Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Συμμετοχή της Μεσσηνίας στο 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου

Τη σκοπιμότητα συμμετοχής του νομού μας στο 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 10 - 11 και 12 Απριλίου, ενέκρινε ομόφωνα χθες η Ν.Ε. Παραγωγής και Ανάπτυξης.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα λάβει μέρος με περίπτερο 150 τ.μ. και σ’ αυτό θα γίνει προσπάθεια να μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού στο ελαιόλαδο και την ελιά.
Στη χθεσινή πρώτη της με τη νέα σύνθεση συνεδρίαση η Ν.Ε. εξέλεξε αντιπρόεδρό της το νομαρχιακό σύμβουλο Κωνσταντίνο Γυφτάκη, για τη διετία 2009-2010.
Αποφασίστηκε, επίσης, η επιτροπή να συνεδριάζει την Τρίτη στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο αντινομάρχης - πρόεδρος της επιτροπής Σωτήρης Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο πήχης αυτή τη διετία τοποθετείται πολύ ψηλά, παρατήρησε πως θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο θέμα του ελαιολάδου, στην υλοποίηση των αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και κατέγραψε το δημοπρατήριο Φιλιατρών, το παρατηρητήριο καταναλωτή, τα θέματα του “Αλέξανδρος Μπαλτατζής“ κλπ.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρης Μασούρας ζήτησε να μην επαναληφθεί η εικόνα της προηγούμενης διετίας, που η επιτροπή συνεδρίασε μόλις 20 φορές, παρότι ο νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός.
Για να έχει πιο συχνή παρουσία συγκεκριμένη η Ν.Ε. ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα θέματα που έχουν σχέση και θα πηγαίνουν στις άλλες επιτροπές για έγκριση, «θα περνούν και από μας για έγκριση σκοπιμότητας», ενώ τα μεγάλα πολιτικά (αγροτικά - παραγωγικά) θέματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου «θα έρχονται για συζήτηση στη Ν.Ε.».

Πηγή: Ελευθερία

1 σχόλιο:

  1. Σωστή ενέργεια η συμμετοχή, εγώ όμως είμαι απαισιόδοξος για την αντιστροφή της πτωτικής τάσης του λαδιού. Μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.