Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου τα τέλη τερματισμού των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Ανακοινώθηκαν και επίσημα από τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τα μειωμένα τέλη τερματισμού των κλήσεων προς τα δίκτυά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2009.
Η μείωση των τελών ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΤ στις 22 Οκτωβρίου, και προβλέπει τρεις μειώσεις των τελών τερματισμού σε βάθος τριετίας ενώ παράλληλα εξισώνει τα τέλη τερματισμού και των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας.


Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η εξέλιξη των τελών τερματισμού έως το 2011.
Οι τιμές αναφέρονται σε ευρωλεπτά και δίνονται χωρίς ΦΠΑ.

(Κλικ στον πίνακα για πλήρες μέγεθος)



Η μείωση από τον επόμενο χρόνο ξεκινά από το 20,5% για την Cosmote και φτάνει το 24,5% για το δίκτυο της Wind.
Η χρεώση εξακολουθεί να γίνεται ανά δευτερόλεπτο χωρίς ελάχιστη χρέωση.


Αξίζει να τονιστεί ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελάχιστη χρέωση στα τέλη τερματισμού προς δίκτυα κινητής, ο ΟΤΕ είναι ο μόνος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας που δεν εφαρμόζει ελάχιστη χρέωση, τη στιγμή που οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι εφαρμόζουν ελάχιστη χρέωση 30 ή και 60 δευτερολέπτων. Κατά παρόμοιο τρόπο, και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν ελάχιστα προγράμματα τα οποία χρεώνουν τον καταναλωτή ακριβώς για όσο χρόνο μίλησε, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των διαθέσιμων επιλογών περιλαμβάνει ελάχιστη χρέωση 30 δευτερολέπτων τόσο για κλήσεις προς κινητά όσο και για κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα.

Ακολουθεί πίνακας όπου δίνονται ενδεικτικά οι χρεώσεις που εφαρμόζουν σήμερα κάποιοι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας για κλήσεις προς κινητά.
Οι τιμές δίνονται σε ευρώ ανά λεπτό και περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

(Κλικ στον πίνακα για πλήρες μέγεθος)



Είναι εμφανές ότι για τους περισσότερους εναλλακτικούς παρόχους οι προηγούμενες μειώσεις των τελών τερματισμού, καθώς και η κατάργηση της ελάχιστης χρέωσης, πέρασαν απαρατήρητες.
Μένει να δούμε αν η 1η Ιανουαρίου του 2009 θα φέρει όντως μειώσεις στους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών για τις κλήσεις που πραγματοποιούν προς κινητά τηλέφωνα.


Ανακοίνωση Cosmote
Ανακοίνωση Wind
Ανακοίνωση Vodafone

Πηγή: Adslgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.