευλάβειας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Νομού μας και πλήθους πιστών αλλα και εορτάστηκε σήμερα 10 Φεβρουαρίου ο πολιούχος της πόλης των Φιλιατρών Άγιος Χαράλαμπος.
Η Θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωΐ και ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των ιερών λειψάνων στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν μαθητές και μαθητριες του Γυμνασίου και Λυκείου, Προσκόποι, Συλλόγοι, Σωματεία με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας με το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι Μεθώνης κος Ηρακλής Μιχελής, Γαργαλιάνων κος Σταύρος Καλοφωλιάς, Αυλώνος κ. Ιωάννης Φιλντίσης, Δωρίου κος Τάκης Αντώνης και Κυπαρισσίας κος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Απο την Πολιτική Ηγεσία του Τόπου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κα Σοφία Καλατζάκου, ενω παρόν έδωσαν οι βουλευτές του Νομού μας Κύριοι Δημήτρης Σαμπαζιώτης (Ν.Δ.), Ιωάννης Λαμπρόπουλος (Ν.Δ.) Δημήτρη Κουσελάς (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, οι .......

αντινομάρχες κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αναστασόπουλος.

Στην Μεγάλη Αρχιερατική Θέια λειτουργία συλλειτούργησαν οι Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κορωνείας κ. Παντελεήμονας και Δράμας κ. Παύλος και η υποδοχή τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ήταν αρκετά θερμή!

Η λειτάνευση της Ιερής Εικόνας και των ιερών λειψάνων έγινε απο τους κεντρικότερους δρόμους της Πόλης και κατέληξε στην Πλατεία όπου εψάλη δέηση.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Κος Χρυσόστομος έκανε λόγο για την προσέλευση των νεων ανθρώπων στην Εκκλησία, Εξέφρασε την ενότητα του λαού και του κλήρου.
Είμαστε Υπερήφανοι τόνισε για τον πολιούχο μας. Για τον Άγιο οιερομάρτυρα Χαραλάμη τον θαυματουργό.
Γι αυτόν που σήμερα συνήγυρε πλήθη και ήρθαν απο το Εξωτερικό, απο την βόρεια Ελλάδα απο την νησιωτική απο την ηπειρώτική, απο πολλά μέρη της Ελλάδας για να τον ευγνομωνήσουν, και να διαλαλήσουν το Θαύμα του.

Δείτε το σχετικό Video
[ Λόγω μεγάλου μεγέθους 62 ΜΒ (Ηgh Definition) συνίσταται Eυρυζωνική σύνδεση ΑDSL ]




Στη 1 το μεσημέρι Ο Δήμος Φιλιατρών παρέθεσε γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους, στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε η Υφυπουργός Απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Κα καλαντζάκου είπε ότο σήμερα γιορτάζει η πόλη των Φιλιατρών, Γιορτάζι ο Άγιος Χαράλαμπος και Ευχήθηκε χρόνια Πολλά για την ημέρα σε όλους τους Μεσσήνιους.
Είπε ότι Η κυβέρνση έχει εξαγγείλει έργο το οποίο πρέπει αν φέρει σε πέρας, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και υποστήριξε ότι η κΥβέρνσηη είναι κυβέρνηση 4ετίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Δυστυχώς την ώρα που μιλούσε στους Δημοσιογράφους η κα Καλατζάκου απο τα μεγάφωνα της εκκλησίας ακούγονταν ψαλμοί και η Κα Καλατζάκου δεν μπορούσε να ακουστεί στο ηχητικό.


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κος Σαμπαζιώτης δήλωσε τα εξής:




Ο Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Ιωάννης Λαμπρόπουλος περιορίστηκε στις εξής Δηλώσεις:




O Bουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κος Δημήτρης Κουσελάς Δήλωσε:




Tέλος, Δηλώσεις για την ημέρα έκανε και το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου.



Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News


ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ

Χωρίς να κουράσει το γεύμα τους επίσημους προσκεκλημένους μόνο ο Δήμαρχος της πόλης και ο Νομάρχης απεύθυναν χαιρετισμό!
Αναλυτικά ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αλκης Ξύγκας αναφέρθηκε στην προώθηση έργων που υλοποιεί η Δημοτική αρχή με την συμπαράστασης της Ν.Α. Μεσσηνίας, εξηγώντας ότι προτεραιότητα δίνουμε στην υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου που ολοκληρώνεται στο εσωτερικό της πόλης, στην υλοποίηση με χρηματοδότηση της μελέτης του επικίνδυνου δρόμου Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι, στην επαρχιακή οδοποιία, στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων, στην πραγματοποίηση της ιδέας του Δημοπρατηρίου για το οποίο πρόσφατα διεξήχθη σύσκεψη στην Νομαρχία αλλά και στην αποπεράτωση έργων που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη τη πόλης και της ευρύτερης περιοχής προσδοκώντας ανάπτυξη μέσα από την Π.Ο.Τ.Α.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος ακολούθως εστίασε στο έργο του Δημοπρατηρίου και προώθησης των αγροτικών προιόντων, στην ανάπτυξη του Νομού που αναμένεται από τον δρόμο Τρίπολης- Καλαμάτας αλλά και σε έργα που έχουν ενταχθεί μέσα στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ή αλλιώς Δ Προγραμματικής περιόδου, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια από όλους.

Στις εκδηλώσεις τέλος έδωσαν το παρών οι Αντινομάρχες κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αναστασόπουλος, Καφαντάρης, οι Δήμαρχοι Μεθώνης, Κορώνης, Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς, Αυλώνος κ. Φιλντίσης, Δωρίου κ. Τάκης, Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι του στρατού και της Αεροπορίας, ο Διοικητής Πελοποννήσου της ΕΛ.Α.Σ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας κ. Ηλιόπουλο, ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πλήθος επισήμων.

Ρεπορτάζ: Radio 936

Παρακάτω σας παραθέτουμε Φωτογραφικό υλικό απο την λειτάνευτση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους.


























Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια, τέλεια δουλειά.
    Μπράβο Χάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανακοίτα το Θέμα Χαράλαμπε,

    Είχα ξεχάσει να βάλω τις δηλώσεις από τους βουλευτές.

    Το συμπλήρωσα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πρωταρης μια χαρα τα πηγες,Ωραιος ο Χαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που να δεις πόσες ώρες μου πήρε να το κάνω..... Γιατί ασχολήθηκα πρώτη φορά με το "άθλημα"

    Και ο Χαράλαμπος μου έλεγε αν έχει κόκαλα.
    Αμ έτσι εύκολο είναι Χαράλαμπε να το κάνεις???
    Ήθελα να βγω μια τελευταία βόλτα στο πανηγύρι αλλά έμεινα κλεισμένος μέσα.
    Τουλάχιστον βλέπεις τι δουλειά έκανα.

    Τα καλά, χρειάζονται ΥΠΟΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα βρε Χάρη μου που το παρεξήγησες, ξέρεις πόσο εκτιμώ τη δουλειά σου.
    Απλά ένα αστείο έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.