Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ελαιόλαδο. Στα αζήτητα και λόγω ποιότητας

Δεν πρόλαβε να κρατήσει παρά μόνο λίγες ημέρες η τιμή των 2,70 ευρώ το κιλό στον παραγωγό για λάδι από κορωνέικη και έπεσε στα 2,50 ευρώ μέχρι προχθές το βράδυ.
Χθες, ο Συνεταιρισμός των Γαργαλιάνων δεν είχε τιμή για το λάδι, όπως ανέφερε στο «Θ» ο πρόεδρος του Ηλίας Βαρούτσος.
Ζήτηση για μαυρολήσιο δεν υπάρχει, ενώ το κορωνέικο έχει επηρεαστεί πιθανότατα από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, καθώς δε λέει να χειμωνιάσει.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρούνται ανεβασμένα οξέα στα Φιλιατρά και λιγότερο στους Γαργαλιάνους.

Εξαιτίας αυτής της σπάνιας για τη Μεσσηνία κατάστασης έχει χαθεί σε κάποιον βαθμό το ποιοτικό πλεονέκτημα που μαζί με την πρωιμότητα, άρα τις μικρές κυκλοφορούσες ποσότητες φρέσκου στην αγορά, έδινε στα λάδια της Μεσσηνίας υψηλές τιμές παραγωγού.
Το χειρότερο: η κατάσταση αυτή έρχεται και «δένει» με την οικονομική κρίση και τις αγορές εκ μέρους των τυποποιητών μόνο των απολύτως απαραιτήτων ποσοτήτων.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με καλό γνώστη της αγοράς, το λίγο ισπανικό φρέσκο που έχει βγει είναι σχετικά καλής ποιότητας και έχει στον παραγωγό 2,30.

Η ελπίδα όλων έγκειται στη βελτίωση της ποιότητας με την πάροδο των ημερών και την επικράτηση φυσιολογικών για την εποχή θερμοκρασιών.


Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς το έχουμε ξαναπεί.
Υπάρχει τρόπος να πουλάτε το λάδι 4,50 ακόμα και 5 euro το κιλό.
Ενώσεις, κλπ κλπ θα σας κοροϊδέψουν και θα πάρετε πολύ λίγα χρήματα.
Ο τρόπος είναι ένας. Να φτιάξετε ΔΙΚΟ ΣΑΣ δίκτυο πελατών (ανάλογα με το πόσο λάδι θέλετε να πουλήσετε) και να το πουλάτε έτσι.
Καμία ΕΑΣ ούτε κανένας ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσει να σας δώσει τιμές των 4,50 και 5 Euro.
Καλύτερα είναι τα λάδια στα ράφια των Super Market ως δήθεν παρθένα???
Απλά φίρμα πουλάνε.
ΠΟΙΟΣ εγγυάται ότι τα λάδια που πουλάνε οι επώνυμες εταιρίες προς 6 και 7 euro το λίτρο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΧΤRA παρθένο ελαιόλαδο ή -όπως λένε- Ελληνικής παραγωγής και όχι προσμίξεις με Ισπανίας Ιταλίας κλπ κλπ?????

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙΣ 100% ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΧΟΝΤΡΑ? ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.