Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Συνάνατηση Δράκου Με Αλέξανδρο Κοντό

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αλέξανδρο κοντό είχε χθες το βράδυ ο Nομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.

Ο κος Δράκος μετέφερε το άσχημο κλίμα που επικρατεί στους παραγωγούς σχετικά με την ελαιοπαραγωγή και τις τιμές του λαδιού, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κο Κοντό για την διαμαρτυρία που είχε γίνει στην Χώρα από ελαιοπαραγωγούς, συλλόγους και άλλους φορείς.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος δράκος για το θέμα είπε τα εξής:
Χθες αργά το βράδυ επισκέφθηκα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό.
Του μετέφερα το κλίμα που υπάρχει σχετικά με τα ζητήματα της ελαιοπαραγωγής και των τιμών και γενικότερα τα προβλήματα της ελαιοκομίας, έτσι όπως διαμορφώνονται και σε σχέση με την εμπορική περίοδο και ιδιαίτερα σε σχέση με την μειωμένη παραγωγή, που λόγω των καιρικών συνθηκών έχουμε φέτος και που δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στους ελαιοπαραγωγούς μας.

Του μετέφερα επίσης το κλίμα της συνάντησης-συγκέντρωσης στη Χώρα, όπου, όπως ενθυμείστε, οι συγκεντρωθέντες ελαιοπαραγωγείς, οι φορείς και οι παράγοντες κατά έναν τρόπο με επιφόρτισαν με την ευθύνη της μεταφοράς των απόψεών τους στην πολιτική ηγεσία. Αυτό και έκανα.
Ο Υπουργός προβληματίστηκε, συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη, συνεργάστηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Σκιαδά και μου είπε να μεταφέρω ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
Ήδη με πήρε τηλέφωνο όταν ήμουν στο Πεταλίδι σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο και που ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή ανακοίνωση σχετική με το θέμα, θετική, η οποία θα σας ανακοινωθεί και επειδή του είπα ότι θα έχω συνάντηση με τους δημοσιογράφους, μου είπε να ανακοινώσω στους αγρότες της Μεσσηνίας αυτήν την προσπάθεια την οποία κάνει για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Βεβαίως δεν θα αφορά μόνο την Μεσσηνία αυτή η εξαγγελία, και είναι απολύτως κατανοητό και εδώ έγκειται και η δυσκολία εφαρμογής μιας τέτοιας πολιτικής που αφορά την ελαιοκαλλιέργεια για όλη την Ελλάδα.
Αυτό έγινε μετά την δική μας πρωτοβουλία, την κατάθεση των προτάσεων και την μεταφορά του κλίματος που υπάρχει.
Βεβαίως, δεν είμαστε οι μόνοι που μεταφέραμε το κλίμα, αλλά και οι Βουλευτές μας και άλλοι παράγοντες οι Υπηρεσίες του Υπουργείου απ’ όλη την Ελλάδα και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Είναι μια απόφαση που είναι άξια συγχαρητηρίων και θέλω και δι’υμών να ευχαριστήσω τον Υπουργό και την Κυβέρνηση που κατανόησαν πλήρως το θέμα και που αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη και το μεγάλο κόστος για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με οικονομικές δυσκολίες».
Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

2 σχόλια:

  1. Αυτό το θέμα το έχει δημοσιεύσει από σένα και το μπλόγκ City Press.
    Θα το βρεις εδώ.

    http://citypress-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_2624.html

    Μπράβο σου που σε διαβάζουν και σοβαρά blogs. Aυτό δείχνει ότι είστε ένα από τα πιο σοβαρά μπλόγκ.

    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Το γνωρίζω ότι το θέμα το αναδημοσίευσε και το blog της City - Press.

    Να είσαι καλά και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.