Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

3 ληστές στη Μεσσήνη άρπαξαν 75.000 € από μεταφορέα των ΕΛΤΑ

Θρασύτατη ληστεία πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στη Μεσσήνη, με λεία 75.000 ευρώ από μεταφορέα των ΕΛΤΑ. «Πρωταγωνιστές» της θρασύτατης αυτής ληστείας ήταν τρεις αδίστακτοι δράστες, που έδρασαν γύρω στις 6.50 το πρωί της Τρίτης.

Οι ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες ακινητοποίησαν 68χρονο μεταφορέα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου, που είχε ο ένας από αυτούς, τον ανάγκασαν να βγει έξω από το φορτηγάκι που οδηγούσε και με το οποίο μετέφερε τα χρήματα. Στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν και με την απειλή όπλου, έσπασαν το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού και αφαίρεσαν από το κάθισμα πέντε μικρούς ταχυδρομικούς σάκους, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ, το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στο Ταχυδρομικό Γραφείο Χατζή του Δήμου Βουφράδος και ακολούθως να διανεμηθεί ως συντάξεις ΟΓΑ σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Ο 68χρονος είχε αναλάβει με εργολαβία τη μεταφορά ταχυδρομικού υλικού και χρημάτων των ΕΛΤΑ, πράγμα που έκανε σε καθημερινή βάση.
Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι, πηγαίνοντας για το ..........

μεροκάματο θα βρεθεί στα χέρια των αδίστακτων κουκουλοφόρων.

Ο ίδιος σοκαρισμένος κι έντρομος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη.
Η ληστεία έγινε νωρίς το πρωί, που δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους και όπως φαίνεται ήταν προσχεδιασμένη και μελετημένη, αφού οι ληστές έφεραν κουκούλες, ώστε να είναι αδύνατη η αναγνώρισή τους, αλλά και όπλο, προκειμένου να εκφοβίσουν και να απειλήσουν τη ζωή και ακεραιότητα του 68χρονου μεταφορέα.
Τα χρήματα που άρπαξαν οι ληστές προορίζονταν για συντάξεις του ΟΓΑ των κατοίκων του Δήμου Βουφράδος.
Οι θρασύτατοι ληστές, αφού άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους κι ερευνά την περιοχή που έδρασαν οι ένοπλοι, καθώς και τις πιθανές εξόδους διαφυγής τους. Να σημειωθεί ότι, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Ωστόσο, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί κι αυτό το κρούσμα παραβατικότητας. Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες είναι ανάστατοι, εκφράζοντας φόβο για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών τους και ζητώντας μεγαλύτερη περιφρούρηση.
Είναι επιτακτική ανάγκη η εξασφάλιση από πλευράς Αστυνομίας της ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων τόσο της Μεσσήνης, όσο και της ευρύτερης περιοχής, αφού το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα ληστειών, δολοφονιών κι εκβιασμών πληθαίνουν στον Νομό μας, με τους πολίτες να δηλώνουν ανασφαλείς και τρομοκρατημένοι από την τυφλή βία, που κάνει την εμφάνισή της και στη Μεσσηνία.

Η θρασύτητα των ληστών έχει οξυνθεί, με κρούσματα ακόμα και την ημέρα, σε μικρές επαρχιακές πόλεις, όπως η Μεσσήνη, πράγμα που καταδεικνύει ότι, ορισμένοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, επωφελούμενοι ίσως και από την ελλιπή αστυνόμευση.
Εν κατακλείδι, η αύξηση τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών, απ' όπου κι αν αυτή απορρέει (οικονομική ανέχεια, έλλειμμα στην πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων) καθιστά αναγκαία τη μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.