Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών στην Κυπαρισσία

Ειδικό κλιμάκιο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ήδη βρίσκεται από την Κυριακή στην Κυπαρισσία, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του άτυχου 53χρονου δικηγόρου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η βαναυσότητα και η αγριότητα της πράξης αλλά και ο τρόπος που συντελέστηκε, δείχνει προμελετημένη ενέργεια που σκοπό είχε τον θάνατο του δικηγόρου, και εναπόκειται πλέον στους αστυνομικούς να εντοπίσουν τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν στους δράστες και θα αποκαλύψουν τα σκοτεινά κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι διωκτικές αρχές που παράλληλα ερευνούν και «ξεσκονίζουν» όλους τους φακέλους και τις δικογραφίες που είχε ο δικηγόρος στο γραφείο του, αφού όμως όλα δείχνουν οι έρευνες της αστυνομίας κατευθύνονται και επικεντρώνονται στο επαγγελματικό τομέα του δικηγόρου και στις υποθέσεις που αυτός είχε τελευταία αναλάβει.
Να επισημάνουμε ότι ο εκλιπών δικηγόρος, Σπύρος Ιωάννου ......

ασκούσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του επί 28 χρόνια, και ασχολούνταν κυρίως με υποθέσεις οικονομικής φύσεως, πλειστηριασμούς ακινήτων, κατασχέσεις κλπ.
Η εφημερίδα Espresso με χθεσινό της δημοσίευμα αναφέρεται στην τραγική αυτή υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, και παραθέτει δηλώσεις τόσο του λογιστή και φίλου του 53χρονου δικηγόρου, όσο και της συζύγου του.
Συγκεκριμένα σε απόσπασμα της εφημερίδας Espresso αναφέρεται:
«Ο λογιστής και φίλος του που τον βρήκε αιμόφυρτο, Ηλίας Ψιλόπουλος, είχε πει: «Πρόκειται για ένα συμβόλαιο θανάτου. Δεχόταν απειλές για τη ζωή του.
Του είχαν τάξει ότι θα τον σκοτώσουν και το έκαναν».

Η σύζυγος του δολοφονηθέντος, Σοφία Ιωαννίδου, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα δήλωσε : «Εγώ δεν έχω κανένα στοιχείο. Σε εμένα ο σύζυγός μου δεν είχε δείξει ποτέ σημάδια ότι δεχόταν απειλές. Για την υπόθεση έχει έρθει κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών από την Αθήνα και ευελπιστώ στην άμεση σύλληψη του δράστη ή των δραστών.
Πιστεύω πως η αστυνομία έχει δύναμη, έχει ισχύ και θα κάνει σωστά τη δουλειά της». Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, o λογιστής και φίλος του δολοφονηθέντος δικηγόρου μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία ζήτησε και έλαβε αστυνομική προστασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της εφημερίδας, έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις, ενώ προσήχθη ως ύποπτος ένας κάτοικος της περιοχής, για τον οποίο όμως δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως η Αστυνομία πλέον προσανατολίζεται και στρέφει το ενδιαφέρον της προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις αφού όπως επισημαίνει η εφημερίδα Espresso, ο εκλιπών είχε προλάβει και είχε ψελλίσει το όνομα του δράστη, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.